BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 10:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: abs, asc, szybkosciomierz, ekonomizer......pomocy
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 02:32 
Poszukaj zanim zapytasz

witam
jestem swiezo upieczonym posiadaczem bemki:) 318i 2000r autko spisuje sie rewelacyjnie:):):) niestety do czasu.....bo nie dawno mialem problem z wyciekiem wody ze zbiorniczka, okazalo sie ze byl pekniety, zbiorniczek wymienilem w serwisie BMW w anglii bo aktualnie prabywam w anglii i od tego sie zaczelo...... po wymianie zbiorniczka przejechalem jakies 10km i zapalily mi sie kontrolki abs, asc i recznego chamulca i jakby tego bylo malo licznik kilometrow sie wylaczyl i ekonomizer tez i radio(firmowy kaseciak bmw)sie sciszylo samo, i wycieraczki zaczely wolniej chodzic i zauwarzylem ze nie nalicza mi przejechanych kilometrow, pojezdzilem troche i licznik kilometrow i ekonomizer wrocily do zycia i radio tez sie podglosilo:) a lampki abs i asc raz sie zapalaja a raz gasna a lamka recznego chamulca tak samo,raz jak zapalalem autko to sie zapalily abs i asc i jak ruszylem zgasly, po przejachaniu kilku kilomatrow zapalily sie podczas jazdy a jak zatrzymale autko i postalem z jakies 5 min na odpalonym silniku i ruszylem to zgasly... licznik kilometrow i ekonomizer raz dzialaja a raz nie.... nie rozumiem tego, prosze o pomoc, nie wiem co myslec,moze kolesie na serwisie cos mi namieszali!!!!!nie wiem od czego zaczac a wolabym sam poszukac niz leciec na serswis z blachostka i bulic dodam jeszcze ze w trakcie wymiany zbiorniczka na wode zrobili mi przeglad niby to gratis i wszysko bylo ok!
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 16:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: 540i
Kod silnika: M62/TU
Ja miałem ten sam problem tylko w E39,padł mi moduł abs-u,te same objawy,wymieniłem modul i czujnik abs-u i jest ok,
pojedz dla pewnosci na kompa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2008, 00:31 
Poszukaj zanim zapytasz

tylni lewy czujnik sobie napoczatek wymien to powinno pomuc

Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2008, 00:41 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320d touring
Kod silnika: M47N
zgadzam sie.. tylny lewy czujnik abs poniewaz on odpowiada za prace abs i ekonomizera.. ale zawsze lepiej jechac na kompa sie upewnic

Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2008, 21:50 
Poszukaj zanim zapytasz

sprawdź sobie wtyki do czujników i modułu czy nie są mokre lub zaśniedziałe.
oraz wtyczke ma ne tylnym moście

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2008, 00:40 
Poszukaj zanim zapytasz

SLAW520 napisał(a):
sprawdź sobie wtyki do czujników i modułu czy nie są mokre lub zaśniedziałe.
oraz wtyczke ma ne tylnym moście

witam
nawiazuje do Twojej odpowiedzi, gdzie mam tych wtyk szukac??? i gdzie mam szukac modulu abs i jak to wyglada?????

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2008, 19:52 
Pierwsze kroki

podbiję pod czujniki ABS bo jestem nastawiony na wymianę. wybito mi z głowy podróby , w serwisie sztuka to ponad 3 paki x 2 to trochę szkoda( no cóż mus to mus) słyszałem , że najważniejszą rzeczą jest kolor wtyki ale jakoś nie do końca chce mi się wierzyć- proszę o podpowiedź (kombi tył lewy ,prawy)aha jak coś to bym zakupił - ale dobre ;)

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2008, 01:06 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320d touring
Kod silnika: M47N
kamil707 napisał(a):
gdzie mam tych wtyk szukac??? i gdzie mam szukac modulu abs i jak to wyglada?????

jesli wiesz gdzie są czujniki to ... drugi koniec kabla jest schowany do takiej puszeczki... i tam wlasnie sa te wtyki.. tzn na drugim koncu kabelka :hyhy:

[ Dodano: 31 Styczeń 2008, 01:06 ]
nieiwem jak jest w e39 ale w e46 z tymi kolorami to prawda :] tzn chodzi dokładnie o ot ze do roku 2002 jest czujnik z szarym wtykiem a w e46 po lifcie jest z niebieską.. i niestety odwrotnie nie da rady tzn nie bedzie dzialac :dobani: ale tak jak mowilem niewiem jak sytuacja wyglada w Twoim autku.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1