Witam! Niedawno kupiłem wymarzone BMW 735i E32 w manualu. Nie zwraciółem uwagi nigdy na pewną rzecz, mianowicie po każdym zgaszeniu samochodu zeruje mi się licznik dzinny km oraz przy odpalaniu po przekręceniu kluczyka w I pozycję nie ma tego charakterystycznego dźwięku i nie pokazuje się przebieg ani nic. Gdy przekręcę kluczyk na II pozycję dalej jest to samo, nie pali mi się wyświetlacz CHECK CONTROL ani nic, komputer nie robi inspekcji, dopiero po odpaleniu samochodu (czasem dopiero po dodaniu delikarnie gazu w miejscu) pojawia się przebieg licznik dzienny zawsze wskazuje zero km i zapala się panel z inspekcą wszystkie funkcje działają normalnie tylko z tym jest problem. Dziś otworzyłem skrzynkę z komputerami i okazało się, że brakuje drugiego z lewej stojąc przodem do skrzynki przy prawym błotniku, przewody kostki wszystko jest, brakuje tylko tej jednej 'srebrnej skrzyneczki'. Za co ona odpowiada i czy to może być przyczyną tego wszystkiego. Posiadam pełen komputer OBC i poza opisanymi rzeczami wszystkie jego finkcje działają normalnie. Proszę o radę co w tej sytuacji zrobić i czy ktoś może się orientuje za co odpowiedzialny jest ten komputerek. Acha, i jeszcze jedno od kliku dni pojawił się problem z nawiewem, tzn prawa strona ciągle grzeje na gorąco, a lewa głównie na zimno, rzadko kiedy temperatura z nawiewu reaguje na ustawienia pokręteł, Czasem po włączeniu nawiewu nic się nie dzieje, tzn. nie działa, dopiero po ustawieu go na maxa, dodam, wydaje mi się że z układem jest wszystko ok, to chyba coś z elektorniką, a może ma to związek z tą brakującą "srebrną skrzynką"

Proszę o radę. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Michał