Ta kostka którą pokazałeś na zdjęciu to raczej napewno nie czujnik ilości płynu bo on jest raczej dwu pinowy woda robi zwarcie -płyn jest a jak wody niema to niema zwarcia (wymieniłem swoja chłodnice na chłodnice od starszej piątki bez klimy i zamiast czujnika temp do włączania wentylatora w innym miejscu pod zbiorniczkiem wyruwnawczym mam czujnik poziomu płynu z ang. levelling switch radiator) taka samą kostke mam przy obudowie viskozy-chlodnicy jest takie plastikowe pudełko wielkości dwóch pudełek zapałek ale do czego to słuzy nie wiem, podobna wtyczka ( wszystkie są podobne

) ale na trzy piny jest w mojej oryginalnej chlodnicy do czujnika wł/wył wentylatora, ale chyb tylko wersje z klimą bo z tego co zauważyłem jak nie ma w aucie klimy to nie ma wntylatora na chłodnicy - jest tylko wisko ! ( przy okazji ktoś mógłby mnie utwierdzić w tym przekonaniu ) podam linka na ciekawa strone taki szybki manualik z numerami części a nawet cenami tyle że usa ale jak kupowałem kilka drobiazgów to po przeliczeniu ceny nawet pasowały !
http://www.realoem.com/bmw/select.do