odpowiedź na wszystkie pytania:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htmjesli chodzi o hamowanie na mokrym prosze spojrzec:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... ootout.htmsledze produkty, michelin z nowosci nie ma nic lepszego do aut tego typu jak primacy 3, energy saver+ ma do aut miejskich, a pilot super sport ma do aut typowo sportowych, jesli mamy auto z zacieciem sportowym michelin pilot sport 3 GRNX spokojnie starczy
Emmanuel napisał(a):
kolego pawelos666 jeździłeś na tych wszystkich oponach co polecasz czy tylko naczytałeś się w necie jakie to one są mega extra cool? Dla mnie ważna jest cichość opony, prowadzenie na mokrym, krótka droga hamowania i cena. Nie szukam opon na 10lat bo zapewne za 3-5lat zmienię samochód i moim zdaniem bez sensu jest pakować dużo więcej kasy za być może nieznacznie lepsze parametry jakie wypisują na etykietach. I tu jest jeszcze inny temat z etykietami ale nie będę go poruszał

jesli chodzi o micheliny greenX to jest to nowość na rynku i dopiero wychodzi w praniu, radze poczytac o nowej mieszance Green Power Compound Michelina juz po 3 latach powinienes poczuc roznice w starzeniu sie opony. opona 5 letnia innej firmy bedzie juz stwardniała, poprzednie modele ktore sa juz dobrze znane np energy saver nie twardnieją tez z logo GREEN. za kilka lat na zwyklej oponie nie uświadczysz takiego komfortu to jest pewne. a spuszczanie powietrza dla jego poprawy zmniejszy przebieg opony i po prostu nie wykorzystasz pieniazkow wladowanych w opone. michelin ma tak miekkie boki ze mozna je wywijac palcami, sa tak miekkie ze jedna strone palcami mozna by bylo zalozyc na felge
jezeli chodzi o continentale 3, sa to dobre opony, ale sa glosne przynajmniej pompujac je do odpowiedniego cisnienia, sa tez bardzo twarde co czuc wg mnie w koleinie bardziej wyrywa kierownice, na michelin pilot sport 3 z miekka mieszanka nie ma tego testuje i narazie dla mnie sa duzo duzo lepsze niz conti 3 jesli chodzi o koleiny. michelin pilot 3 dają szybszą reakcje kierownicą, lepiej tez trzymaja sie drogi, mozna sie o tym przekonac kiedy omijamy dziure na drodze (czuć taką hm jakby to nazwać "łatwość skrecania" cos jakby kolko bylo wezsze) auto na mokrym nie da sie rady poslizgnać trzeba by naprawde wykonać nagly mocny skret kierownica. continentale sie slizgaly w deszczu...za stare technologia inna, zeby je porownywac do mlodej gumy. ja kupilem michelin pilot sport 3 i jestem bardzo zadowolony. super sporty sa lepsze ale to sa opony do aut o ultrawysokich osiagach. do limuzyny czy bmw serii 3 wystarczy zwykly pilot sport. opona jest bardzo dobra. bardzo dobrze hamuje na mokrej nawierzchni, jezdze dosyc agresywnie po kaluzach 100-120km/h drogi poza miastem, nie doswiadczylem najmniejszego uslizgu przy ostrym hamowaniu z takich predkosci. na suchym kiedy hamulce zaczynają wyć opona zahowuje sie wzorowo. hamulce sa lepsze niz na csc3 na suchym i mokrym. to jest opona dla tych ktorzy nie zwracaja uwagi na kaluze

dosłownie

omijanie przeszkód na mokrej drodze z dohamowywaniem z wiekszych predkosci to rewelacja. jesli chodzi o miasto tez jest wygodniej niz na csc3 auto nie podskakuje, nalezy sie tylko trzymać cisnień ze strony producenta, przy tym samym cisnieniu bedzie duzo duzo wygodniej
http://www.autoflesz.pl/artykuly/4954,A ... ort_3.html