BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 00:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bmw M4 Gdzie Kupić ?
PostNapisane: 14 czerwca 2014, 18:46 
kacpercio napisał(a):
Zróbcie jeszcze temat kto ma większego (długość, grubość i ile w kłębie) :rotfl:

Chyba znamy zwyciężce.... :)

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 18:52 
Pawel! napisał(a):
Tak a najlepiej k+rwa żeby Cię jeszcze w rękę pocałowali i czekali jak skończysz studia i dali Ci stanowisko kierownicze i 10k na rękę żeby Cie było stać na M3

może nie stanowisko kierownicze ale chociaż pracę bez całowania ręki i żeby chociaż 80 % ludzi po studiach nie musiało wypier :cenzura: alać do UK "na zmywak"
Pawel! napisał(a):
Skoro ludzie którzy kończą studia które wcześniej sami wybrali jako ludzi wiedzący czego chcą, i nie potrafią znaleźć pracy takiej która ich zadowoli to powinni się zastanowić po cholerę zmarnowali tyle czasu na studiowanie.

nawet nie zdajesz sobie sprawy w jakim błędzie jesteś... Przykładów nie muszę daleko szukać mam znajomego po prawie, po aplikacji sędziowskiej i egzaminie sędziowskim zdanym na 5!!! i gościowi już piąty raz etat spierd :cenzura: la z przed nosa bo środowisko sędziowskie jest bardzo "hermetyczne" dziadek wciąga za uszy ojca który później również za uszy wciąga synusia/córusię którzy ledwo co przez studia przeszli a egzamin trzebabyło załatwiać i tak do do zajeb :cenzura: nia. I co mu powiesz? wiedział czego chce! ale włos się jezy na głowie , że nawet po tak wykur :cenzura: iście cięzkich studiach trzeba będzie jeszcze szukać znajomości na szczeblu co najmniej poselskim!! Na zachód od nas wygląda to jednak trochę inaczej choć i tam jest kumoterstwo.
Adam_94 napisał(a):
Ta w ogóle czemu za wzór luksusu obraliście sobie zakup m3?

a czemu luksusu??? :zdziwko: nikt tu nie pisze o luksusie.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 18:59 
Forumowy terrorysta

Odpowiadajac na pytanie gdzie kupic to w DE, ze względu na ochronę konsumenta. W DE auto fabrycznie nowe to auto fabrycznie nowe. W PL zamawiając w salonie fabrycznie nowe auto można odebrać auto po przejściach, a płaci się za nowe. O czym diler wiedział, nie poinformowal, bo np. diler czy podwykonawca w imieniu dilera ponownie lakierował. Czy tez oszustwa dilera przy zakupie auta demonstracyjnego,którego pierwszym wlascicielem jest wlasnie diler. Diler zna historie tego auta i sprzedaje to auto jako bezwypadkowe, bezkolizyjne i twierdzi, ze tak jest, a dokumenty ubezpieczeniowe swiadczą o szkodzie i naprawie blacharsko-lakierniczej tego auta.

Co do droższych, nowych aut 3.0 +, jezdzacych po ulicach, to tez nie jest do końca wyznacznik zamoznosci. Z jednej strony wiele z nich kupowanych na firme, żeby się pokazac i finansowane sa te auta przez prywaciarza kosztem innych zobowiazan w tym w stosunku do pracowników.
Z drugiej strony sa tez osoby zamożne, które stać, ale jezdza mondeo, passatem itp, bo uwazaja, ze ciszej jedziesz, dalej zajedziesz.

