Witam,
Na wstępie chciałem się przywitać jako, że jestem tu nowy

.
Od jakiegoś miesiąca mam problem z autem BMW e60 m54b30 skrzynia zf 6hp19. Mianowicie 3 dni po wymianie dynamicznej oleju w skrzyni auto podczas próby odpalenia silnika wyskoczył błąd skrzyni biegów i przy okazji błąd tempomatu i active drive i auto kompletnie nie reaguje na przekrecenie kluczyka, oczywiście wszystkie wskaźniki itp włączają się (aku naładowane i sprawne). Po sprawdzeniu komputerem inpa /ista / Delphi pokazuje następujące błędy :
00CD99 ( żądanie momentu obrotowego elektrycznego sterownika) , 00CD9D ( nieprawidłowy komunikat dme/EGS) , 00dD58( brak komunikatu skrzynia biegów) i są to stałe błędy których nie można skasować. Co dziwne podczas innej próby u mechanika (auto pojechało na lawecie) który wymienial olej w skrsyni po podłączeniu do komputera auto odpalilo tak jakby na nowo odzyskało łączność z komputerem skrzyni i udalo się wrócić autem do domu i skrzynia pracowała bez zarzutu. Niestety na następny dzień rano z autem znowu jest ten sam problem i nie chce odpalić. Czy ktoś miał już podobny problem albo wie jak temu zaradzić?