BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 08:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 1.8 N42 cięzko pali.
PostNapisane: 1 czerwca 2014, 12:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90 318i
Kod silnika: N46B20
Witam wszystkich
Mam kłopot z słabym paleniem, muszę odczekać kilka sekund aż zgasną kontrolki i napis oil inspection inaczej nie chce odpalać.
Kiedy włączę zapłon pompa paliwa chodzi cały czas, nie wyłącza się tylko buczy ciągle, oczywiście bez odpalania. Dochodzę do wniosku że to filtr paliwa który u mnie jest z zaworkiem regulującym, być może on padł i nie trzyma ciśnienia paliwa stąd kłopoty z odpalaniem. Druga sprawa że wskazówka paliwa nie schodzi nigdy poniżej 1/4 zbiornika. Powyżej pokazuje ok ale potem wiesza się i silnik stanie z braku paliwa, co to może być?
Kolejna sprawa to woda która kapie cały czas z wydechu, ciekawa sprawa czy wy też tak macie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] 1.8 N42 cięzko pali.
PostNapisane: 1 czerwca 2014, 18:42 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
Zatankuj z 10l PB, jeżeli auto zacznie odpalać normalnie to zatkał się przelew w zbiorniku paliwa.

Tytuł: Re: [E46] 1.8 N42 cięzko pali.
PostNapisane: 2 czerwca 2014, 17:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90 318i
Kod silnika: N46B20
Filtr zmieniony paliwowy i nic ale trochę problemu podgoniłem, w schowku jest zrobiony ręczny przełącznik podłączony pod przekaźnik i masę i nim można wyłączyć pompę paliwową tylko, przekaźnik nie reaguje. Druga sprawa to pompa paliwowa jakby miała za słabą wydajność i trzeba dlatego odczekać zanim nabije ciśnienie, o co w tym chodzi?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1