BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 00:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] opony bieżnikowane czy warto????????????
PostNapisane: 4 lipca 2007, 15:05 
Pierwsze kroki

Witam mam możliwość kupna opon bieżnikowanych. Co o nich sądzicie? Dobry to będzie zakup? Oto link do aukcji na której można je nabyć. Pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item208693012_opo ... 5_91h.html

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2007, 15:33 
Zacna persona forum

przerabiałem temat jak jeżdziłem jeszcze starszymi betami , i był to niezły kompromis ceny do jakości. Zmieniłem zdanie jak do mojej obecnej bety załozyłem koła z regenerowanymi bardzo ładnymi kołami z oponkami profil , z bieżnikiem sportowym z indeksem prędkości do 210km/h. Koła te mi zostały po sprzedaży poprzedniej bety i miały za sobą tylko jeden sezon i około 7 tysięcy kilometrów.
Mimo wyważenia po przejechaniu około 100 km trasy zaczęło wibrować kierownicą między prędkością 80-120km/h i kierownica coraz bardziej patrzyła na prawo.
Po powrocie do domu z trasy około 800km , okazało się ze opona ma bułę na całym obwodzie i nadaje się do wywalenia.
Dałem je potem kumplowi bo stwierdziłem że to nie jest to co potrzebuj 200konna beta. :kwasny:

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2007, 15:52 
Forumowicz

NIE POLECAM! Szczerze mowiąc lepjej kupic firmowe uzywane w ładnym stanie niz nowe bierznikowane.... Albo wiecej wydac i kupic nowe. A jaki rozmiar tych opon potrzebujesz??

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2007, 19:55 
Pierwsze kroki

205/60/15 taki rozmiar jest mi potrzebny. Chce je założyć na przód dobrze by było żeby nie biły.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2007, 23:10 
Przyjaciel forum

nie polecam tragedia tak jakmcgiver, tez mi wywaliło gule na takiej oponie na całej długosci bieZnika

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2007, 11:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: brak
nie polecam bieżnikowanych szczególnie na przód. ja w swoim miałem na tyle i po przejechaniu ok 1000km gdy chciałem szybciej ruszyć na światłach to kwałek bieżnika został na asfalcie..:/ dostałem na nie rok gwarancji gdy sie zglośiłem żeby mi wymienili albo coś z tym zrobili to usłyszałem ze zle je wykożystywałem :/ wiec nie polecam :/ może te co miałem byly do d... ale raczej odradzał bym i zgadzam sie z kolega lepiej kupić używane w dobrym stanie

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2007, 11:39 
Zacna persona forum

tak jak pisałem wcześniej kiedyś preferowałem takie opony i nie było z nimi wiekszych problemów , a zdarłem chyba z 12 sztuk , w hondzie i starej becie.
Problem pojawił się jak po rocznym lezeniu załozyłem do mojej obecnej bety alumy z tymi gumami i zaczęły się jaja .
Oczywiście pojechałem z tym zaraz do warsztatu w którym je kupiłem , aby je ściągnąc i załozyć inne i wiedziałem ze gwarancja już minęła z10 miesięcy temu.
Jednak właściciel gumiarni z której usług zawsze korzystam , stwierdził ze czegoś takiego jeszcze nie widział i sam mi zaproponował reklamację na co się oczywiście zgodziłem.
Po dwóch tygodniach dostałem od niego telefon że mogę sobie przyjechać....... po nową oponę , byłem lekko w szoku postawą tego gościa , naprawdę zachował sie super jednak ja już na takich oponach nie będe jeżdził i dałem je kumplowi mimo może 20% zużycia.
Jakby kogoś interesowało serwis opon znajduje się w Łodygowicach na przeciw składu opałowego , ceny maja super i naprawdę żetelny warsztat. :ok:

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2007, 11:45 
Forumowicz

Ja dawno temu miałem je w starym poczciwym maluszku (napęd na tył miał :rotfl: ) i oczywiście detki niby wszystko spoko przy 120km/h bo tyle się bujał :hyhy: i tak trzęsło no cóż zaczynało od 100 bez względu na opony ale jak 4 raz na bieżnikowanej włożonej na tył kapcia złapałem powiedziałem dosyć poszedłem do kapciarza i zarządałem aby zrobił to raz a dobrze a nie na odczep się i stałem i patrzyłem on mi mówi, że wszystko spoko, że dętka stara ja mu na to jak kupiona u ciebie 3 tygodnie temu on mi wada.Takiej piany załapałem że sam zacząłem oglądać i wypatrzyłem nacięcie wewnątrz które podczas jazdy szczypało dętkę :wstyd: .Jak to naprawił było spoko 2 tygodnie i druga po tym czasie bieżnik zostawiła na środku ulicy :wstyd: a że radiowóz za mną jechał to m i chcieli bilet wypisać raz za bieżnikowane bo ponoć nie wolno było wtedy nie wiem jak teraz a dwa za zaśmiecanie na szczęście ugadałem :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2007, 23:54 
Pierwsze kroki

po 1 opona bieżnikowana jest dużo cięższa od zwyklej, a po drugie to nigdy nie ma tak zeby byla idealna po regeneracji, w kazdej chwili moze ci bieżnik odleciec. ok przy 30km/h looz a np przy 160 km/h ? to juz troche lipa :D wiec na oponach nie oszczędzać. Najlepiej nowe, jesli juz maja byc uzywane to szukac nie starszych niz 3 lata, bo jak dlugo leża na sloncu deszczu i wogole jak nie sa uzywane, zaczynają pękać.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 22:05 
Forumowicz

bieznikowane opny to wyrzucanie pieniedzy. nie polecam !!! z reguly jesli kupsz np. 4 opony to statystcznie 2 z nich Ci "wybula" pamietaj o swoim zawieszeniu

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, 12:28 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 535iA
Kod silnika: M62B35
gdzieś uciekł post---biezniki na zimę i to na tył---mi jak montowali jedną :kwasny: zdębiałem chyba ze dwadziescia dkg odwazników--nic ująć nic dodać kazałem wymienić oponę i tyle, przy pewnych prędkościach są jednak gdzieś drgania--pzdr :) :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, 15:14 
Uzależniony od forum :)

opony bieżnikowane nie nadają się do palenia gumy a co tu mówić o jeździe i niekiedy bardzo szybkiej jeździe...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, 21:45 
Forumowicz

Daj sobie spokoj z bieznikowanymi oponami...tu chodzi o bezpieczenstwo :) a opona to jedyny element, ktory styka sie z nawierzchnia... na takich elementach jak swiatla wycieraczki i kola nie powinno sie oszczedzac :kwasny:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1