BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 165  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cena paliw na stacjach a cena barylki...
PostNapisane: 20 stycznia 2012, 00:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Zawsze jest peak w grudniu bo sa rozne bonusy, dodatki swiateczne i inne cuda. W skali roku to spokojnie 10-15% mniej bedzie. To po pierwsze.
Po drugie te dane GUSu sa dla sektora przedsiebiorstw czyli ludzi ktorzy rzeczywiscie cos produkuja i wnosza wartosc dodana do gospodarki, stad i zarobki wyzsze. No i trzeba jeszcze zrozumiec co to jest srednia.
Sedlak&sedlak podaje mediane jak na calym bozym swiecie ale z kolei ich badanie to glownie mlodzi, wyksztalceni i z duzych miast wiec trzeba brac na to poprawke. (ale przynajmnie jest czarno na bialym - polowa ma mniej, polowa wiecej)
No i generalnie to i tak o kant dupy ten wzrost bo inflacja go zezarla z nawiazka :/

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 00:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Cytuj:
...i dostac w pysk od przyjaciół z Berlina.

Chyba Pana płemiera to uświadomiło trochę bo zaczął się ostatnio obiektywnie wypowiadać na temat sytuacji na Węgrzech i czynów Orbana. A tak swoją drogą to trzeba patrzeć i się uczyć jak się z tego "gówna" wyrwać(mam na myśli UE-zdradzieckie pożyczki z MFW itd.)

Cytuj:
Dziś podali,że średnia w Polsce wzrosła i wynosi 4000zł ale to jakaś abstrakcja

Przybyło wuchtę urzędasów nikomu do niczego nie potrzebnych, którzy najwyraźniej bardzo przyzwoicie zarabiają i są również wyborcami...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 00:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: Poturbowane
Warszawiacy maja okazję pokazać że jak trzeba to potrafią się zorganizować.
Chodzi o SPOT 23.01.2012r o 15.45 na ulicy Smolnej. Więcej:
Obrazek
http://www.facebook.com/events/213304285430144/
A jesli część z was uzna że to nic nie da to mimo wszystko polecam przybyć i pokazać że wam też zależy by się coś w kraju zmieniło.
Nie chodzi o to że osiągniemy zaraz nie wiadomo co bo to dopiero początek akcji. I nie chodzi tutaj o samo paliwo lecz o wszystkie rzeczy. Ponieważ większość jest uzależniona od kosztów transportu, a paliwo nie wątpliwie jest kosztem.
Kolejne akcje będą i to głośniejsze.

28.01 planowana blokada autostrady

Informacje o kolejnych akcjach można śledzić na wielu portalach społecznościowych i rozrywkowych (dobry środek przekazu ze względu na popularność)

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 00:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
W Polce robi się druga Rosja bogacze i biedaki znika grupa średniaków bo jak ktoś zarabiał 2-3-4tyś 5 lat temu tyle zarabia i teraz tylko wtedy mógł sobie pozwolić na wiele a w tej chwili ledwo starcza do pierwszego i na raty zazwyczaj wakacje może sobie pooglądać w TV masakra.
Przecież człowiek nie po to się urodził,żeby tylko pracować wypadało by mieć coś z życia.
Taki niemiec na emeryturce lata z aparacikiem po europie i różnych wyspach i sobie zwiedza bo go na to stać. Całe,życie tyrał dla kraju to mu się należy a w Polsce emeryt nie ma na leki jak w ogóle dożyje tej emerytury przy tej służbie zdrowia i poziomie opieki medycznej.
A umrze przed emeryturą płacił zus całe,życie kilkaset tyś zł to rodzinie dadzą 4tyś co na trumnę nie starczy niech oddają te składki,których nie zdążył wykorzystać.

