BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Kłopoty z obrotami
PostNapisane: 14 marca 2008, 14:15 
Pierwsze kroki

Panowie pomocy z E 39.
Jak mam zimny silnik to brak jest wolnych obrotów.Musze przejechać z 15 km aby silnik sie rozgrzał i jest ok.Wymieniłem już krokowy i nic
Dzieki z góry :zalamany:

Ostatnio edytowano 14 marca 2008, 20:18 przez maniek111975, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 08:23 
Pierwsze kroki

Panowie czy kurde naprawde nikt nie chce pomóc.
Napiszcie jeżeli coś wiecie
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 10:10 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
Witam kolego 15km aby silnik się rozgrzał to stanowczo za dużo prawdopodobnie termostat się kłania poza tym co to znaczy brak wolnych obrotów czy silnik gaśnie?

Tytuł:
PostNapisane: 31 marca 2008, 09:35 
Pierwsze kroki

Gaśnie.Wogle nie ma praktycznie żadnych obrotów,a jak nagzreje sie silnik jest idealnie.Nie mam pojęcia co to jest a każdy mechanik mówi coś innego.
Stało sie to po 6 miesiącach od założenia gazu (sekwencja)
Za każdą info bede wdzieczny bo cześci troche kosztują.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 31 marca 2008, 19:03 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
Kolego a gdybyś całkowicie odłączył instalację gazową to czy na bęzynie jest to samo?

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 15:59 
Pierwsze kroki

Cześć.Jeżdze cały czas teraz na benzynie i nic , a na gazie tez sekwencja najpierw odpala na benzie i inaczej sie nie da.
Pozdro
Maniek

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 17:56 
Pierwsze kroki

Witam kolego
Ja mam e36 1.8 + LPG i juz 3 miesiące sie męczę bo tez mam problem z obrotami, raz są a raz spadają na 500obr\min, wymieniłem wszystko ponad 3000zł wsadziłem w tego mojego złoma i nie ma poprawy, byłem u różnych mechaniorów i każdy co innego mówi, najlepiej znajdź gościa który z zamiłowania naprawia tylko bmw , w przeciwnym razie zedrą z ciebie kasę tak jak ze mnie i dalej bedziesz miał problem, ja byłem w serwisie bmw i każdym razem mówią coś innego, a to krokowiec a to przepływka, potem sonda, palec rozdzielacza, kopułka, świce, kable, wałek rozrządu, krzywki, samoregulatory zaworów,wszystkie czujniki , cały układ dolotowy (to zostało wymienione i 3000 tysie pękły)i dalej kicha, jestem załamany!!! A było tak fajnie jak bunia śmigała a teraz klops, ręce mi juz opadły i chyba sprzedam bo nie wiem co jest nie tak

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 19:03 
Pierwsze kroki

Kurcze ale żeś mnie pocieszył. U ciebie też sie stało to po zamontowaniu gazu?Wywaliłem 4000zł na gaz i miało być tak pięknia a tu lipa.Czy ty to wszystko powymieniałes?Kurcze podziwiam cie ale to lipa że nic nie pomogło.Z tymi ludzmi z pasją to też każdy mówi co innego już nie wiem co robić.Wyminenie chyba lambde bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.Wczoraj wmontowałem nowe świeczki koleś pożyczył no i nic nie pomogło.
Pozdro
Maniek

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 19:05 
Pierwsze kroki

wymieniłem to wszystko i ni pomogło, juz nie wiem co jest skopane, wczesniej na gazie i paliwie było ok, popatrze jeszcze na odme, może faktycznie jest dziurawa

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 19:08 
Pierwsze kroki

żeby wszystko grało na lpg to musi być tez ok na paliwie, a u mnie zalewa silnik i na gazie też się jakos dziwnie kręci, raz ma 1100 potem obr spadaja az do 500, nawet listwę wtryskową wymieniłem i nic

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2008, 15:58 
Pierwsze kroki

Michał u mnie jest chyba co innego bo chodzi super ale musi zejść z niebieskiego pola(na benzie i gazie obroty ideał), bo jak zimny to załamka można se palnąć w łeb.Jak myślisz powinienem wymienić lambde (cholernie drogie) bo ja se jeszce jakoś radze ale moja kobieta boi sie jezdzic jak zimny.
Pozdro
ps
Dziwne że nikt inny nie ma takiego problemu lu też nie chce pomóc
:mur:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1