Smokin napisał(a):
Pawel! napisał(a):
Tak a najlepiej k+rwa żeby Cię jeszcze w rękę pocałowali i czekali jak skończysz studia i dali Ci stanowisko

kierownicze i 10k na rękę żeby Cie było stać na M3

może nie stanowisko kierownicze ale chociaż pracę bez całowania ręki i żeby chociaż 80 % ludzi po studiach nie musiało wypier alać do UK "na zmywak"

Dokladnie tak, bo nie chodzi o to, żeby od razu rządzić, ale żeby zdobywac doświadczenie zawodowe i mieć perspektywy w Polsce.
Ile jest przypadkow, gdy polscy studenci i ich projekty naukowe odnoszą sukcesy a nie ma kasy dla nich na wyjazdy. Nie szukając daleko studenci Politechniki Wroclawskiej zakwalifikowali się do finalu konkursu organizowanego przez NASA i musza zbierac pieniadze. http://natemat.pl/98177,polacy-dostali- ... ane-wygrac

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 19:38 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Lukasz_S napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Pierwszy przykład z brzegu - kolega automatyk dostawał długi czas jakieś groszowe stawki typu 8 - 9 pln na godzinę

Nie wiem co to za firmy i nie przeczę, że tyle w nich płacą, ale dziwie się wykształconym ludziom którzy pracują za takie stawki!
Powtórzę jeszcze raz są nawet w Polsce firmy, które dadzą zarobić naprawdę godziwe pieniądze, trzeba tylko dobrze się rozglądnąć i mieć
odrobinę ambicji. Wiadomo jak ktoś ma rodzinę na utrzymaniu to każdej pracy się podejmie bo jakoś żyć trzeba, ale jest mnóstwo młodych wykształconych
osób, które mieszkają dalej z rodzicami i robią za 10 pln za godzinę i jak oni mają się niby usamodzielnić? U mamy na garnuszku jest wygodnie więc po co coś zmieniać?
Młodym ludziom brakuje niestety ambicji! Nie mówię oczywiście o wszystkich, bo są ludzie ogarnięci którzy postawili sobie jakiś cel i konsekwentnie do niego dążą...
większość niestety uważa, że jeśli zarabiają 20 plnów za godzinę to złapali Pana Boga za nogi :faint:
jiGsaw napisał(a):
Dostał nagle więcej i obecnie ma 18 pln/h

To i tak dalej jest wielki ch....j

My też szukamy automatyków, ale Jig ma nieco racji. Chcielibyśmy przez worka, lub adecco, chcialibyśmy z 5-8letnim doświadczeniem i chcieli byśmy nie wydać więcej niż 3,5-4k/mc. (mówię w pierwszej osobie jako pracownik firmy a nie jako pion HR).
Prawda jest po środku. Czasami student się dostaje za lepszą kasę, bo czasami my bardziej potrzebujemy, niż oni szukają. Ale co wtedy, jak jego zaangażowanie jest hmmm, ja pierdziele. To jest sterownik - no. To jest robot - no. To jest profisafe, wiesz czym się różni od profibus? - no. Chcesz wiedzieć coś o programowaniu - no, a mogę dziś wyjść wcześniej? :znudzony:

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 20:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
kacpercio napisał(a):
Zróbcie jeszcze temat kto ma większego (długość, grubość i ile w kłębie)

viewtopic.php?f=71&t=131371

Już jest ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 20:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Wiadomo,że u nas 40% ludzi zasuwa za minimalną,że ludzie wyjeżdżają itd
Zawsze patrzy się kto ma lepiej itd jednak trzeba wziąć pod uwagę,że europa zachodnia itd rozwija się bez przeszkód od drugiej wojny światowej a np Niemcy najmocniej rozwinęli przemysł właśnie w czasie wojny.
W Polsce po wojnie nie było kamienia na kamieniu wszystkie duże zakłady,miasta itd były zniszczone potem do 90r komuna, należeliśmy do państw bloku wschodniemu gdzie nic nam nie było wolno i w niczym nie mogliśmy przewyższać matki Rosji.
Tak naprawdę Polska ma szansę na rozwój od ok 20lat i trzeba przyznać,że od tego czasu wiele się zmieniło. Na tle państw byłego bloku wschodniego Polska wypada naprawdę nieźle nie można wymagać,żeby w 20lat wyrównać do poziomu europy zachodniej,która swobodnie rozwija się od 70lat.
Wiadomo łatwo nie jest ale Polacy są na tyle sprytnym i pracowitym narodem,że dają radę.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 21:02 
Specjalista

--==Mały==-- napisał(a):
Wiadomo łatwo nie jest ale Polacy są na tyle sprytnym i pracowitym narodem,że dają radę.