Zwykłych ludzi gówno powinien obchodzić ich kryzys my go nie wywołaliśmy niech płacą winni. Ty jako prywatny człowiek za wszystko jesteś karany za wykroczenia samochodowe,za błędy w podatkach, w pracy jak coś się nie zgadza albo przewinisz pokrywasz koszty. Za fałszerstwa i oszustwa podatkowe grzywna lub areszt. Niech Ci co fałszowali raporty-sprawozdania finansowe krajów, które teraz bankrutują odpowiedzą za fałszerstwo. Niech Ci co zmarnotrawili miliony złotych przez swoje błędne urzędnicze decyzje odpowiadają finansowo albo ich ubezpieczać od błędów jak są baranami. Na lewo i prawo słychać o defraudacjach i błędnych decyzjach gdzie padają milionowe kwoty strat ale jakoś,żeby ktoś za to odpowiedział to nie słychać zawsze dużo szumu i brak winnych najwyżej ich przerzucą na inny stołek. Mnie to krew zalewa bo to są pieniądze nas wszystkich a w skali roku niesamowite kwoty są wywalane w kosmos bo ktoś się pomylił.

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 01:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
To Towarzysz Rostowski też powinien ;)

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 01:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
siergiej201988 napisał(a):
szymon111 napisał(a):
deejeys napisał(a):
Obrazek

I tu średnie zarobki podane są jako ~2500zł , gdzie w większości jak słyszę, to sporo ludzi zarabia połowę tej kwoty.

:oczami:

Do tego słyszałem wczoraj radiu że średnie zarobki w grudniu według gus'u wynosiły 4000 brutto...
Chyba za kwartał...

http://www.gadu-gadu.pl/przecietny-pola ... ia-3800-zl komentarze do tego i tak najlepsze.

taki prezes banku "skok" ma 540tys zl miesiecznie...
no i wychodzi srednia

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 06:54 

Kod silnika: BCY+
Obrazek

Źródlo. WP. :faint:

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 09:14 
Forumowicz

Moje BMW: F31
Kod silnika: N57
Panowie... co tu dużo pitolić...
Coraz częściej cieszę się z sytuacji, że chcąc gdzieś jechać nie muszę używać do tego prywatnego auta...
16 grudnia tankowałem paliwko po UWAGA! 5,39zł.
19 stycznia (wczoraj) na tej samej stacji już po 5,73zł.
A spalanie >15l/100km :rozpacz:
Brakuje słów...

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 09:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
siergiej201988 napisał(a):
A tak na poważnie mamy dwie Polski,a naszym problemem jest to,iż żyjemy nie w tej co trzeba.
ale bemka 5 jeździsz.... wiec chyba nie jest tak źle,prawda?
porez napisał(a):
A spalanie >15l/100km :rozpacz:
porez napisał(a):
Brakuje słów...

100% prawdy
:rotfl:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 10:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
--==Mały==-- napisał(a):
W Polce robi się druga Rosja bogacze i biedaki znika grupa średniaków bo jak ktoś zarabiał 2-3-4tyś 5 lat temu tyle zarabia i teraz tylko wtedy mógł sobie pozwolić na wiele a w tej chwili ledwo starcza do pierwszego i na raty zazwyczaj wakacje może sobie pooglądać w TV masakra.

Jeszcze jak ktoś ma te ~3000zł na rękę, i żona pracuje to da się wyżyć. Ale weź tu teraz dołóż do tego zestawu dziecko :oczami: nie mówiąc już o dzieciach w liczbie mnogiej.

Mając te śmieszne 1500zł albo i mniej jak duża grupa społeczeństwa tak naprawdę nie można sobie na nic pozwolić. Kino? 100zł trzeba mieć żeby iść. Restauracja? Też trzeba mieć 50-100zł (oczywiście mówie o tych "tańszych, bo zaraz mi ktoś wyjedzie z L'Ecru :rotfl: )

Ale z drugiej strony... CZEMU K... pod manufakturą w Łodzi nigdy nie mogę zaparkować :wsciekly: Przecież tam za darmo nic nie dają, a 3000 miejsc parkingowych jest...

--==Mały==-- napisał(a):
Przecież człowiek nie po to się urodził,żeby tylko pracować wypadało by mieć coś z życia.

