BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 17:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1739 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 87  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Exx] Jakie opony letnie polecacie ?
PostNapisane: 14 stycznia 2016, 09:01 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34
Kod silnika: m60b40
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=156358
neez napisał(a):
damian2111 napisał(a):
Testy czyli etykiety na oponach każda firma robi sama, najgorsze jest to ze niektóre marki zmiejszają głebokość bieżnika inne zmieniają mieszankę po to by wypadła dobrze na etykiecie, sporo firm sie przez to pogorszyło np. jak michelin

a co niby pogorszyło się w oponach michelin ?

nie są już tak wytrzymałe jak kiedyś, najbardziej widze to po firmach które kupują te opony i robią mniejsze przebiegi niż wcześniej, największą różnicę widać w oponach dostawczych :/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 stycznia 2016, 09:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
bierzcie uniroyale jak potrzebujecie sredniej klasy dobre opony. jak potrzebujecie opony do 16 cali czy do bmw to nie energy savery tylko primacy 3 michelinowe i bedzie luks. jak chcecie lepsze to continentale 6 lub micheliny 3. nowe micheliny sa super oponami i dostrzezecie roznice po latach w temp wiosna i jesienią. wcale nie zdzieraja sie szybciej niz continentale 3 czy 5. teraz te opony produkuja w hiszpanii i w de. jak jest wszystko dobrze ustawione to normalnie jak continentale 3 bardzo wolno sie zdziera. byl test porownujacy zuzywanie sie sportcontact 3 i ps3 michelina i wyszlo ze michelin jest kapke trwalszy. z tego co pamietam to 10% czy troche ponad. to jest mieszanka michelin green X (GRNX). nie jesto to taka zwykla opona. nie twardnieją. michelin to zupelnie inne opony. kleja i wybieraja nierownosci lepiej. wystarczy te opony zalozyc na przednia os i juz calkiem inaczej wyglada jazda. zakladac to i nie sluchac co pisza na internecie. ludzie jak zakladaja do przednio napedowych mocniejszych aut to opony zuzywaja sie 2x szybciej. to samo we flotach jak jezdza przednionapedowymi na 15 czy 16. to tam na przedniej osi kolo sie zdziera zawsze. w bmw przy spokojnej jezdzie na 18 letniej sie nic nie zdziera. na koncowce opony czy to michelin ps3 czy continentalach 3 jezdzi sie bardzo dlugo nawet jak bedzie nam migac czesto trakcja przy ruszaniu. mialem wszystkie sportowe continentala do samego znacznika zuzyte. michelin ps3 jest trwalsze niz sportowe conti 2,3,5. i wogole nie ma co porownywac tych opon do siebie bo 2 i 3 continentale przy ps3 to przepasc jesli chodzi o komfort przy nabijaniu powyzej 2,5bara czy 3bar po kilku latach. continental to solidna opona ale twardniala po latach i wyla zawsze na szerokich kapciach. widze ze ze sport contact 5 bedzie to samo juz to zauwazylem w niskich temp. co bedzie ze sport contact 6 nie wiadomo, nie mialem okazji jezdzic. zobaczcie w sklepie jak wywija sie opona ps3 nie zalozona na felge. jakie ma miekkie boki. ma dobry rant po nabiciu puchnie odchodzi bok opony. mozna opona szlifowac po kraweznikach metalowych i nie zostana zadne slady. w continentalach jest tylko rant wokol felgi czasem peka, odrywa sie wtedy...

