BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: pompa ABS+sterownik - przeszczep z anglika
PostNapisane: 3 września 2009, 18:35 
Forumowicz

Moje BMW: E38 740iA [m62]
Wiadomo przy poszukiwaniu używanego sterownika istotne jest, aby pompa i sterownik miały ten sam numer. Pytanie dotyczy przekładki z anglika. Czy jeśli przełożę z anglika sterownik ABS + pompa ABS to czy to zadziała? Czy będzie trzeba go specjalnie zaprogramować jak ma to miejsce w przypadku nowego modułu?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] 530d Poważny problem z ABS/ASC
PostNapisane: 6 stycznia 2010, 23:12 
Pierwsze kroki

@MUKI
Pieknie opisales dojscie do czujnika z przodu.
A moj uszkodzony jest prawy tylny i zabieram sie za to jak za jeza.
Do tego jeszcze zima i nie wiem czy wlasnymi silami dam rade to zrobic.

Zdiagnozoway jest fail czujnika (czasowy), wiec juz powoli szukam nowych
allegro http://allegro.pl/item862382031_czujnik ... _nowy.html czy moze szarpnac sie i doplacic do ktoregos z tych http://!_nie_reklamujemy_!/index.php?cPath=6006.
Objawy mam takie, ze zpalily sie swiatelka ABS i ASC z efektem na pedale hamulca. OD czasu do czasu na pareset metrow gasna mi te kontrolki po czym zapalaja sie znow. Wine przypisuje zimie. W garazu ogrzewam tyle prawe kolo, bo moze to cos da, ale niewiele to daje, bo max temp jaki uzyskalem to 5stopni :(

PostNapisane: 22 czerwca 2010, 20:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Serwus
Nie chcialem zakladac nowego tematu ,tutaj sie podepne :]
BMW 523 e39
Niewiem czy mam do wymiany pompe abs czy sterownik,wyglada to tak ze komputer pokazywal ze przednie czujniki sa do wymiany po wymianie czujnikow komputer pokazuje nadal ten sam problem ,Kontroliki ABS-ASC swieca sie caly czas czy silnik zimny czy goracy.
Gdzie mam szukac przyczyny ???
pozdrawiam

PostNapisane: 26 czerwca 2010, 07:33 
Forumowicz

Moje BMW: E38 740iA [m62]
Najlepiej zrobić podmiankę sprawnego sterownika ABS i będziesz wszystko wiedział.

PostNapisane: 26 czerwca 2010, 13:24 
Pierwsze kroki

Podlaczylem sprawny sterownik i dalej sie swieca kontrolki,jeszcze sprawdze piaste czy koronka nie jest walnieta ,moze tam lezy przyczyna

PostNapisane: 26 czerwca 2010, 13:27 
Pierwsze kroki

Podlaczylem sprawny sterownik i dalej sie swieca kontrolki,jeszcze sprawdze piaste czy koronka nie jest walnieta ,moze tam lezy przyczyna

PostNapisane: 3 czerwca 2011, 22:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 523i 1997r
Kod silnika: M52
Witam! BMW E39 1997r 523i
Podobny temat byl juz poruszany ale nie znalazlem odpowiedzi. Moj problem wyglada nastepujaco, gdy odpalam auto kontrolki gasna, gdy tylko rusze delikatnie naciskam pedal hamulca czuje ze abs pracuje drzy pedal i delikatnie odbija, po jakims kilometrze zaswiecaja sie kontrolki, no i przestaje dzialac ABS i ASC. Na poczatku komputer pokazal prawy czujnik (sensor)ABS wymienilem na nowy, nic nie pomoglo dalej to samo, wymienilem wiec piaste razem z koronka, bez zmian. Po podlaczeniu pod kompa wyskoczyl blad 64 Continuous control. Co to oznacza, gdzie szukac problemu, poddaje sie. Po jezdzie dotykalem sterownik byl cieply, odlaczylem go i podlaczylem i dalej bez zmian, jak sie objawia uszkodzony sterownik?
BARDZO PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 4 czerwca 2011, 19:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 523i 1997r
Kod silnika: M52
Zalozylem dwa oryginalne czujniki z przodu, byly febi, podlaczylem pod komputer i w czasie jazdy okazalo sie ze w tylnym prawym kole co chwile zanika sygnal wszystkie kola pokazuja ta sama predkosc tylko ze to tylne co chwile zanika na ulamek sekundy. Wyjalem czujnik przeczyscilem w srodku piaste, i wyglada to tak jakby byla dziura na biezni z ktorej czujnik czyta jakby ktos rozwiercil stary czujnik, oczywiscie okazal sie nie oryginalny. I dalej niewiem co robic.

PostNapisane: 30 grudnia 2011, 16:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
u mnie sprawa wygalda tak. mam x5, ale na tych samych bebechach abs dziala. wymieniono lozyska z przodu i czujnik. lozyska nie wiem jakiej firmy, czujnik jest febi. przy ruszaniu kontrolki sie nie swieca, ale asr blokuje kola, brzeczy wszystko i kola popiskuja , a auto nie potrafi ruszyc, jak juz sie uda rozbujac to jedzie normalnie, ale po jakims czasie zapalaja sie kontrolki trakcji, abs . po zgaszeniu silnika proces sie zaczyna. obecnie odpialem czujnik za kolem bo ruszac nie moglem. przy podpieciu komputera pokazywal brak komunikacji czujnika , teraz nie wiem co juz jest bardziej oryginalne, bo myslalem ,ze febi robi dobre czujniki. od czego zaczac wymiane ? help ! ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1