BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] PROblem cos mnie trzyma
PostNapisane: 7 listopada 2007, 08:39 
Pierwsze kroki

Witam .Dwa dni temu mialem maly incydent na drodze-zajechal mi droge jakims durnym passatem wiec ostro po hamulcach ,odbicie na bok i niestety -felga do malowania nie duzo ale pewnie trzeba cala i COS SIE STALO!!!! ja jej w gaz a ona jak by ciognela plug,z gorki to sie toczy slabo,przy ruszaniu potrzebuje dopigu wiekszego niz zwykle.jak juz ja troche rozpedze to idzie ale obrotow i paliwa potrzebuje . Zmieniam bieg to czuje jak ja trzyma
jakis czas temu mechanik powiedzial ze tarczki i klocki do wymiany -przod i trzyma ja tez z przodu chyba bo takie mam odczucie.
-czy to moze byc wina cienkich klockow i tarcz ktore jeszcze dostaly w kosc ta akcja i teraz juz sie zablokowaly, czy moze szukac tego gdzie indzie-
-skrzypi mi tylny amorek lewy-mam sprezyny sportowe wszedzie,i lewa oponka sie sciera od srodka,
chlopaki pomocy -mieszkam na wyspie i jezdze ladna chyba 318i z 94r
jaka macie opinie o tych autkach?
Pozdrawiam chlopaki :zalamany: :zalamany:

Ostatnio edytowano 8 listopada 2007, 22:26 przez szymon bmw, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 08:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
Jeśli go coś złapało i trzyma do trzeba zdjąc kołko, w zacisku są takie dwie śruby z gumowymi osłonkami, trzeba zobaczyć czy one w ogóle jeszcze są, możliwe że na nich się przytarło, przyrdzewiało.
a co sądze o BMW? :D To jeden z Twoich najlepszych wyborów w życiu :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 12:43 
Forumowicz

Sprawdz czy ktores z kol sie grzeje.A jezeli masz zuzyte klocki a tarcze sa ciekie to wymien komplet.
Jezeli scina Ci opone od srodka a nie masz luzow,to masz zle ustawiony kat pochylenia kola.Po obnizeniu trzeba ustawic cala geometrie.Co do skrzypienia to moze byc poduszka amortyzatora.Pozdro.

Tytuł: cos mnie trzyma
PostNapisane: 7 listopada 2007, 17:47 
Pierwsze kroki

dzieki chlopaki . jestem teraz w pracy ale znalazlem chwile czasu i sprawdzilem jak radziliscie i :::::kolo z prawej jak obracam w powietrzu zaciera ale delikatnie tzn jeszcze kreci sie z 3 razy i stop ,a z lewej obruci sie raz i czasem jeszcze pol i stop. geometria czeka mnie z przodu i z tylu ale bedzie dobrze(skad ja na opony wezme 225/45/R 17)x4 :::::
balem sie w sumie ze to bardziej powazna sprawa bedzie ale dobrze ze tylko tyle ,jakies £120 niema tragedji wejdzie w koszta a nie w nagly wydatek haha
jestem tu nowy i narazie fotki nie mam zeby wrzucic ale moze niebawem sie uda

szerokosci wszystkim i do zobaczenia na drodze

[ Dodano: 7 Listopad 2007, 17:49 ]
a co do grzania to na tarczach po przejechaniu 15-18 km mozna jajka sadzone zrobici delikatnie felga przyjmije cieplo a to mi sie juz nie podoba bardzo

dzieki jeszcze raz bardzo

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1