Hejże ludzie

Zdjąłem dzisiaj pasek i tak, rolka luzów nie ma, ale też nie wiem powinna prawidłowo działać, czy po zakręceniu palcem powinna luzno sie obracac czy nie? Bo tyle ile przekrece palcem to się przekręci i od razu staje w miejscu? Czy to czasami nie jest za ciasno?
Edit: Po zdjęciu tej osłony na rolce co przykrywa śrubę rolka chodzi luźniej, i zauwazyłem ze za rolką od strony napinacza nie ma częsci nr 20 z tego linku
http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AM11-EUR-12-1998-E46-BMW-320i&diagId=11_2190. Nie wiem czy to tylko ma robić za osłonę czy dystansować też rolkę bo tak trochę jakby tarła o napinacz
To chyba jednak nie napinacz ani rolka, dzisiaj spokojnie sobie odpaliłem posłuchałem wszystkiego co i jak sie dzieje i tak:
Po szybkim ale minimalnym dodaniu gazu dosłownie musięcie ręką pedała zanim silnik złapie jeszcze wyższe obroty dochodzi taki dzwiek syczenia, tak jakby lewe powietrze a przy jakichś obrotach zaczyna szybko świstać i chyba to tak słychac, Jakaś uszczelka czy coś przy przepustnicy?