BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 04:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 165  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cena paliw na stacjach a cena barylki...
PostNapisane: 13 listopada 2011, 00:33 
Uzależniony od forum :)

mmichalowski napisał(a):
Na samej górze tej właśnie strony masz wywiad z takim oto właśnie niebezpiecznym kibolem. I popieraj swoje opinie argumentami.

Daleko nie trzeba szukać, w Święto Niepodległościu urządzili sobie rozróbę w Warszawie wmieszając się w tłum skrajnych pseudo-patryjotów.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 listopada 2011, 00:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Też o tym słyszałem. Akurat niewiele wiem o tym wydarzeniu. Zaraz nadrobię zaleglości.

PostNapisane: 13 listopada 2011, 07:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Panowie to jest temat o paliwach. Załóżcie sobie nowy a tu nie zaśmiecajcie informacji paliwowych.

Aha i jak to nazywacie "kibole" nie urządzili sobie bijatyki, tylko lewackie kurwy niemieckie wszczęły rozróby. Wszystko to jest tylko i wyłącznie prowokacja i to gruba.Ale oczywiście w upartyjnionych mediach jest wszystko tak zmanipulowane, że macie informacje jakie macie.

PostNapisane: 13 listopada 2011, 09:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Owad napisał(a):
Panowie to jest temat o paliwach. Załóżcie sobie nowy a tu nie zaśmiecajcie informacji paliwowych.

Aha i jak to nazywacie "kibole" nie urządzili sobie bijatyki, tylko lewackie kurwy niemieckie wszczęły rozróby. Wszystko to jest tylko i wyłącznie prowokacja i to gruba.Ale oczywiście w upartyjnionych mediach jest wszystko tak zmanipulowane, że macie informacje jakie macie.

Bardzo mądre słowa, które staram się tutaj przekazać. Ale niestety zdarzają się i takie komentarze:
becek napisał(a):
mmichalowski napisał(a):
Kibole to problem stworzony przez media

tak a glupotę stworzyla medycyna
obudz sie i przestan brac to swinstwo

PostNapisane: 13 listopada 2011, 13:39 
Forumowy terrorysta

Byczus napisał(a):
dług Polski jest najwyższy ponieważ w końcu kraj stał się placem budowy i żeby 'coś' zbudować, trzeba na to coś mieć wkład własny a większość i tak jest pokrywana z kasy EU

Wkład wlasny jak sama nazwa wskazuje to środki finansowe, które powinien posiadać podmiot, niezbędne w celu sfinansowania zakupu lub budowy itd.
A Polska tych pieniędzy nie ma wiec w celu pozyskania środków sprzedaje ,,srebra rodowe’’ oraz się zadłuża, także emitując obligacje skarbowe. Potem emituje kolejne obligacje, żeby pozyskac srodki na wykup poprzednich. Polska za Tuska jest bardziej zadłużona niż za Gierka. Być może niektórzy tego nie widzą, bo wierzą w kreatywną księgowość ministra finansów, ale takie działanie sprawi, że finanse państwa prędzej czy poźniej pierdalną jak to się staje w innych krajach. Przypomina mi się dowcip

renoraines napisał(a):
Przychodzi trzech księgowych na rozmowę kwalifikacyjną. Prezes bierze pierwszego z nich i się pyta ile to jest 2+2. Księgowy odpowiada, że 4. Drugi podobnie. Wchodzi trzeci na rozmowę i znowu pada pytanie: „ile to jest 2+2”, na co księgowy: „a ile ma być panie prezesie?”.

A ile to ma być panie premierze? Zapytał minister finansów :rotfl:

Używając obrazowego przykładu. Nowak w banku A ubiega się o kredyt na zakup auta, bank A wymaga wkładu własnego, wiec Nowak w banku B bierze kredyt na wkład własny. Teoretycznie dla banku A Nowak jest wiarygodny, bo ma środki na wkład własny, teoretycznie dla sąsiadów Nowak jest zamożny bo kupił sobie auto, ale w rzeczywistości Nowak żyje ponad stan i gdy przychodzi do spłaty zobowiązan Nowak ma problem ze spłatą i coraz bardziej sie zadłuża się w innych instytucjach.

