Przyszedl czas na zmiany

Jako, ze zaistniala potrzeba zmiany na wieksze auto, a wiec jakis kombiaczek. Jaki - to może nie będę wymienial marki, bo jeszcze bana na forum dostane

, ale po przemyśleniach, ze Zycie jest tylko jedno - na szczescie wszystko dobrze się skończyło

.
Wybór padł na e39 w Touringu, i dosc szybko napatoczyl mi się przed oczka ciemnoniebieskie / granatowe 523i w automacie i kilkoma „uprzyjemniaczami”, których konieczność posiadania nie była dla mnie kluczowa – a tym samym zakup przyjemniejszy
Zawsze chciałem spróbować, „jak to jest tak dluzej poobcowac z automatami”. Musze przyznac , ze jestem pozytywnie zaskoczony i … zauroczony nawet. Wiem Frank, wiem Boogie – nie poszaleje. To nie to samo co 4litrowe V8 w manualu. Ale w zasadzie z mojego zalozenia nie mialo nim być. Wiekszosc czasu spedzam w miejskiej dżungli, a to jest niezla rzecz na zmeczenie, odpoczynek po 10h stresu w pracy

itp. Kickdown dziala wysmienicie, dźwięk mnie doprowadza do szaleństwa

- niestety, musze uchylac okna aby doznania były pelniejsze

Wkreca się pieknie na ~5,5k rpm, zmiana biegow jest plynna i niemal niezauwazalna. Wyciszenie tego autka oraz komfort jazdy rzuca na kolana moje byle, kochane e36 vel „spartan”
Banan z ust nie schodzi mi do dzisiaj
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Koniec gadania. Czas na fakty.
Model: BMW 523iA Touring
Silnik: M52TU
Pojemnosc: 2.5l
Moc: 170KM
Moment: 245Nm
Poza gosciem, który je sprowadzil - autko mialo 2 wlascicieli w DE.
Ponadto, jako bonus:
291 LM RAD/KREUZSPEICHE
320 MODELLSCHRIFTUNG ENTF.
339 SHADOW-LINE
413 GEPECKRAUMTRENNETZ
456 KOMFORTSITZE ELEKTR.
494 SITZHEIZUNG
500 SCHEINW. WASCHANL.
508 PDC
522 XENON LICHT
534 KLIMAAUTOMATIK
540 LEDERLENKRAD MIT MULTIF.