pawelos666 napisał(a):
z tylu Ci sie zuzyje a z przodu zostanie 3/4
Byczus napisał(a):
bez przesady, nie mam M5, tylko 193KM w automacie

Nie trzeba posiadać M5, żeby zauważyć, że oś napędowa zużywa się szybciej.
ford 147km zjadał mi tylne opony tak jak i 115km. Ten słabszy chłonie je jeszcze szybciej ale ciągnie ciężką przyczepę.
neez napisał(a):
Opony starczają na dłużej, to chyba jasne. Tak zajedziesz opony na tylnej osi, a przód będzie mieć po 6-7mm po kilku sezonach, a tylne marne 5-4mm.
Byczus napisał(a):
tak jak mówiłem, po prostu dokupie komplet na tył jeśli zajdzie taka potrzeba.
druga sprawa, jak masz felgi na przedniej osi węższe niż na tylnej to też raczej odpada.
Nie rozważamy tu takiego przypadku więc nie ma co się nad tym roztrząsać. Masz felgi wielkość 16" i szerokości 7", problem szerszych na tylnej osi nie dotyczy. Jak lubisz jeździć na starych i nowych oponach to proszę bardzo. Nie zapominaj, że guma się starzeje i twardnieje. Będziesz posiadać komplet niby tych samych, a jednak innych opon na osiach.
neez napisał(a):
Kolejny to bajki w bmw przy oponach 225, żadnej różnicy nie zauważysz. Wąska opona na zimę to już mity, a tym bardziej na przedniej osi.
Byczus napisał(a):
poprzednie miałem 225, jeszcze dawniej 235 na R17 i było to odczuwalne, z tym, że tu pewności nie mam, bo nie były to nowe opony.
wąska opona zimą to mity? pamiętam jak w E34 miałem 245/45R17 zimą i była masakra

Tak wąska opona na zimę to mit. Założył byś do M5 215 ??? bo lepsza na śnieg

Zresztą założyłeś szerszą oponę do E34 niż przewiduje producent.
neez napisał(a):
Kup opony takie jakie zaleca producent, a nie tworzysz dziwolągi które nie mają uzasadnionego sensu.
Byczus napisał(a):
jak się doczekam takich dróg jak w Niemczech to pomyślę nawet o szerszych

Szerokich autostrad to pewnie się nie doczekasz, a większość dróg jest już naprawdę w niezłym stanie. Radził bym sprawdzić na Twoim miejscu zawieszenie w Twoim pojeździe. Na oponach 225 nie mam absolutnie żadnych problemów z prowadzeniem e39 idzie jak po sznurku.