Z wyjątkiem tego zdania, zgodzę się z pozostałą częścią posta.
A to zdanie z którym się nie zgadzam, jest wyśmienitym tematem na 1000stronicowy wątek. Czynisz honory?

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 21:36 
Przyjaciel forum

"Na tyle sprytnym i pracowitym" sprytnym bo umieją kombinować bo muszą a pracowitym na tle wschodniej europy zwłaszcza państw południowych obiboków ;)

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 21:40 
Specjalista

A jednak, tam wystarczy ruszyć dupę i jest białe M3, a u nas trzeba nieźle [cenzura]ć i jest astra III (w kredycie).
Moim zdaniem moje państwo składa się z większości głupców. Widać to chociażby po wyborach ostatnich, przed ostatnich, przedprzedostatnich, przedprzedprzedostatnich.... Jak nie niemcy, to ruskie, jak nie unia, to watykan. Samodzielni, to my nigdy nie będziemy, bo zmanipulować polaka, to jak zmanipulować dzieciaka.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 23:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Tomek napisał(a):
kacpercio napisał(a):

Już jest ;)

Jabuem :rotfl:

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 00:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
Smokin napisał(a):
Przykładów nie muszę daleko szukać mam znajomego po prawie, po aplikacji sędziowskiej i egzaminie sędziowskim zdanym na 5!!! i gościowi już piąty raz etat spierd la z przed nosa bo środowisko sędziowskie jest bardzo "hermetyczne" dziadek wciąga za uszy ojca który później również za uszy wciąga synusia/córusię którzy ledwo co przez studia przeszli a egzamin trzebabyło załatwiać i tak do do zajeb nia. I co mu powiesz?

Wybierając kierunek studiów chyba zrobił jakieś rozeznanie odnośnie zarobków, środowiska itd. To że prawnicy ciągną swoich synów/córki na kolejne miejsca jest w 100% prawdą. Znam wiele przypadków rodzin prawniczych, zadaję pytanie najmłodszemu "dlaczego wybrałeś akurat prawo ?" ," bo mój tata ma kancelarię prawną, i mi pomoże". Są zawody w których bez "pleców" bardzo ciężko się dostać.

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 08:00 
mak17071 napisał(a):
Wybierając kierunek studiów chyba zrobił jakieś rozeznanie odnośnie zarobków, środowiska itd.

jakie zrobisz rozeznanie odnośnie środowiska? tym bardziej "tego" środowiska. Kto powie pierwszemu z brzegu 20 latkowi jak to wygląda od kuchni??? Dowiadujesz się o tym dopiero wtedy kiedy jesteś już naprawdę blisko tych ludzi. Dopiero wtedy widzisz jak mocne to są powiązania. Tak działa aparat polskiego prawa... :wstyd:

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 09:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 540&E39 528
Kod silnika: M62B44&M52B28TU
Bobby Vintage napisał(a):
Tomek napisał(a):
kacpercio napisał(a):

Już jest ;)

Jabuem :rotfl:

ja też :rotfl:

Hej! Chłopaki!
Jest temat o BMW M4, był o M3 Bogusia czy tam kogoś i w obu tematach jest gadka o tym ile auto kosztuje i jak w PL na nie zarobić co ogólnie sprowadza się do omawiania rynku pracy w PL zarobków itd...
Chyba już pora na temat typu: Zarobki i praca w PL a za granicą.
Lub coś podobnego. Tam niech sobie każdy pisze co go boli w PL a co nie i ile się zarabia. Bo jak się tego nie zrobi w oddzielnym temacie to będzie w każdym innym.

