BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 03:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Kilka pytań odnośnie modyfikacji
PostNapisane: 7 grudnia 2014, 23:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46, 320CI
Kod silnika: m52
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum i dość świeżym posiadaczem E46 320 ci w coupe, po niecałym roku przyszło mi do głowy kilka zmian w swoim aucie, które ułatwiały by mi użytkowanie samochodu, no i dały więcej frajdy z jazdy choć i tak jestem w szoku jakie te auto może być wspaniałe :)
W mojej głowie narodził się pomysł wymiany radia business cd na navi, myślałem o eonon, dynavin itp ale ostatnio sporo siedziałem na portalach aukcyjnych i widzę że cena ori navi bmw ( tej dużej ) znacznie spadła i zacząłem brać ją pod uwagę i stąd moje pierwsze pytanie, co muszę zrobić żeby takie radio zabanglało w moim aucie, szukałem sporo na forum ale nie jestem do końca w stanie ocenić co moje auto ma przystosowane a co nie, dość sporo wersji wychodziło i nie wiem na jakim etapie jest moja beemka, kod VIN to: WBABM11060JK11146
Kolejna rzecz to pytanie o przyciski, które można dokupić oddzielnie od kierownicy, mam kiere trójramienną w chromie ale nie jest multifunkcyjna, trójramienne multi są dosyć drogie a znalazłem same przyciski do dokupienia i zastanawiam się czy jest szansa na przerobienie mojej kiery w jakiś prosty sposób.
To by było na tyle z rzeczy, które nie dają mi spać :) dziękuję bardzo z góry za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Kilka pytań odnośnie modyfikacji
PostNapisane: 7 grudnia 2014, 23:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11

oryginalna nawigacja to przezytek projektowany ponad 10lat temu,
porownaj wez sobie dwa telefony kom do reki jeden z tego roku a drugi z 2001, przepasc technologiczna
to samo dotyczy navi, mozliwosci ori vs dynavin, eonon to przepasc

Tytuł: Re: [E46] Kilka pytań odnośnie modyfikacji
PostNapisane: 8 grudnia 2014, 00:26 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46, 320CI
Kod silnika: m52
wow świetny poradnik, czyli można dokupić same przyciski do zwykłej kiery i to poskładać :) a z navi nie myślałem w ten sposób w sumie racja, niestety są sporo droższe, więc póki co trzeba zbierać dalej :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1