BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 23:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Do czego służy śruba w przepływomierzu?
PostNapisane: 5 lipca 2007, 19:20 
Pierwsze kroki

Posiadam bmw 525 12v. W przepływomierzu mam śrubę pod którą jest jakaś sprężynka. Do czego ta śruba służy i co się nią reguluje?

Ostatnio edytowano 5 lipca 2007, 23:47 przez tomekka1982, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2007, 05:48 
Zacna persona forum

Wydaje mi sie że mówisz o śrubie regulacji składu CO , raczej na słuch tego się nie reguluje, tylko przy analizatorze spalin.
Chyba że mówisz o sprężynie na osi obrotu klapy pod tą dużą zaślepką :szok: , no to jak ją ruszysz i nie załozysz tak jak była to przepływkę możesz wyrzucić.
Chodzi oczywiście o przepływomierz starej generacji z klapą przepływu powietrza ???

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2007, 16:46 
Pierwsze kroki

mcgiver napisał(a):
Wydaje mi sie że mówisz o śrubie regulacji składu CO , raczej na słuch tego się nie reguluje, tylko przy analizatorze spalin.
Chyba że mówisz o sprężynie na osi obrotu klapy pod tą dużą zaślepką :szok: , no to jak ją ruszysz i nie załozysz tak jak była to przepływkę możesz wyrzucić.
Chodzi oczywiście o przepływomierz starej generacji z klapą przepływu powietrza ???

Chodzi o tą śrubkę prwdopodobnie od regulacji CO tak jak mówisz.
Mam taki mały problem, że na obrotach od 1000 do 1500 przerywa mi na gazie i chodzi jak by na 5 garach. a powyżej jest już dobrze. Czy ktoś miał taki problem i jak g rozwiązać?

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 22:12 
Poszukaj zanim zapytasz

Miałem to samo,podwyzszyłem troche wolne obroty na parowniku i przerywanie zazegnane

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 23:54 
Specjalista

Śrubą regulacyjną składu mieszanki nic nie wskurasz i proponuję jej nie ruszać. Podczas pracy na gazie przepływomierz może być nawet odłączony bo ustala on pewne wartości dla sterownika silnika celem dostosowania dawki PALIWA

Cytuj:
że na obrotach od 1000 do 1500 przerywa mi na gazie i chodzi jak by na 5 garach. a powyżej jest już dobrze

Ważne jest dokładne określenie czy chodzi tak jakby na pięciu garach, czy też może w wyniku nieodpowiedniej (bogatej ubogiej) dawki gazu.
Jeżeli jest to efekt wypadania jednego z cylindrów to sprawdź luzy zaworowe, świece, kable W/N, kopułkę, palec, szczelność układu dolotowego i dokładniej na uszczelnieniu kolektora ssącego do głowicy.
Jeżeli jest to efekt nie właściwej dawki gazu to regulacja.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1