krzysiek555 napisał(a):
Czyli szrot jednym slowem ,Roger pisla ze przy dodatniej temp plywaja

Widać że nigdy nie jeździłeś na nowej porządnej zimowej oponie w ciepły dzień.
Każda dobra ( nie łysa opona zimowa pływa) taka jej konstrukcja, wysoki miękki bieżnik i bardzo dużo lamelek.
Bieżnik się ugina auto pływa.
davidoff napisał(a):
Potem się ludzie dziwią że na rynku wtórnym są same ulepy albo że ciągle słychać o wypadkach z udziałem BMW. Czytam forum i sie czuje jak na forum poloneza. Ale to już taka nasza mentalność, walnąć "bryke" żeby był znaczek a reszta to szczegół
Nie dowartościowany PAN jest , pisanie bzdetów w sieci nie poprawi Ci samopoczucia , e46 którym jeździsz to już niestety nie
bryka kolego.
Dla pocieszenia moich aut również bym tak nie nazwał. Średnia wiekowa naszych aut to 12lat , więc wybacz.
Ponadto temat dotyczy opon , problemów z nimi , przyczepności , ceny , jakości itd.Wypisując swoje oceny na temat użytkowników opon takich czy siakich , mówiąc delikatnie odbiegasz od tematu.
Nie jeździłeś na nalewkach , nie masz doświadczenia .. nie pisz . Milczenie złotem -mowa srebrem.
Nie potrzeba nam tu pustej opinii.
Pozwolę sobie przypomnieć ci zimę w Polsce , ja mieszkam w rejonie górzystym .
Więc zasypane z samego rana drogi nikogo nie dziwią , tylko w lokalnym radiu słychać "drogowcy zaspali"
Koledzy z dużych miast , Warszawa , Poznań , Wrocław, Kraków ITD . Poruszający się po centrach , nie widzieli zimy poza miastem , w górach na zadupiu..
Piszę tu nie po to aby zachwalać takie czy inne opony żeby pisać opinie o ludziach którzy kupują zestawy za 300zł lub 2500zł . Nikogo to nie interesuje .
Piszę żeby pomóc , doradzić . Prawdziwa zima , kopny , głęboki śnieg , minusowa temperatura . Na nowych nalewajkach czujesz się mega pewnie na drodze.
Zima o której w moim zrozumieniu rozmawiamy :

Myślę że te zdjęcia, wyjaśniają nie wszystkim znane pojęcie "zimy" Wtedy nie myślę o tym jak zachowują się moje opony gdy świeci słońce , mam to najzwyczajniej we d.u.pie. Myślę jedynie aby dojechać cało z punktu a do b. Z nadzieją że każdy użytkownik drogi jedzie na co najmniej takich oponach jak ja.
A..............
davidoff Powracając do poziomu merytorycznej dyskusji , dlaczego uważasz że opona nalewana z bieżnikiem x-ice nord , jest słaba i dlaczego twierdzisz że walnąłem sobie brykę ,a zagrażam bezpieczeństwu na drodze ?
Pozdrawiam Krzysiek