Cześć, mimo że z bmw mam doczynienia od kilku lat, na forum jestem nowy. Mam bmw e39 530d w automacie. wszystko chodziło bez zarzutów aż do przed wczoraj kiedy to w drodze do Hiszpanii auto stanęło mi pod Hannoverem i nie chciało już zapalić. Byliśmy na postoju, auto normalnie odpaliło, po kilku kilometrach po prostu silnik zaczął spadać z obrotów. Autem nie jeździłem na rezerwie, zawsze miało te pół baku, bo wiem ze lubią sie wtryskiwacze. Ale do rzeczy. Zatrzymaliśmy sie i myśleliśmy ze może pompa od paliwa, ale sprawdzilismy bezpieczniki, były ok. Później na filtrze od paliwa, tak samo przy kręceniu rozrusznika leciał ciurek jak z kranu, także pompa działa. Wszystko chodzi z tym że nie odpala. Nie wiem czym to może być spowodowane

Ani nie gazowaliśmy, bo jechalismy cały czas ko 120km/h ani też auto nie było obciążone. Nie wiem, nie dość że podróż i kilka spraw do załatwienia poszło sie ( do lasu ) to jeszcze wydałem majątek za odcholowanie i dowóz do Polski. Prosze o pomoc. w razie czego mój nr gg : 853 35 36 Bartek.
Pozdrawiam
[ Dodano: 18 Luty 2008, 10:16 ]
... auto miało niedawno wymieniany olej i filtry, po wymianie zrobilo jakies 1000km i wszystko działało. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje