BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 05:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2008, 18:44 
Specjalista

nie wiem u jakich ty byles mechanikow ...gdzie oni przez 2 chlodnice widzieli przeswit...i jeszcze jedno w swoim 1 poscie piszesz ze nie wlaczasz klimy a teraz taka diagnoza...szkoda tylko czasu na porady :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2008, 19:08 
Pierwsze kroki

mówili że lali wodą i pięknie wychodziła.Ja śmigam bez klimy a napisałem że jest chłodno w garażu a nie w aucie .To może poradzisz mi kogoś od takich spraw.Sam oglądałem te chłodnice od klimy i główna jest git przynajmniej takie sprawia wrażenie a olejowa też niczego sobie.Dodali że jak otworzą klape to nie ma siły żeby wiatrak się włączył bo to powietrze ma ujście i dlatego zdjeli mi tą osłone.

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2008, 19:22 
Specjalista

mowili czy widziales jak robili..po co oslony zdejmowali jak chlodnice czyste...pisalem ci jak zrobic zeby dobrze wyczyscic chlodnice i pierwsze powinnies to zrobic a puzniej jak nie pomoze to moze byc chlodnica zamulona w srodku a o klimie pisalem nie myslac o garazu bo jak klimy nie wlaczasz to co ma cisnienie wspolnego...cisnienie dopiero jest duze i temperatura jak wlaczysz klime :P
nie wyobrazasz sobie ile syfu moze byc przez tyle lat.../muchy,robactwo i nagorszy jest kuz co nie przepuszcza temperatury/

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2008, 20:28 
Pierwsze kroki

W postach powyżej ktoś dobrze napisał wiatrak od klimy wspomaga visco.
Mam E34 TDS , miałem to samo ciągle włączał się wentylator od klimy, wymieniłem visco i jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostNapisane: 4 czerwca 2008, 16:33 
Pierwsze kroki

w piątek jade do kumpla coś wykombinuje i dam znać.Jest tylko jedno ale czy faktycznie uruchamia mi się vicco bo ja generalnie go nie słysze.Już całkowicie jestem zielony może to co kupiłem to jakieś g....

Tytuł:
PostNapisane: 5 czerwca 2008, 22:26 
Pierwsze kroki

co uruchamia wentylator klimy (jaki czujnik) gdy np jest gorąco i visco nie wyrabia

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2008, 09:14 
Pierwsze kroki

chłodnice czyste i dalej to samo.Dodam że na biegu jałowym wiatrak od klimy uruchamia się na moment natomiast przy jeździe chodzi cały czas.Na biegu jałowym jak go wrzucę na wysokie obroty to się wyłącza i za jakiś czas znów uruchamia. CO JEST GRANE.

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2008, 17:51 
Specjalista

Czujnik, o którym kolega krismax wspomniał jest z prawej strony chłodnicy, ale tylko w benzyniakach i 2.4td jest on montowany. Czujnik ten po przekroczeniu przez silnik 91 stopni włącza pierwszy bieg wiatraka klimy o po przekroczeniu 99 stopni włącza jego 2 bieg. W TDSie go nie ma. Więc musisz sobie rozkminić, co steruje wiatrakiem u Ciebie.

Druga sprawa, jakie wisko montowałeś? BMW, BEHR czy jakieś made in china/brazil? Jeśli jakieś byle co to istnieje duże prawdopodobieństwo, że jest nie wydajne.

Możesz sprawdzić czy czujniki od temperatury są oryginalne i czy są sprawne. Bo co innego mogą wskazywać niż jest naprawdę.

Klima w ogóle Ci działa? Sprawdź czy w instalacji już jakiś druciarz nie próbował swoich sił. Mógł mieć problemy z przegrzewaniem silnika lub nie prawidłowo działającym wiatrakiem klimy i podłączył go tak żeby działał cały czas a potem już tak zostało.

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2008, 23:02 
Pierwsze kroki

Siemka visko mam BEHR nówka wiec tu jest wszystko ok, klima chodzi i to znakomicie.Dziś przejechałem 400km i wiatrak chodził non toper.Na postoju jak się załączy i depne na 3,500 obrotów to się wyłącza po chwili- coś jakby z pompą wody ale to też raczej nie pasuje-może pasek się ślizga?Już zzieleniałem kumpel też ręce rozkłada.Ja stawiam raczej na jakiś czujnik więc została mi podpinka pod kompa.Usunąłem bezpiecznik od wiatraka i jest norma z temp nic nie rośnie, jak ktoś ma jakieś pomysły to czekam. Podepnę się pod kompa dopiero po 14 i na pewno dam znac.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1