BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 23:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 101  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki telefon kupic?
PostNapisane: 18 kwietnia 2014, 19:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
Dżordż napisał(a):
Nightfox, Nie prawda.
Ja jako odwieczny zwolennik sony ericsson'a po przyłączeniu marki do Sony się nie zawiodłem.
Nokia to największe padło jakie może być. Chodzi o samą obsługę, co do wytrzymałości nie wiem bo nie posiadam ani nie posiadałem nowszego modelu.
Co innego starsze nokie na czarno-białych wyświetlaczach...

Miałem kilka samsungów kilka sony-ericsson,teraz mam xperia T więc porównanie jakieś tam mam.
Najlepiej wspominam n95 8gb obsługa noki to tak samo jak androida chyba że potrzebujesz wgrywać jakieś śmieszne gierki duperelki..etc sony Z ma chyba szklany tył który ponoć pęka itd..(nie wiem na 100% czy chodzi o Z ale obiło mi się o uszy )
Ja ogólnie nie dbam o tel,zazwyczaj to pęka wyświetlacz lub obudowa wygląda jak by coś po nim przejechało.
No a przecież nie kupię jakiegoś solida bo to zacofane technologicznie urządzenie.
z Nowszych noki Nie miałem,ale zawsze Nokia słynęła z jakości,sprawdzę niedługo.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 kwietnia 2014, 19:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Nokia Lumia 610 czyli swego czasu najtańszy smartfon Nokii w ofercie. półtora roku ze mną, niezliczona ilość upadków, 40 minut w szczelnej kieszeni płaszcza pełnej wody, lekko licząc 5 upadków z kieszeni na asfalt podczas jazdy rowerem. Poobdzierany przedni panel, kilka rys na wyświetlaczu i odpadła literka O z tyłu z logo. To chyba solidna rekomendacja Nokii, której najtańszy smartfon wytrzymuje dużo więcej niż szajsung galaxy s3 i pochodne ;) Co do obsługi - to telefon dla kogoś kto uparcie broni się przed smartfonem i tyle :)

PostNapisane: 18 kwietnia 2014, 22:02 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nie porownujcie Z1 do zabawek Samsunga, Sony o wiele blizej do Apple niz do koreanskich plasticzkow.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 09:38 
Tomek napisał(a):
Nie porownujcie Z1 do zabawek Samsunga, Sony o wiele blizej do Apple niz do koreanskich plasticzkow.

Kolega, który prowadzi komis z telefonami twierdzi zupełnie co innego. :niepewny:

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 09:46 
E34 lover

Ja obecnie po kilku HTC zdecydowałem się na Note3 i powiem że telefon jest świetny, intuicyjny, szybki, pomocny, robi doskonałe filmy i zdjęcia, a przeglądanie internetu to mistrzostwo świata :super: ..... ale ma jedną ogromną wadę.... jest za duży :znudzony: Masakra go z sobą nosić, nigdzie się nie mieści.... a dopiero jak przyjdzie lato i krótkie spodenki, wtedy na prawdę będzie to problem.

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 10:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
rybik napisał(a):
Tomek napisał(a):

Kolega, który prowadzi komis z telefonami twierdzi zupełnie co innego. :niepewny:

Zgadzam się z Twoim kolegom.

Jedną z większych wad Sony,są wyświetlacze TFT. Czerń w nich przypomina szarość, nie mają żadnego podejścia do wyświetlaczy montowanych w Samsungach, typu Super AMOLED.

Sony jest lata świetlne za Samsungiem.
Potwierdzeniem tego może być chociażby porównanie 2 telefonów które aktualnie posiadam w domu : Samsunga Wave,oraz Sony Xperi J.

Samsung Wave s8500 premiera luty 2010....................Sony Xperia J premiera sierpień 2012 !

wyświetlacz w technologii Super AMOLED..................TFT
rozdzielczość 480x800 przy 3,3 cala...................480x854 przy 4 calach !

procesor ARM Cortex A8, 1 GHz.................Qualcomm MSM7227A Snapdragon, 1 GHz

aparat z matrycą 5Mpix, filmy 720p.........................5Mpix, filmy VGA !

bateria 1500 mAh........................1750 mAh

Tyle z suchych danych.

