BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2008, 17:57 
Pierwsze kroki

powiem szczerze ze nie mam pojecia... :D na szczescie u mnie nic takiego nie ma. :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2008, 20:16 
Forumowicz

Moje BMW: e34 525i
Kod silnika: M20B25
witam czy xenony takie z reala nają homologacje i są warte zakupu ???? pozdrawiam :hurra:

http://i45.tinypic.com/19mpfk.jpgZanim wciÂśniesz gaz, pomyÂśl o tym co poczujÂą Twoi bliscy gdy Ciebie zabraknie !!!

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2008, 18:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: e61 530xd LCI
Kod silnika: m57tu2
tzn jak z reala ?? chodzi Ci o ori czy te na allegro za 200-600zl ??

Tel. 790-465-462

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2008, 23:24 
Forumowicz

Moje BMW: e34 525i
Kod silnika: M20B25
z reala za jakieś 30-40 zł widziałem ostatnio ale zbyt wiele nie pisało na nich pewnie jakieś do niczego one są tak mi się zdaje

http://i45.tinypic.com/19mpfk.jpgZanim wciÂśniesz gaz, pomyÂśl o tym co poczujÂą Twoi bliscy gdy Ciebie zabraknie !!!

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2008, 23:56 
Częsty bywalec

to raczej nie byly xenony tylko zwykle zarowki o kolorze xenon lub z domieszka tego gfazu, moim zdaniem shit i tyle. Najalepi j wez porzadne zarowki np philips bluevision lub Nightbreaker i bedziesz zadowolony, tylko nie bierz na allegro tylko sklepie motoryzacyjnym, ja zamowilem postojowki bluevision na allegor i swieca na zolto ;/

Tel. 790-465-462

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 23:14 
Forumowicz

Moje BMW: e46Ci
Kod silnika: M52b28
A wie ktoś może czy z żarnikami również trzeba uważać tak jak ze zwykłymi żarówkami ? Tzn czy jeśli żarnik zostanie dotknięty ręką to spali się jak żarówka czy jest na to obojętny, nie wiem czy przemyć benzyną ekstr. czy zostawić.

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 10:25 
Forumowicz

dziqsek napisał(a):
to raczej nie byly xenony tylko zwykle zarowki o kolorze xenon lub z domieszka tego gfazu, moim zdaniem shit i tyle. Najalepi j wez porzadne zarowki np philips bluevision lub Nightbreaker i bedziesz zadowolony, tylko nie bierz na allegro tylko sklepie motoryzacyjnym, ja zamowilem postojowki bluevision na allegor i swieca na zolto ;/

a porównywałes ze zwykłymi??? bo mi sie tez tak zdawało jak zamontowałem ,ale jak porównałem to swieca bardziej na biało.... a co do żarówek z reala :rotfl: ze to jest shit to mało powiedziane,zostaw sobie zwykłe zarówki ew polecam philips GT ..a te niebieskie bo jedno wielkie g&*no :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 17:48 
Częsty bywalec

heh ja akurat chce niebieie postojowki zeby mi sie z xenonkami komponowaly :D a z normalnymi porownywalem te bluevision i minimalnie bielsze ale to naprawde minimalnie aparat ledwo wychwicil roznice ;/

Tel. 790-465-462

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2008, 12:14 
Forumowicz

Moje BMW: e90
Kod silnika: N52B30
Witam
Rozważam opcję założenia ksenonów do e46 chciałem zapytać czy warto inwestować w oryginalne ksenony ich koszt na allegro to około 1400zł za komplet do tego mógłbym sprzedać moje lampy za około 500zł więc wyszłoby mnie to 900zł, nie orygnalny ksenon mogę mieć za 250zł różnica 650zł to sporo czy różnica w jakości jest warta tej ceny? 250zł mogę wydać od razu na tamte musiałbym dozbierać, dodam że nie mam soczewek natomiast mam chyba samopoziomowanie bo jak włącze światła to ustawiają się same (idą do góry a potem w dół)

