Witam wszystkich.. Jestem nowym użytkownikiem forum.. Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania więc zakładam temat..
Mam problem z zamkiem centralnym w BMW e36.. Mianowicie nie reaguje na pilota.. Wszystkie słupki od drzwi uniesione są do góry i w żaden sposób nie da się ich zamknąć

ani ręcznie ani z pilota.. Gdy Wcisnę którykolwiek z nich wyskakuje z powrotem do góry.. Tylko drzwi z przodu są zamykalne.. Da się to zrobić z kluczyka ale zamykaja sie tylko i wyłącznie drzwi które zamykam.. mało tego gdy ich zamknę nie da się otworzyć ich od środka.. Gdy wyciągnę go do góry opada z powrotem na dół.. muszę biegać z kluczykiem z jednych do drugich i otwierać je kluczykiem.. Przed tą awarią zamek wariował raz zamykał, raz nie.. To zamknął tylko parę drzwi to tylko jedne.. Co to może być?? Alarm załącza sie po wciśnięciu przycisku który odpowiedzialny był za zmykanie drzwi.. Wcześniej aby uzbroić samochód musiałem przycisnąć go dwa razy.. Co do reszty objawów zamykania (migające awaryjne, dźwięk alarmu) to wszystko jest w porządku.. Proszę o pomoc nie mam już pojęcia co mogło się stać..
Cytuj:
[model???] Centralny zamek-problem
Zacięcie zamka e36
Zapoznaj się z ZASADAMI.
robertbmw