Telefony wyjściowo w podobnej cenie, różnica w premierze na 2,5 roku na korzyść Sony, a mimo to Sony jest wyraźnie gorsze.
Wyświetlacze na żywo mocno się różnią, oczywiście z korzyścią na stronę Samsunga, aparaty mimo takiej samej ilości mega pixeli robią kompletnie różne zdjęcia. Sony nie daje sobie rady wgl w ciemnych pomieszczeniach, Samsung sobie radzi, zdjęcia z Sonego w warunkach dziennych także gorsze od Samsunga, jakości filmów chyba nie muszę komentować w Sonym :rotfl:

Do zalet Sonego można przede wszystkim zaliczyć Androida,a nie tak jak w przypadku Samsunga Badę, oraz czas trzymania na baterii.

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 10:51 
Forumowicz

Tylko koledze pewnie chodziło o to, że Samsung wygląda jak zabawka przy np Sony Xperii Z, która z kolei ma design i materiały iPhonowe. No i kwestia marki, logo Samsunga znajdziesz na pralce i mikrofalówce.

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 10:58 
Zacna persona forum

sln napisał(a):
No i kwestia marki, logo Samsunga znajdziesz na pralce i mikrofalówce.

A logo Mercedesa na tirze i autobusie. :D

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 11:14 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
A logo yamahy? ;)

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 13:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: 328ci,330Cab, X6 sd
Kod silnika: m52b28tu, m54b30
mroova81 napisał(a):
A logo yamahy? ;)

Na fortepianie

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 19:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
To teraz weźcie do ręki S4 i Z1. Dziękuję, dobranoc.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 kwietnia 2014, 19:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
Ja tam nadal przepadam za Samsungiem :)

A co do loga, to nie kupisz Merca S65 bo sąsiad ma Sprintera? :)

PostNapisane: 21 kwietnia 2014, 11:31 
Zacna persona forum

Dla większości ważniejsza jest funkcjonalność, oraz wydajność, niż tworzywa z jakich wykonany jest telefon.
Co z tego że mam telefon wykonany z aluminium i szkła hartowanego, jeżeli siedzi w nim oprogramowanie do niczego (bada 2.0, a telefon to Samsung Wave s8500).

Potwierdzeniem moich słów jest także fakt że wiele osób zmienia iP na Samsung Galaxy S5.

"Zastanawialiście się kiedyś, jakich produktów wcześniej używały osoby, które sięgają po Galaxy S5? Wcześniejszych smartfonów Samsunga? Innych Androidów? Okazuje się, że sporo dla S-piątki sporo osób pożegnało się ze swoimi iPhone'ami."

źródło: http://komorkomania.pl/1244,prawie-40-n ... z-iphone-a

PostNapisane: 23 kwietnia 2014, 12:46 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N++
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=140502
mak17071 napisał(a):
Dla większości ważniejsza jest funkcjonalność, oraz wydajność, niż tworzywa z jakich wykonany jest telefon.
Co z tego że mam telefon wykonany z aluminium i szkła hartowanego, jeżeli siedzi w nim oprogramowanie do niczego (bada 2.0, a telefon to Samsung Wave s8500).

Potwierdzeniem moich słów jest także fakt że wiele osób zmienia iP na Samsung Galaxy S5.

"Zastanawialiście się kiedyś, jakich produktów wcześniej używały osoby, które sięgają po Galaxy S5? Wcześniejszych smartfonów Samsunga? Innych Androidów? Okazuje się, że sporo dla S-piątki sporo osób pożegnało się ze swoimi iPhone'ami."

a wiesz czemu zmienia i co się później dzieje? :P
Zmieniają bo szukają czegoś innego/nowego...w Samsungu tego nie znajdą i wrócą do iP.
Jestem tego przykładem :)

Już kilka razy przechodziłem z iPhona na inne marki... Z1 od SONY miałem jakieś 10 dni - wkurzało mnie w niej że wygląda jak płaska cegła, nie słychać jak dzwoni i ma słaby wyświetlacz... miałem też Note II z którego byłem mega zadowolony dopóki nie przyszło lato i trzeba było założyć krótkie spodenki, a telefonu nie było gdzie wsadzić :) teraz mam S4 i już rozglądam się za iP5 lub 5s.
W Samsungu najgorsza jest strata na wartości. iP5 rok temu kupiłem za 2k teraz też musisz tyle dać za nowego.
S4 rok temu kosztował 2,5k a teraz 1,3k.

