BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] woda w aucie
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 10:24 
Pierwsze kroki

Witam,

mam dosc uciazliwy problem w E46 sedan. Mianowicie po deszczu mam mokro pod wycieraczkami kierowcy (prawa strona auta jest sucha). Napewno woda leci gdzies z przodu auta. Woda dostaje sie do auta w trakcie postoju. Auto nie bylo bite wiec problem zle spasowanych elementow odpada.

Czy mial ktos podobny problem? Czy moze przypuszczacie jaka jest usterka i skad ta woda scieka??

W tej chwili jestem na etapie suchenia auta (zdjeta tapicerka pod nogami) i zamierzam przeczyscic kanaliki odplywowe.

Pozdrawiam,

Michał

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 15:16 
Forumowicz

Przykro mi ale wątpię żebyś sam sobie z tym poradził. Z mojego doświadczenia wynika że woda może dostawać się do środka przez źle wklejoną szybę. Zobacz czy gdzieś od strony kierowcy na plastikach podnóżek itp. nie ma śladów po tym że spływa tamtędy woda. Możesz też sprawdzić w ściance grodziowej (ta oddzielająca silnik od kabiny) ale skoro mówisz że autko nie było bite to raczej nic ciekawego tam nie znajdziesz. Sprawdź jeszcze stan uszczelki w drzwiach od kierowcy. Oczyszczenie kanalików na pewno pomoże ale raczej nie jest to główna przyczyna problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 16:05 
Forumowicz

Moje BMW: e46 Touring
Ktoś kiedyś miał podobny problem z E46 i okazała się nieszczelna uszczelka przy drzwiach poszukaj sobie powinno o tym pisać. A u mnie w E34 podczas mycia przelewała się woda przez rynienke w podszybiu bo się zapchała ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 17:49 
Pierwsze kroki

Dzieki za podpowiedzi Panowie.

Dzis zauwazylem ze ta plastikowa pokrywa od sterowników pod maska (znajduje sie ona pod maska w prawym gorynym rogu silnika, przy podszybiu) byla zle zamocowana i troche wilgoci pod nia bylo. Wiec moze to jest przyczyna. Ale uszczelki tez sprawdze.

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi,

Michał

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1