Witam ponownie w Bmw Sport PL, od jakiegos roku i pol pracuje jak znajde czas nad moim e39 540. Lecz duzo sie niezmienilo wnim az do ostatniego miesiaca wiec zdecydowalem wkoncu zalozyc galerje.
oczywiscie przypominam ze w Polsce nie bylem od 13 roku zycia, a rozmawiam po polsku tylko z moja rodzina. Pisownie tylko pamientam to co mnie w szkole podstawowej uczyli. To przepraszam za blendy w pisowni.
jak cos nierozumiecie mam nadzeje ze zdjencia wszystko wyjasnia.
Tutaj sa moje stare bmki co mialem galerje na forum:
e36 318

e39 528

e46 323 ( dalem ojcu, i ojciec sobie teraz nim jezdzi )

Tak wygladala moje e39 540 ja kupilem ponad poltora roku temu:

Niestety 540 kupilem zatanie pieniandze poniewaz mialo mala dziurke w silniku

ale mialo 6 biegowa skrzynie, nawigacje i opcje co chcialem wiec je kupilem z mysla wstawienia silnika z mojej 1997 540 co mi automatyczna skrzynia padla. Bmw styling 32 kola przelozylem na 528 i przedni spoiler takze, wiec auto zostalo prawie gole.
Wiec jak to zawsze w zyciu plany sie zmienily, i moje 1997 540 zostalo sprzedane na metal.

a zakupilem na czesci 2002 540, w automacie. Auto nachodzie ale ja potzebowalem serducho do mojej perelki, a to jest cale pordzewiale.

wiec wiedzac ze moje 540 odzyje zabralem sie do roboty

Od samego poczatku chcialem miec zdrowy m62 silnik wiec jak to zobaczylem, pojechalem odrazu kupic uszczelki i wyminic te cieknonce gumiaki.

uszczelki wymienione i az lepiej silnik wyglada

noi musialem wyjac silnik z mojej pieknej

to zrobilem zdjenice lepsze jak sie silnik rozjebal

Towiec silnik z 6 biegowa skrzynia jest juz gotowy do wstawienia, ale jeszcze pare drobiazgow powymieniam i bende go installowal spowrotem.
Jak narazie samochod oczekuje transplantu nowego serca ale jest blizej niz dalej. Tak onto wtej chwili wyglada:

Wtej chwili auto juz ma m5 automatyczne lusterka zainstalowane, takze lusterko w sirodku z m5. Nowy system z dvd nawigacja z e39 m5 takze juz jest zainstallowany.
a plany sa takie do zrobienia :
- m5 zderzaki , tylny zderzak z podwojnym wydechem (planuje podloge wyciac i orginalen rury z m5 wstawic)
- e60 shifter
- tylne i przednie swiatla z 2002 przprogramowane na lcm IV
- automatyczne swiatla z 2002 540
- automatyczne wycieraczki z 2002 540
- 19'tki kola i jakis gwint
Narazie to tyle zrobie wiecej zdjec kamera zeby to lepjej wygladalo niz moim telefonem. Ale juz niedlugo ona odzyje.