Nowe zdjęcia w galerii strona 3 viewtopic.php?f=6&t=95828&p=1133382#p1133382

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 19:00 
Pierwsze kroki

Witam,
Na Twoim miejscu chyba bym sobie założył oryginalne lampy z xenonem,ja u siebie nie mam soczewki kupiłem troche gorsze HID-y na allegro i na tym się moja oszczędność skończyła... po tyg.jazdy xenon wyjełem i włożyłem spowrotem zwykłe żarówki :zalamany:
Trafiły mi się strasznie zakłucające przetwornice,tzw.pakiet komfort głupiał,a o CB musiałem zapomnieć. Myślełem że to przez to że mam oryginalny alarm podpięty pod światła i kierunki(przy okazji dzięki hid-om dowiedziałem się ża mam alarm :) ) ostatnio odłaczyłem lampy od alarmu i było to samo...ale dziś wykonałem pewien manewr i jeśli się sprawdzi (a jak narazie jest ok cb hula a alarm ma się dobrze) to będę happy.

Ale jeśli bym mógł jeszcze raz stanąć przed zakupem to zdecydowanie bym na tym nie oszczędzał
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 23:03 
Forumowicz

Dzięki za informacje, to może w takim razie poczekam na przypływ gotówki i pomyślę nad oryginałem, a wie ktoś może jak to jest z montażem spryskiwaczy jaki to może być koszt?Jak już się bawić to może zrobić wszystko jak w oryginale...

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2008, 10:26 
Forumowicz

-grzechu- napisał(a):
Witam
Rozważam opcję założenia ksenonów do e46 chciałem zapytać czy warto inwestować w oryginalne ksenony ich koszt na allegro to około 1400zł za komplet do tego mógłbym sprzedać moje lampy za około 500zł więc wyszłoby mnie to 900zł, nie orygnalny ksenon mogę mieć za 250zł różnica 650zł to sporo czy różnica w jakości jest warta tej ceny? 250zł mogę wydać od razu na tamte musiałbym dozbierać, dodam że nie mam soczewek natomiast mam chyba samopoziomowanie bo jak włącze światła to ustawiają się same (idą do góry a potem w dół)

W skrócie: po pierwsze soczewka to podstawa! po drugie mysle ze smiało mozesz brac te chinszczyzne z allegro.masa moich znajomych smiga i sobie chwala i nikt problemu nie miał.Ja miałem w poprzednim i tym aucie org. zestaw hella i bez róznicy a zapłaciłem 1000zł.
kieluś napisał(a):
Witam,
Na Twoim miejscu chyba bym sobie założył oryginalne lampy z xenonem,ja u siebie nie mam soczewki kupiłem troche gorsze HID-y na allegro i na tym się moja oszczędność skończyła... po tyg.jazdy xenon wyjełem i włożyłem spowrotem zwykłe żarówki :zalamany:
a wsadzajac xenon do zwykłej lapmy nie przyszło ci do głowy ze wszystkich bedziesz w koło oslepiał???

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2008, 14:54 
Pierwsze kroki

Byłem dwa razy na ustawieniu świateł,obniżyłem je na sam dół i narazie nikt nie narzekał że go oślepiałem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2008, 16:35 
Forumowicz

kieluś napisał(a):
Byłem dwa razy na ustawieniu świateł,obniżyłem je na sam dół i narazie nikt nie narzekał że go oślepiałem.

obniżanie mało w tym wypadku daje bo sedno tkwi w konstrukcji samej lampy.Odbłyśnik jest tak zbudowany ze swieci na wiele kierunków. W soczewce jest specjalna przysłona. A co do narzekania to nikt nic nie powie bo niby jak,ja juz byłem bliski zatrzymania jednego volvo starego do którego "madry" jakis xenon zapodał bo mijać sie z nim nie dało,ale od paru dni jezdzi na zwykłych zarówkach wiec albo mu dowórd zabrali albo zmadrzał :|

