BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 778 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koronawirus - nie panikujmy
PostNapisane: 3 kwietnia 2020, 13:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: MK7 GTI PP
Kod silnika: CHHA
Alduwiel, podejrzewam, że takie argumenty też nie będą do ciebie trafiać, bo nie mają żółtych napisów i nie potwierdzają twoich teorii
Ale co mi tam
https://youtu.be/mz_P7dkvhP0

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 kwietnia 2020, 13:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
No tak, to juz nie bohaterzy tylko debile :ok:

PostNapisane: 3 kwietnia 2020, 13:34 
Forumowy terrorysta

Bohaterowie :rotfl: :rotfl: :rotfl: , narażający życie innych ludzi. Primum non nocere po pierwsze nie szkodzić.

Kwarantanna siedzą na d*pie,a zakażeni trafiają na oddział zakaźny, żeby ... nie narażać życia innych.

PostNapisane: 3 kwietnia 2020, 13:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
To też nie tak. Wiele osób chciałoby się zabezpieczyć ale w szpitalach nie zakaźnych nie na nic nawet w zakaźnych są braki za mało czasu było od grudnia na zrobienie zapasów... efekt jest jak widać ale wybory najważniejsze.

PostNapisane: 3 kwietnia 2020, 14:20 
Forumowy terrorysta

Za zaopatrzenie w szpitalu odpowiada dyrekcja szpitala,sprawuje nadzór. Dyrekcja jest bardzo czesto z nadania partyjnego także z nadania platformy. Tak to działa,pis, po, zsl gdy wygrają lokalanie wybory samorzadowe, obsadzają stołki, w tym dyrekcje szpitala i to kierownictwo szpitala powinno byc rozliczane z zarzadzania.

PostNapisane: 3 kwietnia 2020, 20:15 
Zacna persona forum

O alduwiel, zobacz sobie, twoje tematy https://youtu.be/1S_usvoLBlY

PostNapisane: 3 kwietnia 2020, 21:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
renoraines napisał(a):
Za zaopatrzenie w szpitalu odpowiada dyrekcja szpitala,sprawuje nadzór. Dyrekcja jest bardzo czesto z nadania partyjnego także z nadania platformy. Tak to działa,pis, po, zsl gdy wygrają lokalanie wybory samorzadowe, obsadzają stołki, w tym dyrekcje szpitala i to kierownictwo szpitala powinno byc rozliczane z zarzadzania.

Pis jest akurat mistrzem tutaj bo wymienił wszystkich po dyrektorów szpitali a nawet dyrektorów szkół i wicedyrektorów przynajmniej w małych miejscowościach.

PostNapisane: 3 kwietnia 2020, 22:19 
Forumowy terrorysta

--==Mały==-- napisał(a):
renoraines napisał(a):

Pis jest akurat mistrzem tutaj bo wymienił wszystkich po dyrektorów szpitali a nawet dyrektorów szkół i wicedyrektorów przynajmniej w małych miejscowościach.

Serio wszystkich ? W plaftormerskim Poznaniu i mniejszych powiatach tez? :rotfl: Mistrzem to jest PO obsadzajac swojego ex posła na stołku prezesa za 100k/mc , a spolka (powołana do budowy elektrowni atomowej w PL) zatrudniala tylko 2 osoby czyli jego i sekretarke. Każdy kto wygrywa po.pis.sld.zsl obsadza stołki swoimi. Grabie grabią do siebie.

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 11:28 
Uzależniony od forum :)

Witam Panowie

Ja walnę w takim klimacie czy waszym mieście po ulicach chodzą może normalni ludzie w maseczkach..czyli kobitki/faceci/sieniorzy...
Powód jet tego taki gdy ubrałem maseczkę na twarz wraz z moją żoną to nieco się dziwnie patrzeli na nas w sklepie ludzie...ale jak pani ekspedientka ma szybę pancerną koło swojej kasy to nikt na to nie zwraca wogóle uwagi...
W środę siąsiad mnie zaczepił i się pyta.. ;)
-młody z pracy czy kupiłeś sobie i żonie tą maseczkę
-ja mu że z pracy od szefostwa załatwiona na gorsze czasy/ale nie myślałem że to już wybuchnie/
-Sąsiad ..muszę pomyśleć bo jak ty już to na mnie pora też ...

Dziś sobota lecę spokojnie do sklepu maska na twarzy normalnie jak to mówi młodzież siary niema ..ale przed sklepem kolejka i co moim oczu widzę 3 siąsiadów w maskach ...
Powrót do domu z zakupami kolejnych 2 siąsiadów z psami spotykam ale jeden mi mówi tak.. ;)
-Młody jak ciebie Starzy zobaczyli to od razu pozakładali jak widzisz sam te maski/dałeś im nieco do myślenia/Siąsiad chodzi z psem i z tego co mi powiedział to go pytali czy już mnie widział że już maska na twarzy...powiem jedno Siąsiadów w moim bloku mam w porzadtku ale jak u was siąsiady też w porządtku

Ja to robię dla swojego bezpieczeństwa nigdy w swoim życiu bym nie nosił oprócz remontu maski na ulicy i to w biały dzień....Pytam się was czy u was takie same historię są bo sam jestem ciekaw jak inne miasta miasteczka wioski to u siebie widzą
jeden fajny tez fakt że do modelki tańsze paliwo mogę ostatnio lać przez te bakterię nic poza tym praca do praca dom ile to jeszcze potrwa panowie jakieś przecieki ktoś ma ;)

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 11:51 
Zacna persona forum

Ja nie chodzę. Fajnie jeśli nie chcesz innych zarażać dlatego nosisz.
Jeśli sam nie chcesz się zarazić i nie chronisz oczu, to taka maseczka to żaden gwarant.