Pisałem już o tym wiec krótko, plac budowy od d.py strony, zamiast rozbudowywac siec bezpłatnych dróg wojewódzkich i krajowych , buduje się płatne autostrady,którymi suma sumarum jeździ niewiele osob, raz z uwagi na wysoki koszty przejadu, a dwa bo nadal nie ma i długo jeszcze nie będzie autostrad którymi można przejachac z PN na PD czy z Z na Wsch Polski. Po co płacić za przejazd odcinka autostrady, skoro potem i tak trzeba zjechac na drogę lokalną.
Kolejny przykład, bałagan w Poznaniu, miasto rozkopane. Czy Ty majac posesje kopiesz na niej w róznych częściach jednocześnie, że idac do furtki idziesz slalomem, a auto parkujesz na ulicy bo nie możesz dojechac do wlasnego garazu? Czy może kopiesz w jednej częsci posesji, w tej samej części składujesz materialy budowlane,żeby sobie nie utrudniac codziennego zycia?

Kibice sa niewygodni od momentu kiedy na meczach pojawiły się antyrządowe hasła. Osoby oglądające prorządowe media nie pamiętają już o tym ilu Niemcow zostało zatrzymanych w związku z zamieszkami z 11 listopada. Zapomnieli również, ze przed wyborami cena paliwa była zaniżona, obecnie ceny są dużo wyższe i jak to równiez było już zaznaczone w tym temacie wzrost ceny paliw to wzrost ceny wszystkiego.

Byczus apropos UE posłużę się Twoim cytatem :rotfl:
Byczus napisał(a):
Przychodzi niemiecki turysta do Greckiego hotelu
kładzie 100 euro na kontuar i poprosi o klucze do
paru pokoi, żeby mógł stwierdzić czy któryś z tych
pokoi by mu odpowiadał a te 100 euro jest jako
kaucja.

Właściciel hotelu daje mu wszystkie klucze,
ponieważ nie ma żadnego gościa. Kiedy turysta
idzie oglądać pokoje, Hotelarz zabiera te 100 euro
i biegnie do rzeźnika daje mu te 100 euro i mówi,
że te pieniądze to za zaległości które jest mu
winien.

Rzeźnik biegnie do rolnika, z tymi 100 euro i też
spłaca swój dług za świnie która w zeszłym
tygodniu kupił.

Rolnik biegnie do jedynej prostytutki we wsi i
daje jej te 100 euro, bo ma jeszcze ostatnie dwie
wizyty do zapłacenia.

Prostytutka biegnie do hotelu również z tymi 100
euro bo wisi hotelarzowi czynsz za wynajęcie
pokoju w którym była z ostatnim klientem.

W tym momencie turysta schodzi po schodach i mówi,
że żaden z pokoi mu nie odpowiada. Oddaje
hotelarzowi klucze bierze swoje 100 euro i
opuszcza hotel.

Wszystkie długi są spłacone a nikt nie ma
pieniędzy, tak funkcjonuje pakiet ratunkowy EU.

PostNapisane: 13 listopada 2011, 15:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Co Wy tak o tych "srebrach rodowych" ?
Po jaką cholerę państwu takie źle (bo z politycznego klucza) zarządzane molochy? Zwłaszcza że do części z nich trzeba dopłacać.

renoraines napisał(a):
Kibice sa niewygodni od momentu kiedy na meczach pojawiły się antyrządowe hasła.

No jednak "wojna z kibolami" zaczęła się wcześniej. I o ile sama idea wypędzenia bydła ze stadionów jest w całej rozciągłości słuszna, to sposób jej prowadzenia przez zamykanie stadionów jest z dupy i stąd takie hasła.

renoraines napisał(a):
Osoby oglądające prorządowe media nie pamiętają już o tym ilu Niemcow zostało zatrzymanych w związku z zamieszkami z 11 listopada.

