Cytuj:
Na razie nic nie jest wepchnięte bo nie ma przodu także o tym można rozmawiać jak będzie złożony przód i klima będzie działać. Co do składania wiązki bez schematów to sami sobie utrudniacie wszystkie schematy są dostępne w sieci. Nie mówię,że to proste ale jest do zrobienia Wrona nie takie rzeczy robił z wiązkami on jak ASO dokłada i ujmuje co chcesz.
Wszystko jest wepchnięte, auto miało zakładany zderzak itd. Jednak trzeba poskładać wszystkie przewody dlatego chłodnica z powrotem wyjechała
Cytuj:
Co do składania wiązki bez schematów to sami sobie utrudniacie wszystkie schematy są dostępne w sieci.
Teraz to ja sobie sam mogę wyrysować ten schemat, ale skoro tyle tego jest w necie, to może kolega rzuci choćby jeden link (chodzi o schemat zawierający przekaźniki i elementy układu elektrycznego, sygnały wchodzące i wychodzące z EWS, automatu, rozrusznika itd.), Pinout, sterownika jest dostępny, ale to nie równa się schemat.
Też sobie ująłem i dołożyłem co mi było potrzeba, jednak żadne ASO BMW nie ujmuje i nie dokłada nic do tych aut (wiem co wolno w ASO sam się obracałem w tym temacie).

Tak naprawdę bez TIS-a to im do kibelka się nie uda dotrzeć. Ci fachowcy którzy coś umieją dawno, jak Wrona, robią na swoim
Tak na marginesie samo przełożenie motoru to początek góry lodowej. Jak nie problemy z rozrusznikiem (po tej stronie co był oryginalnie się nie da bo kolumn kierownicza leci przez środek automatu rozrusznika), to czujnik wału w automacie czytany był z koła zamachowego które do manuala trzeba zmienić (manual czyta z przodu wału, a sterownik mam od automatu, albo zmienić ECU z wiązką / koszta rosną/ albo przerabiać dwumas z manuala żeby zęby dołożyć ), dalej trzeba spawać łapy silnika żeby wetknąć motor M62 do komory E46, a tu zonk przez jedną z nich przechodzi moduł filtra oleju (baz filtra nie wyobrażam sobie pracy tego silnika

). Nie jest to wszystko takie proste jak większość sobie myśli. Poza tym Auto robimy jak mamy wolną chwilę, a szanujący się warsztat rzadko takie miewa
--==Mały==-- napisał(a):
Kibicuje projektowi nie traktuj tego jak atak ale póki co jeszcze po prostu nic tu nie widać
Wcale nie traktuje tego jak atak, ale irytuje mnie komentowanie na zasadzie "jeszcze nie zrobione", "co to, w internecie wszystko jest", "jaki problem tu przymocować tam wyspawać, wyjmować i wkładać silnik 5 razy dziennie to pryszcz " etc.
Nie od razu Rzym zbudowano