BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Jak zdemontowac osłonę klamki z drzwi przednich .
PostNapisane: 12 marca 2008, 18:51 
Forumowicz

Koledzy ratujcie tak jak w temacie mam problem klamka mi cała się przesuwa na boki. A nie wiem jak ściągnąc osłonkę z klamki zewnętrznej od kierowcy a tam chyba są jakieś śrubki . Jak ściągłem tapicerkę to od środka się nie dostanę ,tylko od zewnątrz ale nie chcę tej osłonki połamac ! POMOCY DORADŻCIE JAK JĄ ŚCIĄGNĄC ?

Ostatnio edytowano 13 marca 2008, 18:42 przez Wieslaw, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2008, 19:48 
Forumowicz

Moje BMW: e46 Touring
Jeżeli chodzi o E36 to może to Ci pomoże http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=41&fg=40

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 16:08 
Forumowicz

Ale dalej nie wiem jak zacząc ,czy i w jaką stronę ciągnąc czy podważyc. Nie chcę tej osłonki połamac.Może ktoś już to ściągał proszę o radę jak to zrobic.Dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 16:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
podwadzasz osłonkę od przodu auta i wysuwasz w stronę przodu. Powinno się udać.

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 18:34 
Pierwsze kroki

musisz zdjąć tapicerkę i od środka jest tam taka przesuwana blaszka nie pamiętam w którą stronę która blokuje osłonę musisz ją przesuniesz ledwo to tam widać ale inaczej nie da rady, na siłę ma co bo połamiesz osłonkę

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 18:36 
Forumowicz

Dzięki ale robi się to trochę inaczej . Zadzwoniłem do serwisu i wszystko mi wytłumaczyli. A więc otwierasz drzwi i nad zamkiem od czoła jest plastikowa zaślepka, wyciągasz ją i przez otwór wkłada się śrubokrent i popycha taką blaszkę wygiętą i wtedy już jest odblokowana górna częśc osłonki, wtedy delikatnie podwadzasz ją od góry i wyciągasz do góry w stronę szyby i tyle. Składanie w odwrotnej kolejności tylko że składając musisz pociągnąc do siebie tą blaszkę więc dobrze jest przygotowac sobie wcześniej kawałek druta twardego z zagiętą końcówką.

[ Dodano: 13 Marzec 2008, 19:42 ]
Tu kolega ma rację można też ściągnąc tapicerkę ale jest więcej roboty, dzięki za odpowiedż która przyszła jak pisałem swojego posta. Ale stawiam duży pomógł bo liczy się to że chciał pomóc i miał rację. Wielkie dzięki jeszcze raz pozdrawiam.

[ Dodano: 13 Marzec 2008, 19:46 ]
Szkoda tylko że jak się już dostałem to się okazało że uchwyt klamki jest pęknięty i raczej będę zmuszony do kupna tylko rozbieranie wszystkiego aby wyjąc klamkę mnie przeraża.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1