Niestety chyba bliżej nam do mrówek niż do zachodu :oczami:

--==Mały==-- napisał(a):
Zwykłych ludzi gówno powinien obchodzić ich kryzys my go nie wywołaliśmy niech płacą winni. Ty jako prywatny człowiek za wszystko jesteś karany za wykroczenia samochodowe,za błędy w podatkach, w pracy jak coś się nie zgadza albo przewinisz pokrywasz koszty. Za fałszerstwa i oszustwa podatkowe grzywna lub areszt. Niech Ci co fałszowali raporty-sprawozdania finansowe krajów, które teraz bankrutują odpowiedzą za fałszerstwo. Niech Ci co zmarnotrawili miliony złotych przez swoje błędne urzędnicze decyzje odpowiadają finansowo albo ich ubezpieczać od błędów jak są baranami. Na lewo i prawo słychać o defraudacjach i błędnych decyzjach gdzie padają milionowe kwoty strat ale jakoś,żeby ktoś za to odpowiedział to nie słychać zawsze dużo szumu i brak winnych najwyżej ich przerzucą na inny stołek. Mnie to krew zalewa bo to są pieniądze nas wszystkich a w skali roku niesamowite kwoty są wywalane w kosmos bo ktoś się pomylił.

Ehhh... To jest tak - jak ja bym coś zrobił, to zaraz bym w pudle siedział. A tata ma wygrane 2 sprawy w sądzie , gościu wziął większą kasę i przez 5 lat jak na razie NIC mu nie zrobili. Nie poszedł siedzieć, komornik nie ma z czego ściągnąć. Człowiek bezkarny. Proste? Proste...

Tak więc ludzi z plecami, na wysokich stanowiskach tym bardziej nie ruszą, chyba, że zaczną się między sobą wybijać.

AD/HD napisał(a):
taki prezes banku "skok" ma 540tys zl miesiecznie...no i wychodzi srednia

To teraz przelicz sobie, że w supermarketach ludzie mają ~1200zł , to wychodzi że jedna pensja takiego prezesa to 450 pensji szarego człowieka.

Jedno jest pewne, to się za szybko nie zmieni, PL jest cały czas 100 lat za zachodem i tyle. W nawet tej Anglii , co by nie mówić, mechanik ma 300-400 funtów na tydzień... Sprzątaczka też ma te 300 funtów (mają i więcej, mają i mniej) a gdzie wyższe stanowiska. u nas tyle co tam mają na tydzień wychodzi na miesiąc. Jedzenie kosztuje tyle samo, mieszkanie jest drogie.

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 12:38 
Forumowicz

Moje BMW: inny
Kod silnika: M47,M52,M57
trochę off...jest źle...2 lata temu wróciłem z emigracji no i po powrocie imałem się różnych zajęć (teraz idę na studia inż. i będę od razu pracował w tym co studiuję ale gdyby nie to, że mi się udało, nie ukrywam, że znajomości, to kto wie może bym szukał, szukał i szukał pracy...). Ostatnio przeglądałem oferty pracy (no i oprócz tych ofert co pracodawca na delivery driver oferują po 6zł za h) zaciekawiła mnie jedna szczególnie. Otóż potrzebny był kierowca do rozwożenia sprzętu na budowę + angielski w stopniu komunikatywnym, za 297h pracy od pon do sob oferował UWAGA całe 1250zł, czyli 4,21zł za h, ja mając w Anglii 10funtów za h, pracowałem 5min na te 4,21zł, heheh, śmiech, żal, rozpacz?

Ale w sumie pracodawcy nie mają lekko, moi rodzice prowadzą działalność 20 lat no i ciągle słyszę jaki mają podatek do zapłaty (VAT i dochodowy) no i niestety muszą kombinować ( a może gdyby nie podwyższali ciągle to ludzie by płacili, a tak coraz więcej oddaję się państwu), do tego dochodzi jeszcze ukochany ZUS (znów podwyżki składek od nowego roku), niestety ludzie uciekają przed podatkami i składkami (przykład chociażby Jeronimo Maritns- Biedronka, która przenosi siedzibę z Portugalii do Holandii), ukochana emerytura, Mama płacąc od początku ZUS (teraz 1000zł) ma w tej chwili dużo mniejszą emeryturę niż Tata (płacąc 300zł w jednym z TW) przez 8 lat.

