Cytuj:
Wiem ze plastry i tabletki i gumy to szajs,wiem ze tylko psychika
BŁĄD.
Jestem....jeszcze jestem palaczem....od 15 lat i psychika to podstawa, ale nałóg to nałóg.
Zakupiłem tabletki TABEX....jak kolega zasugerował.....TEST tego, czegoś
.....cała kuracja trwa 5 tygodni. Można i dłużej, ale być może nie będzie takiej potrzeby.
Łykasz przez pierwsze pięc dni 5 tabletek dziennie co dwie godziny....i normalnie palisz, jakby nigdy nic. Niby w szósty dzień należy papierosy odstawić.... ja liczyłem na to, że w piąty dzień już po nie nie sięgnę, ale była to niedziela, więc za dużo od siebie wymagałem

.
Szósty dzień i szczęka mi opadała. Z rana po obudzeniu chwytałbym normalnie za fajki i do śniadania poleciałyby ze trzy a tu NIC.....zero chęci. Oczywiście zapaliłem ale dopiero po śniadaniu....następny zaś był dopiero po dwóch godzinach.....naprawdę nie chciało mi się palić.
Tabletki kontrolują zawartość nikotyny w organiżmie i dodam także, że każdy papieros robi się "niesmaczny"....palacze wiedzą o co chodzi. Pozostaje jeszcze tylko walka z psychiką....odpalanie papierosa, noszenie ich przy sobie (awaryjnie, ale mimo wszystko) zaciąganie się, trzymanie w palcach, specyficzne wciąganie i wypuszczanie dymu.....zaczyna tego brakować i człowiek walczy ze sobą zastanawiając się czy mimo wszystko chce palenie rzucić i ma na to 5 tygodni.
Na takim etapie jestem obecnie......czy wygram ......nie wiem.....najwyżej zapodam drugą serię, ale na chwilę obecną :
Wypalam dwa papierosy dziennie ( w przeciwieństwie do dwóch paczek....zdarzało się i tak).......no czasem trzy......ale nie więcej. Tabletki przestają już skutkować i ograniczam się tylko do trzech, dwóch fajek dziennie.......nawet nie ciągnie z powrotem. Lecz całkowite rzucenie to nie jest.
mimo wszystko tabletki pomagają odstawić papierosy i skupić się na czynnościach związanych z nie paleniem..........ja pogrążyłem się w miętusach
Tabex....tabletki, 50 sztuk w jednym opakowaniu, na receptę 29 zł, bez recepty 49 zł.....nie zaleca się osobom mającym problemy z krążeniem krwi itp.