ze zdjęciami z montażu, to strzał w kolano, bo:
który zakład Cię wpuści na takie coś, a przy tym same zdjęcia bez opisu czynności, tj. instrukcji, potrzebnych narzędzi, unormowania czasu itd., to taka analiza się nadaje na onet, a nie do pracy inżynierskiej.
ml87 napisał(a):
Byłem w kilku miejscach i próbowałem zdobyć jakiekolwiek informacje w nieautoryzowanych zakładach trudniących się montażem tego typu instalacji - niestety zawsze kończyło się to odmową lub przysłowiowym " olaniem"
przecież to jest bardziej, niż oczywiste

ml87 napisał(a):
udostępnić mi kosztorys montażu instalacji w typowym pojeździe byłbym baaaardzo wdzięczny...
trzeba w takim przypadku ruszyć głową, a nie liczyć, że ktoś coś zrobi za Ciebie.
Znaleźć literaturę, jeśli znajdziesz w książce czynności, jakie trzeba wykonać, to wymyśl sobie, że masz warsztat i to robisz- koszt materiałów/części - znajdziesz. koszt montażu- wymyśl sobie koszt 1roboczogodziny i wyliczasz sobie ile to średnio zajmuje, dodajesz jakieś tpz i masz. Nie musisz mieć przecież tego dokładnie policzone, bo masz ważny stosunek %, jeśli przyjmiesz do każdego typu instalacji takie same założenia.
Chcesz porównać, jak to się ma do rzeczywistości - nic prostszego!!!!
Wyślij zapytanie ofertowe- do różnych firm- w różnych miastach.
Najlepiej, do jednego typu auta, lub nawet zmyśl, że masz 2 (swoje i żony) i np. 6 cyl. mityczny silnik i np. R3 z jakiegoś hatcha. Nic prostszego.
ml87 napisał(a):
-Różnice pomiędzy poszczególnymi generacjami układów zasilania LPG ( wpływ na pracę silnika ZI - charakterystyki)
na Twoim miejscu znalazłbym kolegę, lub nawet półobcą lub obcą osobę, która planuje instalacje i zapłacił nawet za pomiar na hamowni przed i po. takiego czegoś potem Ci nikt nie zakwestionuje.
ale generalnie widać, że temat, to raczej ktoś Ci narzucił, bo sam nie masz koncepcji.
najpierw musisz mieć koncepcję, co konkretnie chcesz, czego konkretnie szukasz, bo tak po łepkach, to wiesz... szału z tego nie będzie

powodzenia!