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 13:10 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Jeśli jesteś zdrowy, musisz nosić maskę tylko wtedy, gdy opiekujesz się osobą z podejrzeniem infekcji 2019-nCoV.
Noś maskę, jeśli kaszlesz lub kichasz.
Maski są skuteczne tylko wtedy, gdy są stosowane w połączeniu z częstym czyszczeniem rąk za pomocą ręcznego wycierania na bazie alkoholu lub mydła i wody.
Jeśli nosisz maskę, musisz wiedzieć, jak jej używać i odpowiednio ją zutylizować.
Przed nałożeniem maski umyj ręce alkoholowym ręcznikiem do rąk lub mydłem i wodą.
Zakryj usta i nos maską i upewnij się, że między twarzą a maską nie ma żadnych przerw.
Unikaj dotykania maski podczas jej używania; jeśli to zrobisz, umyj ręce alkoholowym ręcznikiem do rąk lub mydłem i wodą.
Wymień maskę na nową, gdy tylko będzie wilgotna i nie używaj ponownie masek jednorazowych.
Aby usunąć maskę: usuń ją od tyłu (nie dotykaj przodu maski); wyrzucić natychmiast w zamkniętym pojemniku; oczyść ręce za pomocą ręcznego wcierania na bazie alkoholu lub mydła i wody.

https://www.who.int/emergencies/disease ... -use-masks

PostNapisane: 4 kwietnia 2020, 20:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
aniołki napisał(a):
do modelki tańsze paliwo mogę ostatnio lać przez te bakterię nic poza tym

przez wirusa :) duża różnica.

kai napisał(a):
Fajnie jeśli nie chcesz innych zarażać dlatego nosisz.
Jeśli sam nie chcesz się zarazić i nie chronisz oczu, to taka maseczka to żaden gwarant.

Prezerwatywa też nie daje 100% gwarancji, ale jednak zmniejsza o 99% prawdopodobieństwo. Podobnie jest z maskami i wirusem. W pomieszczeniach i przy kontakcie z ludźmi ma ona sens. Na wolnym powietrzu tak jak spacer zupełnie nie ma. To że mamy trzymać 2m dystansu i max do 2 ludzi to tez nie daje gwarancji, ale zmniejsza ryzyko.

PostNapisane: 5 kwietnia 2020, 00:17 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
właśnie czekam na wyniki... bądźmy dobrej mysli :)

PostNapisane: 5 kwietnia 2020, 08:26 
Fan włoszczyzny

Kaczyński, desygnował nowego prezesa Poczty Polskiej, aby ten nie miał nic przeciwko korespondencyjnym wyborom. Szok...

PostNapisane: 5 kwietnia 2020, 13:52 
Forumowy terrorysta

Zamiast bicia piany, konkrety. Konczy sie kadencja prezydenta, a konstytucja nie zostanie zmieniona, żeby kadencję wydłużyć. Nikt też nie da gwarancji, ze np jesienia pandemii już nie będzie i wybory sie odbeda. Stad glosowanie korespondencyjne , ktore jest rowniez stosowane w innych panstwach np ostatnio w Niemczech.

PostNapisane: 5 kwietnia 2020, 14:00 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330CI / E39 520i
Kod silnika: M54B30
"Koronawirus - nie panikujmy"

80% kraju spanikowało.

Wyborów nie przełożą bo dobrze wiedzą że będzie coraz gorzej więc w terminie trzeba zabezpieczyć układy na kolejne 4 lata. Zdrowie ludzi i gospodarka ich nie interesuje. Gdyby tak było to by zamkneli wszystkich od 60rż w domach, masowe badania, BRAK regulacji cen (zaprzeczanie wolnemu rynkowi i podstawowych praw ekonomii czyli popyt - podaż) maseczek, płynów i całego tego sprzętu, i nie dochodziło by do sytuacji że eksportujemy wlaśnie ten sprzęt zamiast sprzedawać w naszym kraju. Dlaczego? Bo rządzący robią wała, liczą się układy, ustawione zamówienia i tyle. Za miesiąc bedziemy w takiej czarnej dziurze że panie boże dopomóż.

A o kole betonowym dla przedsiębiorców nawet nie ma co pisać. W DE dostajesz przelew na konto w 2 dni 15k euro i elo. Nikogo nie interesują Twoje zusy, sytuacja wskazująca na upadłość etc etc etc. CHORY KRAJ, CHORY RZĄD, to jest właśnie ta k.... Polska. :)

PostNapisane: 5 kwietnia 2020, 15:51 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
renoraines napisał(a):
ktore jest rowniez stosowane w innych panstwach np ostatnio w Niemczech.

