Dopisałem w pierwszym temacie wymiary:
BBS RS GOLD
8x16 rant 1,5" 225/50
9x16 rant 2" 245/45
+dystanse H&R 25mm na każde kółko
Myślałem o ewentualnej zmianie na 2 i 3 calowe ranty. Zmienię ten mały na duży i tył pójdzie na przód. Ale czy mi się go uda kupić
Kółka są w oryginalnym lakierze, miały na sobie może jeden komplet opon. Praktycznie bez śladów używania - kleju po ciężarkach, licznych śladów gumy pod oponami itp.
Obecnie śruby centralne nie są wypolerowane ani śrubki nie są pochromowane, felgi nie były rozkładane
Co do koloru... Kiedyś oglądałem film dziejący się w latach 80tych na brooklynie, jak dwóch "Ciemnoskórych" zaczyna dorabiać na dragac. Pojawiają się w migawkach takie auta jak M3 E30, E28 na wypasie, E24, SEC Porsche - esencja aut tego okresu... i właśnie pojawia się piękny czarny Saab 900 cabrio z dwoma "Cemnoskórymi" nastolatkami... Podchodzi do nich koleś i mówi: WOW it's original BBS RS GOLD!!! Cofnąłem tą scenkę kilka razy i pomyślałem ale wypas z epoki, styl Negger Gansta 80ties.

(oczywiśle lektor przetłumaczył: Wow, masz złote felgi) Może coś nie słowo w słowo zacytowałem bo było to rok temu.
Jakiś czas temu okazało się że kolega ma RS-y Gold-y...

i to 5x120
Szkoda ich lakierować bo są w ori stanie... Na początku pomyślałem, Kit, jak coś da sie przemalować przecież.... Ale patrze taki stan i ori.. Leżały dwie u mnie w przedpokoju przez ponad tydzień.... i pomyślałem: O NIE! Zostają
Co do gleby... Mam nadzieję że do końca marca będę mógł zrobić. Autko chwilowo jest w tym garażu , zwykle jest w innym ale trwa tam remoncik przed odnową part 2. Tamten jest 120cm w ziemi i podjazd musze zmienić albo założyć mały przedni spojler...
http://www.bmwworld.com/pics/6er/7092_1024.jpg