A temat i dla mnie jest ciekawy, ale chcąc się w nim wypowiedzieć muszę go szukać w tematach, które powinny być zupełnie o czym innym.

V8 Eisenmann, 10J, Dupowóz
viewtopic.php?f=6&t=146942

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 13:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E65
Kod silnika: N62
Zapraszam zagranice w UK nasi chłopacy (znam osobiście) zarabiają na platformach wiertniczych £1000 za dzięń najlepsze że niektóre osoby to tylko podstawówke mają a śmigają najlepszymi furami.
M3 lub M4 w UK to nic specjalnego babcie z psami śmigają tymi autami

Tytuł: Re: Bmw M4 Gdzie Kupić/Kogo jest stać na m3/Nasze zarobki /itp
PostNapisane: 18 czerwca 2014, 23:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Wtrącę może swoje trzy grosze

Cytuj:
Ostatnio do nas wystawiłem ogłoszenie na aparatowego za 1600 zł czyli najniższą średnią krajową - zgłosił się doktor politechniki gdańskiej + jakieś około 100 podań magistrów inżynierów itp.
Więc skończcie gadać głupoty jakie tu są cudowne zarobki i ileż tu można nakupować za wypłatę ...

Więc sam widzisz ilu jest ludzi z "wykształceniem", w Polsce od wielu lat produkuje się ludzi z wyższym wykształceniem, których po przyjęciu do pracy trzeba i tak uczyć wszystkiego od zera bo połowa z tych wykształconych nie ma pojęcia jak praca działa w realnym świecie. Kilkanaście lat temu na takie stanowisko zgłosiło by się może 2-3 magistrów czy inżynierów, wtedy i płaca byłaby inna. Jednak najbardziej wkurzające jest to, że studenci robią się coraz bardziej roszczeniowi" Skończyłem studia więc ma być dla mnie praca", oczywiście w biurze 8 godzin, służbowe auto i laptop. Ilu te państwo ma pomieścić urzędasów czy nauczycieli?

Cytuj:
A szefuncio oczywiście nowa fura za 200 koła, dom, wczasy itd. Po prostu wyzysk i barbarzyństwo. Jakby nie można było odpalić chociaż kawałka tortu pracownikom, od razu lepiej by się pracowało...

Wybacz kolego ale to jest wypaczone myślenie, nie zrozum mnie źle bo doskonale zdaję sobie sprawę z tego że jest masa szefów wyzyskiwaczy, sam pracuję za niewiele więcej niż najniższa krajowa, ale prawda jest taka że każdy nas ma dwie ręce, ba w tej chwili większość ma nawet wyższe wykształcenie. Wiec droga wolna bierzcie kredyty, zakładajcie swoje firmy, zatrudniajcie pracowników. I oczywiście każdy z was da pracownikowi umowę o pracę i pensję dwa razy taką jak dają inni. Nazwijcie to jak chcecie ale ja pracuję dla pieniędzy i pracuję dla siebie nie dla kogoś innego, jeśli założę firmę to będę ją tak prowadził żeby przynosiła zyski właśnie mi, nie wiem skąd się bierze taka nienawiść że jak szef ma trochę kasy to od razu szmaciarz.

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 08:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
może i ja wtrącę swoje 3grosze jako że pracowałem z Polsce i za granicą i jestem świeżo po studiach (Politechnika Wrocławska) :znudzony:
jak pewnie większość osób myślałem ze studia otworzą mi sporo możliwości i zarobki 3tys + to będzie norma
dostałem prace w najbardziej prestiżowym biurze projektowym w moim mieście
na początek minimalna, no ale wiadomo trzeba przemęczyć, potem może być tylko lepiej, albo otworzę własne biuro jak nabiorę doświadczenia
ale sprawa wyglada tak ludzie, którzy tam pracują nie zarabiają wiecej niż 2500 po 4 latach pracy, gdzie praktycznie kierują całym biurem, niekiedy nie spią po 48h zeby dokończyć ważny projekt, z którym termin goni, a szef przybija tylko pieczątki,
o otwarciu czegoś własnego nie mam mowy ponieważ szefostwo nie podbija dzienników budowy, bo nie chce sobie robić konkurencji
bez dziennika budowy nie jestem w stanie zrobić uprawnień, bez uprawnień nie ma co marzyć o własnym biurze

