Co do audi to mogę się wypowiedzieć o zwykłej wersji a4 b6... Na standardowych kołach prowadzi się jak lala, po nierównościach można bardzo fajnie zapierdzielać, co nie mogę powiedzieć o BMW, seryjne nagłośnienie bardzo fajnie gra, dobry basik i w ogóle, minusy to to że widoczność na zewnątrz bardzo kiepska, zwłaszcza do tyłu, środkowy pasażer na tylnej kanapie nawet przy niskim wzroście będzie walił o podsufitkę, materiały szybko się ścierają, powłoka na plastikach robi się jakaś gumiasta, czasami wygląda to jak powłoka brudu
Bmw e46 ma mniej plastików podobnego typu jak w audi bo też się zdarzają, np tunel środkowy, też podobnie się ściera, audio do dupy, mało miejsca z tyłu..
Według mnie auta są na równi, trzeba tylko się zastanowić na co zwraca się szczególną uwagę
Jeżeli chodzi o dłuższe trasy to robiłem je tym i tym autem, i odradzał bym te dwa samochody , chociaż lepiej audi się sprawuje(4 os. max) Celuj klasę wyżej a6 lub seria 5.Jestem właśnie na kupnie auta i przemawia do mnie a6 c6 3.0 TDI kombi, ładniejsze od e60 i wygodniejsze moim zdaniem...