Dzień dobry
Pragnę wam dziś przedstawić swój motorower. Nie posiadam jeszcze prawa jazdy, a co za tym idzie swojego samochodu. Jedno BMW w garażu stoi, ale nie chciałem pokazywać samochodu rodziców

więc stwierdziłem że zaprezentuję to czym ja jeżdżę
Zatem przejdźmy do rzeczy. Mój "motorek" to Aprilia SX 50 z 2008 roku. Jest u mnie od 2010 roku, ale na poważnie jeżdżę nią dopiero od zeszłego sezonu ponieważ wtedy dopiero zdałem egzamin na kartę motorowerową która uprawnia mnie do jazdy tym sprzętem

Wcześniej jeździłem nią jedynie po różnych lasach, łąkach w mojej okolicy.
Silnik to jednocylindrowy dwusuw o pojemności 50 cm3, chłodzony cieczą, skrzynia biegów - sześciobiegowy manual. Co jeszcze można by tu napisać... obecnie przebieg wynosi nieco ponad 4 tysiące kilometrów, z czego ponad połowę zrobiłem w tym sezonie. Gdy ją dostałem to miała ok 1500 kilometrów przebiegu więc była "jak nowa"

Uważam że ten jednoślad jest w porządku dla początkującego, nie jest zbyt trudny w prowadzeniu i posiada manualną przekładnię przez co wg. mnie jest lepszy od klasycznego skutera
Obecnie muszę zakupić do niego lampę tylną, ponieważ stara po prostu przestała świecić, a tutaj nie można niestety wymienić żarówki ponieważ jest to cały pasek LED

więc czeka mnie wydatek zapewne nieco ponad 100 złotych.
Kilka zdjęć z września 2013 :

Pozdrawiam