w UK jako pomocnik na budowie na start 1600-1800 funtów, odpowiedzialności zero, wykształcenia zero
osobiscie schowałem swój dyplom i pracuje za uczciwe pieniądze, gdzie takie m3 wydaje się bardziej przystępne i nie wydaje połowy pensji na paliwo

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 10:16 
to i ja wtrace swoje 3 grosze z tematem kompletnie nie zwiazanym z M4 ;) (ale autor zmienil tytul wiec w sumie OT juz nie ma:P)

1) Casper: bardzo podoba mi sie Twoje myslenie, takie podejscie to polowa sukcesu w zyciu! :)
2) mile_end: jestes po prestizowej uczelni technicznej jaka jest politechnika wroclawska, dlaczego Twoje ambicje siegaja 3tys + a nie 30tys+? Moze problem jest juz w samych zalozeniach ktore sobie obrales w zyciu?
Dlaczego musisz zaczynac od "minimalnej"? ja bedac na ostatnim roku studiow pierwsza prace dostalem za 2x srednia krajowa brutto.
Skoro ja moglem dlaczego inni nie mogli? (fakt ze juz krecilem jeszcze wlasny biznes).
Dlaczego siedzisz w firmie w ktorej za ciezka prace "szef przybija piatki"? moze po prostu warto zmienic firme? Powiesz "ciezko z praca" - czemu idac na studia nie zrobiles analizy rynku pracy co sie bedzie za 3-5 lat oplacac, jakie bedzie zapotrzebowanie i jakie zarobki?

Sorry bardzo, ale duza czesc przypadkow to ludzie sa sami sobie winni,
- maja zniszczony system marzen przez nasze piekne polskie media w ktorych osoba zarabiajaca "10k na reke" jest juz chyba monarcha (tak tak, wiekszosc ludzi MARZY o 10k na reke.... - a jak moja kolezanka miala test na studiach "ile zarabiaja prezesi duzych korporacji" to dominata byla wlasnie 10 tys netto, bez kitu, ludzie mysla ze prezesi zarabiaja 10k netto miesiecznie to jest chore!) jak ludzie maja budowac swoj biznes, swoja przyszlosc skoro nawet marzen nie maja, ani celow odpowiednich?

- czesto (moze nie na tym forum) ludzie ida na studia aby miec papier, politologia, europeistyka, psychologia (ludzie probujacy rozwiazac wlasne problemy hehe) i inne gowna z ktorych na 100 studentow max 5 cos osiagnie w tych kierunkach bo takie jest zapotrzebowanie i albo jestes zajebiscie dobry w tym co robisz i jestes wsrod tych 5ciu studentow, albo idac na studia marnujesz 5 lat wlasnego zycia gdzie w tym czasie bardziej oplacalo by sie czlowiekowi otworzyc warzywniak lub salon kosmetyczny.

Zarobki w UK to jest w ogole smieszny temat, kiedys byl jakis koles co mial kanal na Jutube co wyjechal "na zmywak" do uk i sie cieszy ze z kobieta razem zarabiaja po 5 tys pln na glowe. I porownal to do zarobkow w polsce komentarzem: "kto tyle w polsce zarabia? lekarz? prawnik" (mam klientow prawnikow i 5 tys to oni maja ale czasem dziennie a czasem lepiej), rozumiem ze dla mlodego czlowieka pojechac do UK zarobic tysiac funtow miesiecznie, odlozyc z tego 500 i tak przez pol roku to fajna sprawa, tylko pytanie co mozna by osiagnac przez ten czas w Polsce gdyby budowac cos wlasnego? Swojego czasu mialem oferte w UK, 80 tys funtow brutto rocznie. - zostala odrzucona gdyz koszty zycia w uk na zadowalajacym mnie poziomie sa znacznie wyzsze niz w PL i taka kwota byla by dla mnie kompletnie nie oplacalna.

