davidoff napisał(a):
myślisz że odczujesz różnice jak bedziesz mial ileś gram rzędu 300 - 400 na oponie mniej ?
Tyle moze nie, ale zmiana z runflata na conti 6 lub uniroyal rs3 obnizyla troche spalanie oraz dala lepsza reakcje na gaz oraz lepsze prowadzenie.
!kuchar napisał(a):
!kuchar napisał(a):
Dejmon napisał(a):
!kuchar, czekam na relacje odnośnie tych Vredesteinów myślę że to też bdb wybór ale półkę wyżej

Jutro zdecyduje czy Vredstein Ultrac Vorti czy Nokian Z-line bo podobno świetna opona z wysokiej półki. Cena ta sama.
Nadal nie wybrałem bo w poniedziałek zdecyduje ale zdam relacje jak je dotrę i polatam trochę więcej... pewnie w okolicach czerwca.
Ktoś jeździł na Nokian Z-line lub Vredstein Ultrac Vorti ?
Vred jest na miejscu w rozmiarze 255/35/18 i ta opona jest lekka, to na pewno plus. Nie wiem jak Nokian wagowo bo nie ma od ręki. Cena podobna bo po 580zł za sztuke na tył - w rozmiarze na przód cena już normalna ~400zł/szt.
Jak ktoś miał okazje użytkować to czekam na opinie.
Mam z-line i nie wiem jak opony testy przechodza. Zimowki podobno dobre, ale letnie jak dla mnie masakra. Glosne od poczatku az do teraz (ok 2-3tys km), a maja niby 72db. Jak na zwykla opone, a nie runflat to jakos za twardo i w zakretach nie trzymaja sie jak uniroyal, ktore mialem lub vredenstein w poprzedniej 335d.
Nie wiem gdzie chcesz zalozyc, czy tyl czy przod, ale na przod czy tyl polecam uni rs3, vredenstein ultrac vorti chyba, bo sessanta wycofali, a byla dobra na przod u mnie. Teraz mam tyl conti 6 i sa naprawde dobre, chociaz porownam je do uni rs3, ktor kosztuja mniej.
Jedyna ronica to uni lesze na mokrym a conti na suchym. Trzymanie na zakretach podobne, ale uni sciera sie z tylu szybciej niz conti. Vredenstein nie wiem.
Ogolnie z-line za drogie na to, co oferuja.
http://www.evo.co.uk/features/16545/bes ... -test-2015Test z 2015
mod.edit: edytuj posty w miarę możliwości