PostNapisane: 14 stycznia 2016, 17:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92 325d LCI
Kod silnika: N57
Garaż: Poprzednia E92 335d http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 11&start=0

Obecna E92 325d LCI http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153318
Mialem uniroyale rs3 i bylo super nawet w 335d, ale nie moge ich dostac nigdzie poza Polska. Ranty ochronne nic nie daja-felga i tak sie zarysuje. Jak dla mnie miekka opona jest super, a dla mnie starcza na 12-14 miesiecy w mocnym dieselu, bo latam na letnich caly rok, ze wzgledu na brak sniegu tutaj. Przod wystarczy na 2 lata jazdy non stop

PostNapisane: 14 stycznia 2016, 22:09 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
pawelos666 napisał(a):
bierzcie uniroyale jak potrzebujecie sredniej klasy dobre opony. jak potrzebujecie opony do 16 cali czy do bmw to nie energy savery tylko primacy 3 michelinowe i bedzie luks. jak chcecie lepsze to continentale 6 lub micheliny 3. nowe micheliny sa super oponami i dostrzezecie roznice po latach w temp wiosna i jesienią.

Jeździłeś BMW na primacy 3 założonych z tyłu? Jak kupiłem swoją e46, to na tyle miała założone nówki primacy 3, a na przodzie pilot exalto 2 kilkuletnie z bieżnikiem 6mm. Autem wracałem do domu 500km, głównie autostradą i szczerze, nie szło jechać powyżej 130 km/h. Jak dociągnąłem przez chwilę do 200, to dwa pasy były moje. Już tłumaczę. BMW nie może mieć byle czego z tyłu, bo zwyczajnie się nie prowadzi (przełożyłem primacy3 na przód, a pe2 na tył i mogłem zamykać szafę w każdej chwili prowadząc jedną ręką). Sytuację identyczną miałem w poprzedniej e36, gdy na tyle były dębice frigo2, jazda kończyła się przy 120 km/h, zero kontroli, wrażenie, że z tyłu mamy troleje. Przełożyłem dębice na przód, na tył dałem pirelli sc3 i zupełnie inna jazda. Kolejny przypadek, to e91, z tyłu michelin energy saver, auto pływa po drodze, zmiana na turanze er300 i auto wyleczone. Przykład następny, Opel Omega, z tyłu firestone tz200 i olbrzymi dyskomfort powyżej 100km/h, zastąpione yokohamą i po problemie. Siedzę w branży oponiarskiej od 15 lat i trochę przećwiczyłem z oponami.
Generalnie auta rwd muszą mieć z tyłu oponę o dość sztywnej konstrukcji, najlepiej z dodatkowym opasaniem zerowym.

PostNapisane: 14 stycznia 2016, 22:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92 325d LCI
Kod silnika: N57
Garaż: Poprzednia E92 335d http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 11&start=0

Obecna E92 325d LCI http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153318
Wlasnie problem w e46 polega na tym, ze nie trzyma sie jak e92 i nie ma takich systemow utrzymywania na drodze. Ja sie tak pozbylem wlasnie e46, bo albo trakcja byla BE albo opony byly slabe.
W e92 nawet na lysych prawie juz oponach nie bylem w stanie wyprowadzic z rownowagi e92, a jak juz sie to stalo, to systemy zaraz reaguja i zapewne kazde nowe bmw.
Masz napewno racje, ze bmw musi miec na tyle opony dobrej jakosci, a najlepiej na deszcz jak sie taki trafi, wiec lepiej nie ryzykowac.