Zacznijcie ludzie marzyc, to najwieksza motywacja do ciezkiej pracy i sukcesow.

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 10:35 
Przyjaciel forum

Kod silnika: S65B40
Dużo racji masz, ja nie gniję, bo nie muszę. Gniłem, jak dogniłem do pewnego etapu to uznałem, że czas marnuję i szkoda moich nerwów za pracę w takich warunkach, zmieniłem raz, drugi i jest 5x lepiej. W Polsce jest mentalność gnicia gdzieś. Tam już zagniłem, to zgniję tam do końca, razem z innymi, bo przecież każdy gnije.

Co nie zmienia faktu, że pracodawcy w [mod.edit. jeszcze jedno przekleństwo i l4 na miesiąc] tną ile mogą. A to dlatego, że sobie na to pozwalamy w dużej mierze.

mile_end - szukaj pracy w zawodzie, jaki kierunek zrobiłeś? Nie marnuj czasu na budowie w UK, tam będziesz zawsze złamasem. Jak już to szukaj ofert po całej zachodniej Europie dla inżynierów w Twojej branży.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 10:38 
Zacna persona forum

Czarodziejka69 napisał(a):
to i ja wtrace swoje 3 grosze z tematem kompletnie nie zwiazanym z M4 ;) (ale autor zmienil tytul wiec w sumie OT juz nie ma:P)

1) Casper: bardzo podoba mi sie Twoje myslenie, takie podejscie to polowa sukcesu w zyciu! :)
2) mile_end: jestes po prestizowej uczelni technicznej jaka jest politechnika wroclawska, dlaczego Twoje ambicje siegaja 3tys + a nie 30tys+? Moze problem jest juz w samych zalozeniach ktore sobie obrales w zyciu?
Dlaczego musisz zaczynac od "minimalnej"? ja bedac na ostatnim roku studiow pierwsza prace dostalem za 2x srednia krajowa brutto.
Skoro ja moglem dlaczego inni nie mogli? (fakt ze juz krecilem jeszcze wlasny biznes).
Dlaczego siedzisz w firmie w ktorej za ciezka prace "szef przybija piatki"? moze po prostu warto zmienic firme? Powiesz "ciezko z praca" - czemu idac na studia nie zrobiles analizy rynku pracy co sie bedzie za 3-5 lat oplacac, jakie bedzie zapotrzebowanie i jakie zarobki?

Sorry bardzo, ale duza czesc przypadkow to ludzie sa sami sobie winni,
- maja zniszczony system marzen przez nasze piekne polskie media w ktorych osoba zarabiajaca "10k na reke" jest juz chyba monarcha (tak tak, wiekszosc ludzi MARZY o 10k na reke.... - a jak moja kolezanka miala test na studiach "ile zarabiaja prezesi duzych korporacji" to dominata byla wlasnie 10 tys netto, bez kitu, ludzie mysla ze prezesi zarabiaja 10k netto miesiecznie to jest chore!) jak ludzie maja budowac swoj biznes, swoja przyszlosc skoro nawet marzen nie maja, ani celow odpowiednich?

- czesto (moze nie na tym forum) ludzie ida na studia aby miec papier, politologia, europeistyka, psychologia (ludzie probujacy rozwiazac wlasne problemy hehe) i inne gowna z ktorych na 100 studentow max 5 cos osiagnie w tych kierunkach bo takie jest zapotrzebowanie i albo jestes zajebiscie dobry w tym co robisz i jestes wsrod tych 5ciu studentow, albo idac na studia marnujesz 5 lat wlasnego zycia gdzie w tym czasie bardziej oplacalo by sie czlowiekowi otworzyc warzywniak lub salon kosmetyczny.