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2008, 19:11 
Pierwsze kroki

z kazdym znajomym z jakim się mijałem lub jechałem za nim rozmawiałem i mówili mi że jest ok nic nie oślepia i nie przeszkadza,nie wydaje mi się żeby wszystkim było to obojętne czy ktoś świeci im po oczach czy nie. Pierwszego dnia jak założyłem to owszem kumpel powiedział że prawa lampa troche przeszkadza,więc pojechałem na ustawienie,obniżyłem i mówił jest ok. Nie wiem kogo Ty spotkałeś i co on tam miał włożone,możliwe że samo złe ustawienie światem już oślepia a jak jest w tym xenon to porażka... napewno masz racje że soczewka to podstawa,jakbym znalazł do compacta takie lampy to bym pewnie sobie kupił,no ale niestety ciężki temat....

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 21:46 
Forumowicz

jak montować już soczewkę to od razu lepiej xenon kupić, zwłaszcza że na allegro są albo zwykłe lampy albo jak soczewka to już z xenonem, więc jak już mówiłem jak kupować to już oryginalny xenon jak sprzedam te swoje to wyjdzie mnie jakieś 900zł więc różnica pomiędzy chińskimi będzie 600zł więc nie jakiś majątek znowu...

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 21:57 
Forumowicz

jak montować już soczewkę to od razu lepiej xenon kupić, zwłaszcza że na allegro są albo zwykłe lampy albo jak soczewka to już z xenonem, więc jak już mówiłem jak kupować to już oryginalny xenon jak sprzedam te swoje to wyjdzie mnie jakieś 900zł więc różnica pomiędzy chińskimi będzie 600zł więc nie jakiś majątek znowu...

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 22:00 
Forumowicz

Sorry coś mi się z internetem podziało i stąd dwa razy ta sama wiadomość...

Tytuł: Jaki zestaw xenonów do e46
PostNapisane: 8 maja 2008, 23:23 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam
Mam E46 2001 rok i zamierzam kupić zestaw xenon do samodzielnego montażu i nie wiem jaki.
Dodam że nie mam soczewek.
Co myślicie o tym
http://moto.allegro.pl/item359005096_xe ... 4300k.html
Cytuj:

Jeśli ktoś posiada coś takiego, to bardzo proszę o opinie.
Pozdrawiam i dziękuje

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2008, 07:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Cytuj:
PICOLLO29
PostWysłany: Dzisiaj 0:23 Temat postu: Jaki zestaw xenonów do e46
Witam
Mam E46 2001 rok i zamierzam kupić zestaw xenon do samodzielnego montażu i nie wiem jaki.
Dodam że nie mam soczewek.
Co myślicie o tym
http://moto.allegro.pl/it..._h_7_4300k.html

Ludzie czy naprawdę tak ciężko jest się wrócić o te kilka stron wcześniej? Montaż Hid-ów do lamp bez soczewek mija się z celem.Po pierwsze lampa świeci całą swoją powierzchnią i przy wyższych temperaturach wygląda to tak jakbyście świecili komuś po oczach z bliskiej odległości lampka led.Po drugie montując to do pełnej lampy narażacie się bezpośrednio na zabranie dowodu.Przypatrz się uważnie tym wszystkim którzy do chociażby Passata i to jeszcze na starych szkłach montują xenony...wygląda to tragicznie.Po trzecie nie raz już słyszałem opinię że lampy z soczewką ( przynajmniej te które są w E36 z żarówką H1 ) umożliwiają dobre wyregulowanie kątów świecenia i rzeczywiście się nie oślepia jadących z przeciwka,niestety w przypadku H4 jest to praktycznie nie możliwe - tak jak ktoś wspomniał wcześnie budowa lampy.Co do zakłóceń to generowały je w we wcześniejszych wersjach przetwornice.Teraz nie powinno być z tym problemu,większość jeśli nie wszyscy ,sprzedaje zestawy którejś tam generacji,ja na moim zestawie bez problemu korzystam z radia i z CB.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1