PostNapisane: 15 stycznia 2016, 01:42 
Przyjaciel forum

kaczorek z tylu ma byc blisko 3 bary i nic sie nie dzieje nawet na oponach nordyckich zimowych miekkich ktore sa do 160 niby indeks predkosci dla hakkapelitty... w tym tkwi problem. ps3 sa miekkie jak zelki i po nabiciu z przodu do 2,4 auto zaczyna sie prowadzic wzorowo... z tylu powyzej 2,5bara. to jest normalna sprawa. kwestia cisnienia i zawieszenia tuleje przyprogowe maja byc nowe. z przodu 2,0 bary i auto lata na lewo i prawo przy 120. michelin primacy 3 jest dedykowana do tego auta 16 cali 91v trzeba tylko nabijac wg katalogu. jestem po szkoleniach oponiarskich i praktyce w tym zawodzie jak kazdy mechanik ;) nawet tego nie czytam...roznica moze byc w cisnieniu 0,2bara miedzy oponami. upusc cisnienie z przodu do 2,0 lub ponizej w ps3 na 18 calach, strach bedzie jechac...ja raz sie tak wybralem do miasta i mialem sie wracac bo przy 120 lekki ruch kierownica prowadzal caly tyl. od tamtej pory jezdze 2,4 przod do 2,5 przy miekkiej ps3 i tyl 2,9. w starych oponach continentala moge sobie nabic 0,3bara mniej i bedzie ok. ranty ochronne to lipa ale grubszy bok w oponie tak jak jest w michelin ps3 sie sprawdza bo opony po najechaniu nawet na metalowe krawezniki bokiem sie nie rwą i nie nadrywaja na twardych rantach. w michelinach taki ulany grubszy bok przy feldze jest spoko. zmienia ksztalt i wytrzyma otarcie.

PostNapisane: 15 stycznia 2016, 13:37 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: M3 DKG
Ja moim M3 już drugi sezon zimowy jeżdżę na oponach Pirelli SottoZero http://opony-zimowe.sklep-outlet.pl/outlet-pirelli-sottozero-2-245-40-r18-97-h.html - to są przednie, a z tyłu mam z tej samej serii, ale 265. Jeżdżę dość sporo i zdarza mi się mieć "ciężką stopę". W różnych warunkach sprawują znacznie lepiej niż Hankook, które miałem wcześniej. Dają pewność prowadzenia i dobrą przyczepność. Na wiosnę muszę teraz kupić opony letnie. Chcę kupić coś w bardziej rozsądnej cenie (Pirelli nie były tanie :(). Ktoś może ma jakieś opinie i coś może polecić?

PostNapisane: 15 stycznia 2016, 13:56 
Przyjaciel forum

dla e46 m3:
cisnienie przod 2,8 , tyl 3,3 max
225 / 45 R18 95 ZR(Y) XL
255 / 40 R18 99 ZR(Y) XL

dla e90/e92 m3:

245 / 40 R18 97 ZR(Y) XL
265 / 40 R18 101 ZR(Y) XL

michelin pilot super sport
cisnienie masz na naklejce w drzwiach, przod 2,8 tyl 3,0-3,3 zalezy jaka wersja budy
na takim cisnieniu na michelinach auto jest zwarte...

PostNapisane: 15 stycznia 2016, 22:20 
Forumowicz

pawelos666 napisał(a):
kaczorek z tylu ma byc blisko 3 bary i nic sie nie dzieje nawet na oponach nordyckich zimowych miekkich ktore sa do 160 niby indeks predkosci dla hakkapelitty... w tym tkwi problem. ps3 sa miekkie jak zelki i po nabiciu z przodu do 2,4 auto zaczyna sie prowadzic wzorowo... z tylu powyzej 2,5bara. to jest normalna sprawa. kwestia cisnienia i zawieszenia tuleje przyprogowe maja byc nowe. z przodu 2,0 bary i auto lata na lewo i prawo przy 120. michelin primacy 3 jest dedykowana do tego auta 16 cali 91v trzeba tylko nabijac wg katalogu.

Oczywiście miałem primacy 3 205/55R16 91W i pompowałem ją do 3,0, dodatkowo po 2 godzinach jazdy autostradą i temperaturze powietrza 31* zdajesz sobie sprawę ile tam było ciśnienia. Sorry, ale nie zgodzę się z Tobą. Pewne szkolenia też mam za sobą i wysłuchany dyktowany ekonomią bełkot, jednak bardziej wierzę testom przeprowadzonym osobiście na wielu autach i dziesiątkach zjechanych opon. Kto dedykował primacy 3 do e46, skoro produkcję opony rozpoczęto po zakończeniu produkcji modelu e90?
Temat ciśnienia jest ważny, ale ma się nijak, do zachowania bmw na niewłaściwej oponie. Obecnie mam założone zimowe pirelli z dużym balonem, ciśnienie przód 2.1, tył 2.5. Przy ostatnich mrozach spadło nawet do 1.8/2.2 i auto jeździ poprawnie. Wiele wątków przeczytałem na forach, gdzie ludzie w bmw zmienili opony i zaczęły się problemy. Szukali przyczyny w geometrii, zawieszeniu, a na końcu winne były niewłaściwe opony.

