kicer1983 napisał(a):
Jeśli lubisz swoje autko na tyle że jesteś pewny takiej zmiany to się na pewno Ci opłaci

Podstawą jest zdobyć części w idealnym stanie najlepiej po prostu dorwać samochód przeznaczony do rozbiórki za nim jeszcze ją ktoś zacznie a jeśli chodzi o E46330d to już w tym momencie zaczynają się schody!Potrzebna jest masa części:skrzynia, sprzęgło z kołem dwumasowym, komplety wał napędowy,nie wiem dokładnie czy w twoim przypadku także ale może się okazać do zmiany cały dyfer z półosiami, mechanizm sterowania biegami manualnymi, elementy konsoli środkowej, pedały wraz z całym układem na wysprzęgliku kończąc, zmiany w instalacji, ja bym też sobie zmienił liczniki na zwykłe!!!zrobić się da ale na pewno nie jest to kwestia jednego dnia...
Mam dostęp do części w super stanie w super cenach

więc tu problemu nie ma. Chcę zdobyć informację co DOKŁADNIE muszę zmienić. Miałem kiedyś taki sam problem, gdy robiłem SWAPa z 320i na 328i i musiałem sam dokładnie ogarnąć temat, bo nie mogłem znaleźć informacji jakich potrzebowałem, mnóstwo było rozbierznośći.
Liczniki to normalne, że trzeba wymienić, bo do automata są inne, pedały również

, zmiany w instalacji, co dokładnie? Moim zdaniem komputer silnika zostanie oryginalny, tylko trzeba go zaprogramować pod manuala- takie moje zdanie, ale czekam na konkretne podpowiedzi.
Elementy konsoli środkowej? Niczym się nie różnią, więc wypowiedź wyssana z palca.
Podejrzewam, że most również będzie inny.. więc półosie też..
Nie potrzebuję podpowiedzi typu: "może się okazać, że", tylko konkretnych odpowiedzi.
pozdr