Mała aktualizacja:
13 tys. pykło wygodnie i bezproblemowo;]
Najbardziej chyba zadziwia mnie w tym aucie spalanie- przy codziennych dojazdach w trasie mieszczę się w 6 litrach ON. Na autostradzie przy około 160-170, auto spala 7 litrów. Miasto wiadomo, zależy od ruchu ale w porównaniu do mocy to spalanie jest śmieszne.
W miedzy czasie doszła taka oto paczka:

Czyli:
-komplet filtrów mann'a
-wkład odmy oe bmw
-klocki na przód ate (Ate dlatego, że tarcze mam ate powerdisc ale to jest jakaś porażka... Przy normalnym użytkowaniu jest ok, wystarczy wyjechać na autostrade, kilka schamowań ze 170 i już zaczynają bić. Z racji tego że nie były jeszcze zużyte zdecydowałem sie na przetoczenie. Odchyłka byla okolo 0,3mm więc w sumie nie dużo. Po założeniu tarcz i nowych klocków przez jakiś czas było ok, teraz znowu problem powoli powraca... więc chyba muszę zainwestować w oryginalne tarcze bmw. Podobno tylko one troche wytrzymają;] W miedzy czasie byłem na szarpakach sprawdzić jak tam zawiecha ale jest wszystko ok
Odma odziwo była wymieniana, na filtrze był 08 rok. Dziwne, ze w niemcowni ktoś się tym zainteresował;]

Po wymianie filterka jakby troche lepszy dół miała ale to może tylko złudzenie.
Bmw regularnie dostaje warstwę wosku ale na zimę muszę kupić coś lepszego (ten jest jakiś niskobudżetowy i więcej nic miesiąc nie poleży). Co polecacie dla dobrego zabezpieczenia lakieru przed zimą?;]

Na zimę zamówiłem sobie komlet gumiaków petexa, polecam- jakość naprawdę ok a cena 90zł.

Kilka fotek wnętrza (fotki średnie ale to tylko kasztanofon, a i fotograf ze mnie żaden)

Macie pomysł jak pozbyć się tych rys na skórze przy klamce kierowcy? Też mam jedną rysę na fotelu pasażera od tylu na oparciu i nie wiem co z nią zrobić, a troche irytuje. Może jakiś korektor do skóry, coś takiego?
Tu małe spotkanie z a6 c5 4.2 kuzyna:

Co najlepsze do około 140km/h idziemy równo nawet z mała przewagą 3.0d ze startu, dopiero później v8 zaczyna delikatnie odchodzić;]
Jakoś ostatnio napisałem maila do serwisu, w którym niemiec ją serwisował i podesłali mi brakujące fakturki;] Teraz przynajmniej wiem co i kiedy bylo zrobione a troche sie tego nazbierało.
pozdrawiam;]