PostNapisane: 15 stycznia 2016, 22:36 
Forumowicz

Speedoman napisał(a):
Ja moim M3 już drugi sezon zimowy jeżdżę na oponach Pirelli SottoZero http://opony-zimowe.sklep-outlet.pl/outlet-pirelli-sottozero-2-245-40-r18-97-h.html - to są przednie, a z tyłu mam z tej samej serii, ale 265. Jeżdżę dość sporo i zdarza mi się mieć "ciężką stopę". W różnych warunkach sprawują znacznie lepiej niż Hankook, które miałem wcześniej. Dają pewność prowadzenia i dobrą przyczepność. Na wiosnę muszę teraz kupić opony letnie. Chcę kupić coś w bardziej rozsądnej cenie (Pirelli nie były tanie :(). Ktoś może ma jakieś opinie i coś może polecić?

Pamiętaj, że hankook nie robi dobrej zimówki, a Ty ją zmieniłeś, na jedną z najlepszych opon zimowych. Dla mnie na chwilę obecną sottozero bije na głowę conti ts850, czy michelin alpin 4 i 5. Natomiast hankook ma dobrą oponę letnią K117, lub jak ktoś lubi kierunkowe, to K120. Mimo wszystko poszukałbym w dobrej cenie P zero, lub P zero nero, lub P zero rosso.

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 00:36 
Przyjaciel forum

glupoty gadasz az sie czytac nie da, masa ludzi ma primacy 3 91v zalozone w e46 i nic sie nie dzieje. sam jezdzilem po zmianie calego zawieszenia na nowe kazdej gumy, tulejek i wahaczy, po ustawieniu zbieznosci i geometrii i moge cos napisac. u Ciebie tuleje przyprogowe moglymiec luzy i zewnetrze wahaczy. do tego latem moglobyc mniejsze cisnienie w oponach niz wymagal tego katalog. to jest opona premium do srednich aut i limuzyn. do miejskich jest energy saver. katalog michelina ja zaleca do mercedesow i bmw. nie ma roznicy miedzy nimi a jazda w temp 10-15 oC na ts850 czy continental premium contact 5. nic przy 170-200 sie nie dzieje, przy 190 zmieniajac pasy po koleinach tez nic. jezdzilem tez na cinturato p7 i sotzzero III i jak mowisz ze sa lepsze niz ts850 czy alpin 5 michelin to juz nie mam wiecej pytan, swoje wiem i zostawie dla siebie. na starych continentalach 5 letnich 18 cali sport contact 2 i 3 prowadzalo mi auto jak mialem 10 letnie zawieszenie nie wymieniane od nowosci. masz problem z zawieszeniem

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 01:36 
Przyjaciel forum

komfortowa miekka opona x4 na aucie jednakowe maja byc nabite dla 320i m54b22 - PRZÓD 2.1 (2.5) BAR TYŁ 2.5 (3) BAR w nawiasie autostrada. latem pojawia sie problem z miekkimi oponami w tym celu nabija sie maksymalne cisnienie. oponie sie nic nie stanie. masz 100% problem zawieszenia i czujesz duze roznice miedzy oponami. przejedz sie nowym mercedesem lub nowym bmw z nowym zawieszeniem na primacy 3 odpowiednio nabitymi :) na ps3 i primacy 3 auto jest w upal 35-37oC przyklejone jak magnes. w takiej najwyzszej temp jechalem trase. letnie opony michelin sa tez duzo bardziej komfortowe w temp 5-10oC jesienia i wiosna. jak ktos tego nie czuje to prosze zmienic auto na nowsze - z nowym zawieszeniem.

