Kamil_ napisał(a):
nie wiem.... włączyłem parę razy gdzieś w wakacje
...a to obawiam się, że masz coś innego, może 2012, bo premiera 2013 byłą w październiku

Kucharz napisał(a):
cos z F1 chce zanabyć
hmmm no ok, czyli tak ogólnie

Raczej nie ma na rynku - albo ja nie znam - gry, która traktuje tylko o F1.
Na pewno w porównaniu do GT, to jazda jest o wiele trudniejsza, tj. mały błąd ma o wiele większe konsekwencje, albo totalnie zepsute okrążenie kwalifikacyjne, albo strata dwóch lub więcej pozycji, albo banda i koniec wyścigu. Z tego powodu, o wiele więcej generuje adrenaliny i potu. Z tego powodu jest to moja ulubiona wyścigowa gra. Też w GT5 występuje bolid niby F1, ale bez tego całego klimatu i o zupełnie innej fizyce.
Jeśli chodzi o F1 2013, to najważniejsze tryby:
kariera: wszystkie wyścigi sezonu, po godzinie treningu, kwalifikacje, wyścig.
próba czasowa: kilka torów, jedno ustawienie dla wszystkich - i potem klasyfikacja w rankingu światowym.
racenet: zawody, które się zmieniają, zasada jw. - po połączeniu z netem na różnych torach, w różnych warunkach, w f1 2012 było tak, że przed kolejnym wyścigiem prawdziwej F1 była próba na danym torze, gdzie ma być prawdziwy wyścig, jak było F1 brazylii, to na racenet też było okrążenie deszczowe

scenariusze: różne sytuacje, np. na gorszych oponach i w deszczu trzeba dowieźć zwycięstwo czy coś tam
ale najważniejszy jest multiplayer: szybkie wyścigi, po 3 okrążenia, no i też te dłuższe, po 25% czy 50% dystansu, z pitstopami itd.
Generalnie gra ma ten cały klimat, otoczkę F1 - szczegółowo odwzorowane tory, auta, itd. pitstopy, ale także czasami trzeba się wykazać umiejętnościami w szykowaniu ustawień auta pod dany tor - nie ma tu mowy o kupowaniu turbo i wyścigowych magnetyzerów, a jedynie kąt skrzydeł, negatyw kół itd. zależnie od toru, te wartości muszą być inne dla najlepszych wyników (i dla samochodów! wrew pozorom, są bardzo zróżnicowane). Jak tutaj ktoś sobie nie radzi, to albo są takie ogóle dostosowania bolidu na suchy i mokry tor, albo pomoc na forach, gdzie ludzie wklejają setupy i czasy, jakie na nich osiągnęli, więc to nie tak duży problem - ale też fajna zabawa.
Sama fizyka jazdy - czyli kwintesencja - jak mówiłem, więcej adrenaliny, bo mały błąd ma wielkie konsekwencje - dlatego po każdym dłuższym wyścigu jestem zgrzany - oczywiście, duże znaczenie ma tutaj kierownica, gdzie ręce tak nie odpoczywają. Jest do dyspozycji KERS, DRS, trzeba je odpowiednio stosować, w trakcie wyścigu zmieniać balans hamulców, kontrolować zużycie opon, temperaturę opon, hamulców i silnika, mieszankę paliwową, słuchać się komunikatów inżyniera wyścigowego, a przy tym wykorzystywać całą szerokość toru i możliwości auta, by utrzymywać tempo

Generalnie, powód dla którego siedzę na forum to taki, że nie mam PS3 na drugiej chacie, żeby móc w to teraz zasuwać
Także, wg mnie nie ma się co zastanawiać
Kucharz, a na jakiej platformie?