S4 i iP5 to super telefony. W s4 wkurza mnie Android, a w iP5 mały wyświetlacz.

PostNapisane: 23 kwietnia 2014, 15:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
kubawojcik napisał(a):
mak17071 napisał(a):

a wiesz czemu zmienia i co się później dzieje? :P
Zmieniają bo szukają czegoś innego/nowego...w Samsungu tego nie znajdą i wrócą do iP.
Jestem tego przykładem :)

Już kilka razy przechodziłem z iPhona na inne marki... Z1 od SONY miałem jakieś 10 dni - wkurzało mnie w niej że wygląda jak płaska cegła, nie słychać jak dzwoni i ma słaby wyświetlacz... miałem też Note II z którego byłem mega zadowolony dopóki nie przyszło lato i trzeba było założyć krótkie spodenki, a telefonu nie było gdzie wsadzić :) teraz mam S4 i już rozglądam się za iP5 lub 5s.
W Samsungu najgorsza jest strata na wartości. iP5 rok temu kupiłem za 2k teraz też musisz tyle dać za nowego.
S4 rok temu kosztował 2,5k a teraz 1,3k.

S4 i iP5 to super telefony. W s4 wkurza mnie Android, a w iP5 mały wyświetlacz.

Trudno mi się z Tobą nie zgodzić, ja obecnie odnalazłem się w S4 i S5, aczkolwiek nie wykluczam nigdy z gry IP, czekam tylko, aż dadzą coś z ~5" ekranem bo to dla mnie rozmiaru kompromisowy. Nie zbyt wielki, natomiast na tyle duży by komfortowo obejrzeć film, pyknąć w gierke czy jedną ręką obsługiwać telefon :)

PostNapisane: 4 maja 2014, 10:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 328 Coupe
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=124186
Po 2 latach z Galaxy S2 przesiadam się na S5. Jak widzę porównania tych dwóch telefonów to jest przepaść :D

PostNapisane: 4 maja 2014, 10:19 
Zacna persona forum

Pawlos22, napisz coś więcej na temat S5.

PostNapisane: 8 maja 2014, 08:09 
Forumowicz

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=117788
Po wielu latach meczenia sie na Samsungu (s, wave3, s+, s2) postanowilem kuoic cos innego. Ogarnalem Lenovo A830 i A850. A850 mam od grudnia - nie liczac Nokii 3210 i 3310 nie bylem bardziej zadowolony z telefonu. Szybki, duzy wyswietlacz. Lenovo nie narzuca zbyt duzej ilosci aplikacji jaj Samsung.

PostNapisane: 8 maja 2014, 15:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 328 Coupe
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=124186
mak17071 napisał(a):
Pawlos22, napisz coś więcej na temat S5.

S5 mam od 2 dni i w porównaniu z S2 jest deczko większy :D Od razu po rozpakowaniu pomyslałem że bedzie tragedia włożyć do kieszeni itp itd ale powiem Ci że jest ok jak dla mnie ciut za wysoki ma 14,2 cm. Ale za to wyświetlacz, kolory, przeglądanie internetu, gry itp no jest po prostu miodzio. W sumie to jest mój pierwszy taki wypasiony smartfon po S2 także nie mam porównania z konkurencyjnymi modelami. Co mnie jeszcze urzekło to aparat który robi fotki z niesamowita ostrością i ma parę fajnych funkcji.

Zresztą zobacz sam. Jest dokładnie tak jak ten gostek mówi ;)
https://www.youtube.com/watch?v=fZz3wnoRlAU

PostNapisane: 9 maja 2014, 04:08 
Forumowicz

Moje BMW: E61 520d
hajper napisał(a):
Po wielu latach meczenia sie na Samsungu (s, wave3, s+, s2) postanowilem kuoic cos innego. Ogarnalem Lenovo

hajper, akurat chciałem zapytać co sądzicie i czy ktoś miał do czynienia ze smartfonami Lenovo :)

mnie ciekawi model P780....ktoś miał z nim styczność??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 101  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1