Zarobki w UK to jest w ogole smieszny temat, kiedys byl jakis koles co mial kanal na Jutube co wyjechal "na zmywak" do uk i sie cieszy ze z kobieta razem zarabiaja po 5 tys pln na glowe. I porownal to do zarobkow w polsce komentarzem: "kto tyle w polsce zarabia? lekarz? prawnik" (mam klientow prawnikow i 5 tys to oni maja ale czasem dziennie a czasem lepiej), rozumiem ze dla mlodego czlowieka pojechac do UK zarobic tysiac funtow miesiecznie, odlozyc z tego 500 i tak przez pol roku to fajna sprawa, tylko pytanie co mozna by osiagnac przez ten czas w Polsce gdyby budowac cos wlasnego? Swojego czasu mialem oferte w UK, 80 tys funtow brutto rocznie. - zostala odrzucona gdyz koszty zycia w uk na zadowalajacym mnie poziomie sa znacznie wyzsze niz w PL i taka kwota byla by dla mnie kompletnie nie oplacalna.

Zacznijcie ludzie marzyc, to najwieksza motywacja do ciezkiej pracy i sukcesow.

Czarodziejka69, odpowiedź jak zawsze merytoryczna, dająca do myślenia. Przykre, że niektórzy znajomi mi mówią "pójdę na studia, a potem bez problemów dostanę pracę za 3 tysiące miesięcznie" nie mówią czy brutto,czy netto. Szkoda tylko że większość takiej pracy nie dostanie od razu po, a po drugie co to jest 3 tysiące miesięcznie brutto ? Doświadczenie operatorzy koparko-ładowarek mają po 5-6 tysięcy, "zwykli" 2-4 tysięcy. netto.

Co można mieć za 3 tysiące NETTO miesięcznie ? Ratę leasingową w miarę dobrego samochodu ? Dobrego notebooka, czy iphone5s.
Co to jest ? W stanach iphone5s, czy inna rzecz podobnej wartości stanowi małą część dochodu średnio zarabiającego obywatela.

Niestety, tak jak piszesz ludziom brakuje ambicji, własna firma?! chyba zwariowałeś, koszty Cię zjedzą, bycie dla kogoś szefem ?! przecież wszyscy szefowie to gnidy,wyzyskiwacze etc. No i ludzie z "honorem" pracują po studiach za okolice najniższej krajowej.

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 10:49 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
W Polsce jest mentalność gnicia gdzieś. Tam już zagniłem, to zgniję tam do końca, razem z innymi, bo przecież każdy gnije

Pozostałość po PRL-u gdzie było się związanym z danym przedsiębiorstwem na większość życia.

jiGsaw napisał(a):
Co nie zmienia faktu, że pracodawcy w chuja tną ile mogą. A to dlatego, że sobie na to pozwalamy w dużej mierze.

Nie wszyscy, to po pierwsze, po drugie w Polsce nie ma kultury biznesu, większość patrzy jak najwięcej samemu zarobić. Niestety ale takie myślenie jest zgubne długoterminowo. Dobry pracownik się ceni, jeżeli nie będzie czuł się przywiązany,potrzebny i doceniany (także finansowo) to odejdzie. Firma bez dobrych pracowników sobie nie poradzi.

Po trzecie szef odpowiada za całą firmę, musiał ją założyć,zainwestować swoje pieniądze,podjąć ryzyko, rozwinąć, stworzyć bazę klientów etc. później ktoś przychodzi "na gotowe" po studiach, z zerowym doświadczeniem i oczekuje że wszyscy będą go całować po stopach. Najważniejszym jest zachowanie balansu pomiędzy zarobkami własnymi (jako szef), a zarobkami pracowników. Pracownik ma być zadowolony ze swojego wynagrodzenia,oraz ogólnej atmosfery w firmie, a i szef ma swoje zarobić.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1