No i? Swołocz była po obu stronach barykady. Grunt by były surowe wyroki. I dla uczestników i dla organizatorów.

renoraines napisał(a):
Zapomnieli również, ze przed wyborami cena paliwa była zaniżona, obecnie ceny są dużo wyższe i jak to równiez było już zaznaczone w tym temacie wzrost ceny paliw to wzrost ceny wszystkiego.

Przecież to dzięki działaniu jednego z owych "sreber rodowych" :rotfl:
No to jak z tym w końcu?

I jeszcze taka mała dygresja dotycząca finansów państwa

Obrazek

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 13 listopada 2011, 17:43 
Forumowy terrorysta

Gumiś napisał(a):
Po jaką cholerę państwu takie źle (bo z politycznego klucza) zarządzane molochy? Zwłaszcza że do części z nich trzeba dopłacać.

Właśnie o to chodzi, ze źle zarządane, bo obsadzane przez oportunistów z politycznego klucza, ślepo wykonujących partyjne polecenia, nie mających zbytniego pojęcia o otaczającej ich rzeczywistości, bo czy się stoi czy się lezy rzadowa/partyjna/zwiazkowa wyplata się należy.

Gumiś napisał(a):
renoraines napisał(a):
Osoby oglądające prorządowe media nie pamiętają już o tym ilu Niemcow zostało zatrzymanych w związku z zamieszkami z 11 listopada.

No i? Swołocz była po obu stronach barykady. Grunt by były surowe wyroki. I dla uczestników i dla organizatorów.

Skoro pytasz to nie widzisz, że to manipulacja, odwracanie uwagi. Wyroki już są 3 miesiace za napasc na policjanta. Jak w takiej sytuacji ludzie maja czuć respekt przed policją?

Gumiś napisał(a):
renoraines napisał(a):
Zapomnieli również, ze przed wyborami cena paliwa była zaniżona, obecnie ceny są dużo wyższe i jak to równiez było już zaznaczone w tym temacie wzrost ceny paliw to wzrost ceny wszystkiego.

Przecież to dzięki działaniu jednego z owych "sreber rodowych"
No to jak z tym w końcu?

Jak wyzej, również nie widzisz, ze to była propaganda, żeby ciemny naród, co tez można zaobserwowac u niektorych tutaj na forum, myślał, ze jest cudnie :rotfl: .

PostNapisane: 13 listopada 2011, 17:53 
Forumowicz

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
sorry że się wtrace :rotfl:

Statoil
PB95- 5,44
ON- 5,54
LPG -2,84

http://img413.imageshack.us/i/323ge.jpg/

PostNapisane: 13 listopada 2011, 18:08 

Nie wiedzialem ze w Polsce buduja siec autostrad. Rownie dobrze w wawie buduja siec metra a to raptem druga linia. Jak u nas jes siec autostrad to w niemczech co? Katowicka cala rozbudowuja a to nie autostrada.

PostNapisane: 13 listopada 2011, 18:15 
Przyjaciel forum

mmichalowski napisał(a):
Jestem za młody i głupi aby poddawać to takiej ocenie i dlatego też mocno sugeruję się artykułami i wypowiedziami ludzi starszych i mądrzejszych ode mnie. Możliwe, że masz rację...

Poczytaj czasami artykuly ludzi madrych, starszych posiadajacych troche mniej ekstremistyczne poglady, a pozniej z obu tych rzeczy wyciagnij wypadkowa. Nigdy nie ma sensu zamykac sie na jedna interpretacje i ocene rzeczywistosci, kazdy ma troche inne spojrzenie na rozne sprawy, rozne bywaja tez systemy wartosci.

renoraines napisał(a):
Jak wyzej, również nie widzisz, ze to była propaganda, żeby ciemny naród, co tez można zaobserwowac u niektorych tutaj na forum, myślał, ze jest cudnie :rotfl: .

