KotSylwester napisał(a):
beny., jasne ale akurat ALMA w Promenadzie to jeden z droższych marketów
Z tymi roletami na pewno masz rację. Z drugiej strony - raz na ile czasu ktoś zamawia serwis do domu? Ja zamawiałem przez 8 lat raz do zmywarki. Oczywiście jak napisałem na pewno transport rośnie, ale tu mówimy o cenach paliw w aspekcie samolubnie egoistycznym - naszego auta

Co do wędlin, serów, jogurtów, chleba jakoś nie widzę tej podwyżki. Chociaż chyba jest kryzys skoro coca-cola jest w butelkach 1,5l udających 2l

Co do cen transportu - U mnie KM kosztuje 4zł, kosztowało 3,5. Podwyższyli cenę jak dostali konkurencję SKM - chociaż chyba powinni zwiększyć konkurencyjność

Za to SKM kosztuje 3,8zł - 40min bilet. Czyli od kiedy pierwsz raz jechałem cena mi wzrosła o 30gr a to było kilka lat temu. Zresztą teraz jeżdżę samochodem - drożej ze 150zł miesiecznie ale za to jestem szybciej i podjeżdzam sobie po drodze po zakupy.
Jak mamy być szczerzy to raz na dwa tygodnie jest gdzieś serwis, najczęściej powodem jest pozostawienie czegoś na drodze rolety która jest zaprogramowana na kręcenie od pancerza do podłogi (ktoś zostawi krzesło, miotłe itd) silnik roletą kręci, ta nie idzie i urywa wieszaki koszt wieszaków jest porównywalny do ceny gum do żucia, no chyba, że sie silnik zjara a czasem trzeba i 300 km dymać w jedną strone... roboty na 10 minut... A cóż najczęściej ludzie którzy rozwalają w ten sposób nie potrafią utrzymać wiertarki w ręce.
Ale do rzeczy...
Ja tam odczuwam, kiedyś chleb był po 1,30zł a teraz po 3 zł itd... Kocie jak byś przeanalizował to rocznie sporo tracisz... Z resztą latam po wielu budowach developerka itd i również sie rzuca w oczy cena materiału budowlanego. Najczęściej jak właśnie pytam kierowników itd to własnie transport podnosi strasznie cene materiału, no i części materiałów jest ropopochodna więc tu również cena dodatkowo idzie w góre niestety... Z drugiej jednak strony w moich sferach jest od pewnego czasu gdy wzrosły ceny transportu przedewszystkim pewien zastój u osób prywatnych tzn, jak już wpadnie zlecenia na te kilka rolet, witryn czy jeszcze czego lepszego to zazywczaj jest to willa gdzie stoi żony Porsche, ojca 5er i syna Z4M... Chociaż nawet tacy ludzie zaczynają przeliczać.