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 19:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Witam, szukam opon letnich w rozmiarze 225/40/18 w cenie ~400PLN/szt zastanawiam się nad takimi:
- Uniroyal RainSport 3
- Vredestein Ultrac Sessanta
Co sądzicie?

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 22:07 
Forumowicz

pawelos666 napisał(a):
glupoty gadasz az sie czytac nie da, masa ludzi ma primacy 3 91v zalozone w e46 i nic sie nie dzieje. sam jezdzilem po zmianie calego zawieszenia na nowe kazdej gumy, tulejek i wahaczy, po ustawieniu zbieznosci i geometrii i moge cos napisac. u Ciebie tuleje przyprogowe moglymiec luzy i zewnetrze wahaczy. do tego latem moglobyc mniejsze cisnienie w oponach niz wymagal tego katalog. to jest opona premium do srednich aut i limuzyn. do miejskich jest energy saver. katalog michelina ja zaleca do mercedesow i bmw. nie ma roznicy miedzy nimi a jazda w temp 10-15 oC na ts850 czy continental premium contact 5. nic przy 170-200 sie nie dzieje, przy 190 zmieniajac pasy po koleinach tez nic. jezdzilem tez na cinturato p7 i sotzzero III i jak mowisz ze sa lepsze niz ts850 czy alpin 5 michelin to juz nie mam wiecej pytan, swoje wiem i zostawie dla siebie. na starych continentalach 5 letnich 18 cali sport contact 2 i 3 prowadzalo mi auto jak mialem 10 letnie zawieszenie nie wymieniane od nowosci. masz problem z zawieszeniem

Przeczytaj uważnie, bo widzę, że ciężko przyswajasz. Mam swój warsztat od lat i wiem czym jeżdżę, zawieszenie mam sprawne, a wyrąbane tuleje same się nie naprawią, no ale Ty tak twierdzisz, skoro według Ciebie tuleje przyprogowe mogły mieć luzy, a po zmianie opon tych luzów nie miały :super: Mój problem z primacy 3 nie jest odosobniony, mam kontakt z wieloma osobami, którzy są moimi klientami. Oczywiście może być tak, że taka sama opona będzie się różnie zachowywać, ale pewnie o tym wiesz. Dwie opony jednego producenta (ten sam model, rozmiar, indeksy) pochodzące z różnych fabryk miewają różnice, chociażby takie jak twardość boku, czy masa opony. Ja drugi raz do rwd nie zaryzykuję primacy 3
Próbujesz stworzyć wokół siebie otoczkę wszystko wiedzącego człowieka, raz jesteś specjalistą od układów zapłonowych, teraz jesteś wybitnym fachowcem w dziedzinie ogumienia. Na innych forach też próbowałeś wmówić ludziom, że czarne jest białe. Nie musisz czytać moich postów, ja tylko wiem, że w dyskusję z Tobą wdawał się nie będę, bo lubisz pobajdurzyć.

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 22:57 
Przyjaciel forum

Bo nie lubie jak ktos pisze bzdury że na primacy 3 komus auto lata. Masz serwis to jak mozesz pisac takie bzdury o tej opownie jak michelin pilot sport jest tak miekki ze z rak wypada jak za bok zlapiesz. Kwestia nabicia opony. Jak masz luzy w zawieszeniach to na miekkiej oponie czujesz je bardziej tak jak nie napompowanej oponie. Normalne ze jak usztywnisz tyl to nie czujesz tak wtedy tego luzu. Ale nie sztuka montowac sztywne twarde opony zeby ukryc luz bo nie masz komfortu i prowadza Cie wtedy w koleinach. Zaloz twarde opony na przod szerokie do BMW nie powiesz ze wtedy jazda jest przyjemna i ze nie prowadza na szerszej oponie. Wiesz jezdzilem na nordyckich oponach ktore nie napompowane byly miekkie i o niskich indeksach predkosci i jezdzlem tym autem na niedopompowanych oponach w autach ktore mialy luzy na zawieszeniu 10 letnim oraz zawieszeniu nowym w 100% i doskonale widac ze te luzy wtedy bardziej czuc. Wszystko w temacie. Tez korzystam z pomocy wulkanizatorow i niektorzy wypuszczaja BMW z cisnieniem 2.2 bara... tlumaczac sie ze bedzie lepszy "komfort", wiec pozostaje mi przytaknac i dopompowac u siebie. Takze nie czytam, tylko zmieniam zawieszenia i montuje opony dedykowane przez katalog, do nowych aut. Opona jest wyposazeniem fabrycznym wielu aut, ktore jezdza przyklejone jak magnes.

