BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] 525d '02 MK4 radio wiesza się / navi nie działa
PostNapisane: 4 lipca 2011, 14:08 
Pierwsze kroki

Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=96205
Witam serdecznie, od dłuższego czasu mam problem z wieszającym się radiem (Dotyczy NAVI 16:9 mk4 bm54). Soft przeinstalowywałem już od v27 do v32 i na wszystkich jest tak samo. Ekran się wiesza, ale radio dalej gra, można zmieniać stację itd. Drugi problem (prawdopodobnie połączony z tym pierwszym) jest to, że nawigacja czasem działa a czasem nie. Nieraz w ogóle nie szuka sygnału GPS a czasem sygnał jest, ale mapy nie wczytuje a czasami wszystko działa jak należy. Jest jeszcze jeden dziwny objaw, gdy słucham radia to co jakiś czas (10 - 15s) występuje taki lekki strzał w głośnikach), natomiast przy słuchaniu CD tego nie ma.
W INPIE pokazuje błąd:
fehler an der antennenstromversorgung

Przeczyszczałem już wtyki w module radiowym oraz go przelutowałem, jednak nic to nie pomogło.

Proszę o jakieś propozycję gdzie mogę szukać przyczyny?

http://leder.sklep.pl/ - Czapki, papachy i uszanki z lisa, kożuchy, kołnierze oraz odzież skórzana

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] 525d '02 MK4 radio wiesza się / navi nie działa
PostNapisane: 5 lutego 2012, 13:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E61 TOURING
Kod silnika: M47N2
hej mam podobny problem zawiesza mi się ekran robi sie ciemny po jakiś czasie włącza się z ekranem startowym i znowau działa jakiś czas . dzieje się to tylko wtedy gdy jest mapa w czytniku. jak sobie z tym poradziłeś??

PostNapisane: 5 lutego 2012, 20:43 
Częsty bywalec

Moje BMW: e91 touring ///M
Kod silnika: N47
Hej też mam podobny problem... monitor 16:9 + MK3 i też "czasem" wiesza się na słuchaniu muzyki...czy z radia czy z płyty. Wiesza się w sensie, że muzyka gra, a nie można nic zmienić ani stacji, ani głośniej/ciszej przez jakieś 5-15sec. Po prostu monitor nie odpowiada ale wyświetla nadal. Podczas oglądania TV to samo, tylko w momencie "zawieszenia się" traci głos, a obraz leci dalej. Jest to denerwujące bo nigdy nie wiadomo kiedy się zawiesi.

Nie jest to wina monitora, bo miałem wcześniej mniejszy 4:3 + kaseta i było to samo.

Ktoś ma jakieś pomysły?

PostNapisane: 6 lutego 2012, 21:38 
Pierwsze kroki

hej
ja dzisiaj wymontowalem czytnik gps i przeczysciłem laser jak gdzieś pojadę w trasę dam znac czy się nie bedzie zawieszać.

PostNapisane: 25 lutego 2012, 21:47 
Pierwsze kroki

Nie wiem czy się coś poprawiło po czyszczeniu bo porysowała mi się płyta i musiałem nagrać jeszcze raz. w obecnej chwili navi działa ładnie ale do momentu jak nie wpiszę adresu aby mnie prowadziła. jak wpiszę adres to chwilkę działa i się zawiesza. mam zamiar jeszcze spróbować zmianę softu wtedy zobaczę czy będzie ok

PostNapisane: 13 kwietnia 2012, 07:52 
Pierwsze kroki

Ktoś sobie poradził z tą usterką bo mnie męczy to już od dłuższego czasu a pseudoelektronik sobie z tym rady nie dał

PostNapisane: 19 kwietnia 2015, 10:42 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M57
Cześć, odgrzewam, bo mam do czynienia z samochodemem z podobnymi objawami. Nawigacja to MKIII 16:9.
Po odłączeniu akumulatora na >15min i podpięciu, wszystko działa (można odtwarzać muzykę z CD, zmieniać stacje radiowe itd)
Po +-10min (czasem nawet połowie dnia) gaśnie pomarańczowa lampka koło regulacji nagłośnienia i nic już nie można z radiem zrobić. Muzyka gra cały czas, a nie reaguje w ogóle na przyciski. Łącznie z tym, że po wyciągnięciu kluczyka wyświetlacz wyłącza się, a muzyka gra dalej.
Po odłączeniu akumulatora, odczekaniu i ponownym jego podłączeniu wszystko działa ponownie.

Co zrobiłem:
- wgrałem soft 3-1/74
- zmieniony akumulator
- poprawiłem luty w tunerze na stykach od wtyczek
- zmieniona/odłączona zmieniarka

Prześledziłem już różne fora, kombinowałem, ale jak widać bez większych rezultatów. Może macie Panowie jakieś pomysły?

PostNapisane: 23 czerwca 2015, 11:48 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M57
Temat u mnie ogarnięty, powodem były zimne luty oraz brak pasty termoprzewodzącej na końcówkach mocy. Aby to zrobić musiałem ściągać butlę na gaz.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1