Taaaa, w landzie, który ma 13 mln mieszkańców, a nie 36 mln. I na dodatek, nie w całym landzie i nie na poziomie ogólnokrajowym, a lokalnym. Mało tego, u nich taki system funkcjonuje od 1957 r.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 5 kwietnia 2020, 16:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: e38
Kod silnika: M67
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134212
SelectoSK napisał(a):
............A o kole betonowym dla przedsiębiorców nawet nie ma co pisać. W DE dostajesz przelew na konto w 2 dni 15k euro i elo. Nikogo nie interesują Twoje zusy, sytuacja wskazująca na upadłość etc etc etc. CHORY KRAJ, CHORY RZĄD, to jest właśnie ta k.... Polska. :)

Uwielbiam takie gadanie jak to w PL jest zle i najgorzej. Ze innych krajach jest super , Rządy i instytucje Panstwowe radzą sobie dobrze itd. A Polska jest k..... :wstyd:
Ale do rzeczy....zapomniales kolego( specjalnie z malej litery bo nikt kto Ojczyzne od k....wyzywa nie zasluguhe na szacunek) najpierw rozjechaly nas Niemcy, pozniej co zostalo rograbili Rosjanie a nastepnie "zostali" juz w PL na dlugie lata blokujac w odbudowujacym sie po wojnie wiele waznych dla kraju galezi gospodarczych.
Taki przyklad ktory bardzo czesto slysze...
Wszyscy tak w PL narzekają na sluzbe zdrowia ale jakos wszyscy z tych ktorych znam a ktorzy na co dzien pracują po za granicami naszego kraju zawsze zjezdzali do PL jesli tylko byla potrzeba "kontaktu" z lekarzem.
Znam takich co siedza w Norwegii i opowiadaja jak to jest tam zajebiscie ile forsy zarabiaja ale jak jeden z drugim mial miec artroskopie kolana to od razu samolocik do PL bo tu lepiej i taniej .
Znam takich co pod niebiosa wychwalają USA ale jak ząbek zaczał bolec i 3tys dolarow trzdba bylo zaplacic za stomatologa to 3 strony zali na FB zapisali ze jak to dla czego
I przyklad z tego roku o ktorym moze nie powinienem pisać bo jest bardzo osobisty ale moze Ona mi wybaczy .
Taka ta nasza sluzba zdrowia zła ....pracujac jakis czas temu(przez dlugie lata) na linii Metra w Waw czasami nawet do Beja trzeba bylo wezwac Zespoł Pogotowia bo taka byla sytuacja. I co.....lecial zespół na bombach ,przyjeżdżali z całym wyposazeniem.... czasem własnie do Beja ktory takiej pomocy nie potrzebowal ale Oni w gotowosci na kazdą sytuacje...
Wrzesien tego roku. . . Grecja .... sliczna dziewczyna wchodzi do morza (fakt słabe warunki) ale wchodzi i trafia na prad nie potrafi doplynac , topi sie. Na brzegu jest pompowana do przyjazdu ....wlasnie kazdy liczył ze przyjedzie jakas zaloga ktora przejmie reanimacje . Przyjezdza osobowka z lekarka i kierowcą (jak do kogos komu trzeba zastrzyk zrobic co najwyzej). Lekarka sprawdza puls od niechcenia ,nie robi nic wiecej kaze przyniesc nosze , rzucaja dziewczyne na nosze i po akcji. Nic zadnego AED zadnej proby ratowania dziewczyny. Nic.
...Reasumujac mozna narzekac na Rzad na wszystko i wszystkich pokazywac jak to za miedzą jest lepiej....ale jak sie okazuje to nawet taka potega jak USA okazuje sie w czasie sytuacji kiedy choroba dotyka tak ogromnej ilosci ludnosci słoniem na glinianych nogach i tez nie radzi sobie z sytuacją.
Proponuje wszystkim "Niemcom " spakowac swoj majdan i wyjechac skoro tak zle....

PostNapisane: 5 kwietnia 2020, 17:02 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330CI / E39 520i
Kod silnika: M54B30
"najpierw rozjechaly nas Niemcy, pozniej co zostalo rograbili Rosjanie a nastepnie "zostali" juz w PL na dlugie lata blokujac w odbudowujacym sie po wojnie wiele waznych dla kraju galezi gospodarczych."

Nie wiem, jak to skomentować. Skoro mieszasz historie z obecnymi ruchami rządzących, to nie chce nawet z Tobą dyskutować.

PostNapisane: 5 kwietnia 2020, 17:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e38
Kod silnika: M67
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134212
Tak bo Ty myslisz ze fundusze Panstw o ktorych mowisz z kosmosu sie wzięły :wstyd: No to trzwba sie odniesc do historii Polski K.....y :wstyd:
Ruchy są takie na jakie stac Panstwo. Z Ta sytuacją wiele Panstw sobie nie radzi.
I fakt nie mamy o czym rozmawiac.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 778 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1