Pewnie, bieda az piszczy, a dziwnym trafem w kazdym centrum handlowym w Wawie w kazdy weekend parkingi sa pelne i ciagle mam wrazenie, ze zaraz ludzie wykupia wszystko (a ciekaw jestem tego co bedzie dzialo sie przed Swietami). Ikea dobudowuje w M1 magazyn o powierzchni sklepu (ktory jeszcze do niedawna byl najwiekszy w Europie), pewnie dlatego, ze tak slabo idzie im sprzedaz.

No tak, ale to wszystko propaganda, pewnie ci ludzie dostaja kase od rzadu, za robienie sztucznego tlumu :rotfl:

PostNapisane: 13 listopada 2011, 18:17 
Forumowy terrorysta

Vermilion napisał(a):
renoraines napisał(a):
Jak wyzej, również nie widzisz, ze to była propaganda, żeby ciemny naród, co tez można zaobserwowac u niektorych tutaj na forum, myślał, ze jest cudnie .

Pewnie, bieda az piszczy, a dziwnym trafem w kazdym centrum handlowym w Wawie w kazdy weekend parkingi sa pelne i ciagle mam wrazenie, ze zaraz ludzie wykupia wszystko (a ciekaw jestem tego co bedzie dzialo sie przed Swietami). Ikea dobudowuje w M1 magazyn o powierzchni sklepu (ktory jeszcze do niedawna byl najwiekszy w Europie), pewnie dlatego, ze tak slabo idzie im sprzedaz.

No tak, ale to wszystko propaganda, pewnie ci ludzie dostaja kase od rzadu, za robienie sztucznego tlumu

Napisałem ogólnie, tylko Ty na to zareagowałeś, nie mam wiecej pytań :rotfl: :rotfl: :rotfl: .

PostNapisane: 13 listopada 2011, 18:20 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Napisałem ogólnie, tylko Ty na to zareagowałeś, nie mam wiecej pytań :rotfl: :rotfl: :rotfl: .

Bo jak zwykle slabia mnie te farmazony, ktore wypisujesz.

PostNapisane: 13 listopada 2011, 18:20 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Gumiś napisał(a):

Właśnie o to chodzi, ze źle zarządane, bo obsadzane przez oportunistów z politycznego klucza, ślepo wykonujących partyjne polecenia, nie mających zbytniego pojęcia o otaczającej ich rzeczywistości, bo czy się stoi czy się lezy rzadowa/partyjna/zwiazkowa wyplata się należy.

Dlatego trzeba sprzedać wszystko wpiździec, pan zadba :)

renoraines napisał(a):
Gumiś napisał(a):
renoraines napisał(a):

Skoro pytasz to nie widzisz, że to manipulacja, odwracanie uwagi. Wyroki już są 3 miesiace za napasc na policjanta. Jak w takiej sytuacji ludzie maja czuć respekt przed policją?

Manipulacja z Twojej strony.
Czynna napaść na funkcjonariusza nie podlega postępowaniu w trybie przyśpieszonym więc takie wyroki nie mogły zapaść. Te 3 miesiące to zapewne tymczasowe aresztowanie.

renoraines napisał(a):
Gumiś napisał(a):
renoraines napisał(a):

Przecież to dzięki działaniu jednego z owych "sreber rodowych"
No to jak z tym w końcu?

No propaganda, realizowana za pomocą tak ukochanego przez Ciebie "srebra rodowego" :]

PostNapisane: 13 listopada 2011, 18:25 
Forumowy terrorysta

Gumiś napisał(a):
renoraines napisał(a):
Gumiś napisał(a):
renoraines napisał(a):

Manipulacja z Twojej strony.
Czynna napaść na funkcjonariusza nie podlega postępowaniu w trybie przyśpieszonym więc takie wyroki nie mogły zapaść. Te 3 miesiące to zapewne tymczasowe aresztowanie.

