Witam

Jestem tutaj nowy, wcześniej jeździłem Oplem Vectrą A z 95r. w gazie i teraz przymierzam się na nowy jakiś samochodzik. Mam kilka pytań odnośnie 2 autek: BMW 525i (192 KM) i 730i (188 KM)
Brat przywiózł niedawno BMW E32 z silnikiem podst. 3.0 - oznaczenie chyba M30B30. Nie jeździł jeszcze wiele tutaj po mieście, także nie zmierzył jeszcze spalania i może bym odkupił od niego 7-mkę, ale troszkę mnie martwi właśnie ile to będzie palić.
Zanim się zdecyduję to chciałbym się dowiedzieć dla porównania jakie są różnice w spalaniu między taką E32 z silnikiem 3.0 a E34 z silnikiem 2.5 (192 KM)? Bo bardziej by mi pasowała 5-tka, ale jeśli spalanie takie same by było, to może bym się skusił na 7mkę...

Ile mogę spodziewać się spalania na 100 km po samym mieście, na trasie benzyny w przypadku tych 2 autek?
A po założeniu gazu ile będą spalać gazu w?
No i jeszcze jaki gaz do tych silników? Tylko sekwencja wchodzi w grę? Czy II gen. też może być?
Głównie chciałbym dowiedzieć się jakie są różnice w spalaniu tych autek, także proszę o obiektywne opinie

pozdr
TDiesel