Państwo chcę oszczędzać, podnoszą podatki (nawet orangutan taki pomysł by zaproponował), zamiast robić reformy (w tym najważniejsze finansów i emerytalne). A Pan Tusk podróżuje czarterem Warszawa-Gdańsk-Warszawa za 22tyś zł (za pieniądze podatników, dać mu passat 1.6 i niech jedzie na stacje i wio do Gdańska)

Niestety cała ta "mafia" trzyma stołki i choćby wracając do prezesa SKOK-u która zarabia 540tyś zł, zasiada on również w senackiej komisji finansów, która zajmuję się ustawami dotyczącymi SKOK-u.

Żeby zajmowali się tym, aby rzeczywiście polepszyć byt polaków to zajmują się pierdołami, Boże, czy jointy i legalizacja trawy jest teraz taka ważna, czy krzyż na w sejmie czy przed pałacem

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 12:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
dobrze ze zaczalem czytac ten temat bo nigdy bym sie nie dowiedzial ze nasz rzad ma wplyw na cene paliw na swiecie :wstyd: grutuluje wiary w mocarstwo jakim jest PL :rotfl:

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 13:50 

Ktoś chyba nie wie co to jest ŚREDNIA jak się pieni :rotfl: Jakim wyznacznikiem jest średnia... Ciekawa jaka jest w Rosji :)

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 13:51 
Forumowy terrorysta

Przy dużej ilości punktów można zatankowac taniej
Cytuj:
Kupując paliwo Shell V-Power za każde 10 punktów Shell CLUBSMART otrzymasz rabat 30 groszy na 1 litrze. Przy zakupie innych paliw rabat wynosi 15 groszy na 1 litrze.
http://www.shell.pl/home/content/pol/pr ... _2012.html

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 14:15 

renoraines napisał(a):
Cytuj:
Kupując paliwo Shell V-Power za każde 10 punktów Shell CLUBSMART otrzymasz rabat 30 groszy na 1 litrze. Przy zakupie innych paliw rabat wynosi 15 groszy na 1 litrze.

Pisałem już o tym :P Teraz jeszcze w Lidlu są kupony.

KotSylwester napisał(a):
Ciekawa jaka jest w Rosji

~3 razy mniejsza niż u nas.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 14:19 
Forumowy terrorysta

Tomek napisał(a):
renoraines napisał(a):
Cytuj:

Pisałem już o tym :P Teraz jeszcze w Lidlu są kupony.

Oki ;), w Lidlu zgadza sie,tez pisalem :D . Pzdro

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 14:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
aras napisał(a):
Żeby zajmowali się tym, aby rzeczywiście polepszyć byt polaków to zajmują się pierdołami, Boże, czy jointy i legalizacja trawy jest teraz taka ważna, czy krzyż na w sejmie czy przed pałacem

Akurat te sprawy ciągle wypycha "opozycja" ze względu na brak jakichkolwiek pomysłów.

aras napisał(a):
nie ukrywam, że znajomości, to kto wie może bym szukał, szukał i szukał pracy...

I byś jej nie znalazł. Wszędzie teraz liczą się tylko znajomości. I niech mi ktoś powie, że nie to zabije go śmiechem :rotfl: Policja - znajomości. Urzędy - znajomości - duże firmy - znajomości.

Wykształcenie mam wrażenie, że im wyższe tym ciężej znaleźć pracę.

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 14:32 

No patrz pan, a ja to mam wrażenie że bez znajomości to ciężko pracownika znaleźć bo same patałachy pracy szukają. A im bardziej wykwalifikowana osoba jest potrzebna tym gorzej.

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 14:34 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52
tak to licznone na benzyne a wiadomo przeciez ze za cala wyplate nie kupisz samej benzyny a ta srednia krajowa to jest moze taka bo jak jedni zarobia 1400 zl a trafi sie paru co zarabia 200 tys xd 150 i 100 to wychodzi :P

PostNapisane: 20 stycznia 2012, 14:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Z ZUS już przesadzają od działalności płaci się prawie 1000zł od głowy.
U mnie jest dwóch wspólników to co miesiąc 2000zł za sam nasz ZUS + pracownicy kolejne 2500 darmozjady.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 165  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1