Ostatnio edytowano 16 stycznia 2016, 23:25 przez pawelos666, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 23:04 
Forumowicz

Moje BMW: 523i
Kod silnika: M52B25
pawelos666, kaczorek79, to jakie opony do E39,seria, 16 cali? Michelin czy Continental?
Kolega pawelos666, prawie przekonał mnie do Primacy 3 , a teraz mam wątpliwości :)
Mam kilkuletnie Conti PC2 i dobrze mi się jeżdziło ale na wiosnę zamierzam kupić nowe, najlepsze opony 225/55 R16 95V. Pilot Sport w tym rozmiarze chyba nie ma ,bo sprawa byłaby jasna.
Z tego co piszecie chyba zgodnie to Primacy 3 jest oponą dość miękką, a ja nie chcę po to by czasami przejechać szybciej ekspresówką pompować opony :hyhy:

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 23:06 
Przyjaciel forum

Idz zobacz jak miekkie sa michelin pilot sport 3. I jedzie sie na tym jak na magnesie. Jak jest 18 cali to nie montowac twardych opon ktore po czasie twardnieja jak continentale, bo z przodu na szerokich oponach w glebokiej koleinie bedzie bardziej czuc. Na michelinach ps3 nie czuc. Opony sa duzo bardziej komfortowe do jazdy. Jezeli masz mniejsze 15 16 cali to nie ma wiekszego znaczenia co zamontujesz. Jezeli tyl auta ma luzy to sie je robi. A nie kombinuje z zakladaniem twardych opon. Do ciezszych bmw sa opony pilot sport 3, wystepuja takze jako 16" scianki sa jak zelki bo nabiciu jazda jak na magnesie

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 23:18 
Forumowicz

Moje BMW: 523i
Kod silnika: M52B25
Dla 16 cali są pilot sport 3 czy tylko primacy 3? tuleje pływające mam wymienione, geometria dobrze ustawiona
A conti pc5 ?

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 23:23 
Przyjaciel forum

bierz pilot sport 3 sa jeszcze mieksze niz primacy 3 maja naprawde miekkie boczki. odpowiednio nabij i trzyma jak przyspawane, bedziesz bardzo zadowolony. conti tez dobre solidne opony ale wez micheliny plus taki ze jak chlodno 5-10oC a jedziesz jeszcze na letnich (wiosna jesienia) to jest mieciutko i ciszej

PostNapisane: 16 stycznia 2016, 23:33 
Przyjaciel forum

ja juz nic nie bede pisal bo im wiecej pisze sie na forum tym wiecej ludzi obrzuca blotem jezeli sie cos z praktyki w serwisach , wulkanizowaniu ogumienia napisze, a ktos ma inne zdanie.
kto chce sie dowiedziec czegos o michelin primacy 3 to poczytajcie... montaz fabryczny w audi a6, bmw 5, mercedesy s klasa. w mercedesie nic nie plywa :)
przeczytajcie sami...
http://www.newsauto.pl/michelin-primacy ... na-letnia/
film że to opona stosowana przy BMW i zalecana przez katalog michelin, ale co wulkanizator to inna opinia. osobiscie polecam. duzo f10 na tym jezdzi. wg ETK BMW tez zalecają ją do BMW

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1739 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 87  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1