BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Problem z zamykaniem szyby od strony kierowcy
PostNapisane: 17 listopada 2015, 12:00 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b20
Witam Zakładam temat ponieważ nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie dopóki nie włączę świateł pozycyjnych i mijania szyba kierowcy zamyka mi się na raz jak puszcze przycisk szyba staje, a na dwa szyba zamyka się do końca. Problem pojawia się jak włączę światłą mijania bądź pozycyjne to szyba na raz i na dwa razy zamyka się ale jak puszczę przycisk szyba się zatrzymuje zamiast zamknąć ja do końca. Otwieranie szyby działa prawidłowo na światłach i bez na raz opuszcza ją ale zatrzymuje jak puszcze przycisk a na dwa opuszcza się do końca Wiecie co może być przyczyną czy tak ma być?? Dodam że mam moduł gm3 i lcm II włączone mam światła drl, panic modus, selektywne otwieranie drzwi.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Problem z zamykaniem szyby od strony kierowcy
PostNapisane: 17 listopada 2015, 13:04 
Forumowicz

Moje BMW: 525i TAPCZAN
nie czaje, jak nacisniesz lekko i puscisz to szyba staje a jeśli naciśniesz mocniej to sama zjezdza na dół? To tak ma byc

PostNapisane: 17 listopada 2015, 13:59 
Pierwsze kroki

I tak jest i wiem że tak ma być kolego, na włączonych światłach i na zgaszonych otwieranie szyby działa prawidłowo. Problem pojawia się jak zapale światła i chce zamknąć okno czy nacisnę lekko czy mocno przycisk zamknięcia to szyba zamyka się dopóki nie puszcze przycisku. Jak wyłączę światła pozycyjne czy mijania zamykanie działa prawidłowo wciskam lekko szyba się zamyka do półki nie puszcze przycisku a jak wcisnę mocno zamyka się do końca . Też tak macie w swoich e39

PostNapisane: 17 listopada 2015, 14:22 
Pierwsze kroki

Zamykam pytanie problem rozwiązałem powodem takiego działania było podłączenie nie tej masy w kostce bo robiłem sobie podświetlone klamki wewnątrz ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1