;) pisze o faktach
Cytuj:
W niedzielę po południu zapadły pierwsze wyroki sądowe wobec osób zatrzymanych 11 listopada podczas starć z policją na ulicach Warszawy. Dwóch mężczyzn zostało skazanych na trzy miesiące więzienia za napaść na policjanta. Osoby te zostały skazane przez sąd rejonowy na trzy miesiące więzienia bez zawieszenia i 300 złotych nawiązki za naruszenie nietykalności cielesnej policjantów - poinformował PAP rzecznik Sądu Okręgowego w Warszawie Wojciech Małek.
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... opada.html

PostNapisane: 13 listopada 2011, 18:39 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
;) pisze o faktach

No nie do końca. W tym artykule to trochę jest nieścisłości.

Cytuj:
Dwóch mężczyzn zostało skazanych na trzy miesiące więzienia za napaść na policjanta.

Cytuj:
Osoby te zostały skazane przez sąd rejonowy na trzy miesiące więzienia bez zawieszenia i 300 złotych nawiązki za naruszenie nietykalności cielesnej policjantów

To są dwa całkiem odmienne przestępstwa.

Cytuj:
Art. 223. [Napaść na funkcjonariusza] Kto, działając wspólnie i w porozumieniu z innymi osobami lub używając broni palnej, noża lub innego podobnie niebezpiecznego przedmiotu albo środka obezwładniającego, dopuszcza się czynnej napaści na funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Cytuj:
Art. 222. [Naruszenie nietykalności funkcjonariusza] § 1. Kto narusza nietykalność cielesną funkcjonariusza publicznego lub osoby do pomocy mu przybranej podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 wywołało niewłaściwe zachowanie się funkcjonariusza lub osoby do pomocy mu przybranej, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia.

PostNapisane: 13 listopada 2011, 22:16 
Forumowy terrorysta

Są, dlatego też poczekajmy az będzie więcej dostępnych informacji.

PostNapisane: 13 listopada 2011, 23:11 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):

O kurde, doszliśmy z renoraines do jednego wniosku. Ja otwieram flakon (w sumie to i tak bym otworzył :D , ale Twoje zdrowie reno :zdrowko: ) .
renoraines :piwo:

PostNapisane: 14 listopada 2011, 20:40 
Forumowy terrorysta

Gumiś napisał(a):
renoraines napisał(a):

O kurde, doszliśmy z renoraines do jednego wniosku. Ja otwieram flakon (w sumie to i tak bym otworzył :D , ale Twoje zdrowie reno :zdrowko: ) .
renoraines :piwo:

Gumiś, :zdrowko:

PostNapisane: 24 listopada 2011, 18:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 Cabrio x2 :)
Kod silnika: M52B20&M52TUB28
Mój temat został zamknięty więc przenoszę tutaj moje pytanie.

Witam,
Jako, że lałem do starego merca BIO100 od dłuższego czasu, to nurtuje mnie zagadka z jego ceną. Znalazłem dziś rachunek z 18 października (czyli sprzed miesiąca) i kosztowało dokładnie 4,29, od dobrego tygodnia kosztuje już 5,74 o zgrozo. WTF? :przestraszony: Przy czym zwykły diesel kosztuje 5,46!? Googlowałem chyba z pół godziny i nic się nie dowiedziałem. Czy to taka hydra nienasycona z koncernów chce się nachapać, czy jakiś nieurodzaj na rzepak był w tym roku czy jeszcze coś innego, bo podatku raczej w środku miesiąca nie podnieśli? Chociaż z taką ceną to niech go od razu gdzieś do rzeki wyleją i nie zapychają zbiorników na stacji, bo szczerze wątpię, żeby się jakiś baran znalazł który to teraz wleje :zdziwko: Chyba trzeba zacząć tankowac w biedronce albo przejechać się po okolicznych barach fastfoodach i pozbierać conieco :hyhy:

Zobacz żółtka!!!

Zobacz czarną waryjatkę!!!

PostNapisane: 24 listopada 2011, 18:09 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
BIO poszło do góry, ponieważ mniejsza akcyza wygasła ostatnio. Teraz akcyza jest w normalnej wysokości, stąd taka cena.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 165  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1