BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 07:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2008, 23:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
stones1 napisał(a):
Peugeot 308 którym jeździłem przez dwa tygodnie miał 1700 km przebiegu. Jazda nim, w tym ruszanie to jakiś koszmar.

Albo ja mam szczęście albo nie zwracam uwagi na to jak ruszam. Jechałem 2400 km nowym peugeotem partnerem 1,6 diesel i nie miałem jakiś złych doświadczeń.
Nie żebym bronił, bo nieznosze francuskich/włoskich aut i nigdy bym sobie nie kupił.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 01:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
dla mnie wszystko co na "F" to dziadostwo czyli Ford (najmniej z tej grupy), Fiat i Francuskie(plastikowe błotniki :wstyd: :wstyd: :wstyd: ). I nie powiem że np VW/audi robi złe samochody... miałem golfa II i był nie do zajechania(a starałem sie bardzo bo to mója pierwsza fura :hyhy:) tak samo japonce których nie jestm zwolennikiem ale na pewno nie są to złe samochody mimo że ja na pewno nie kupie japonca(wyłączając motorki :hyhy: ) bo mam w tym temacie złe doświadczenie. jakieś 2 lata temu sprzedaliśmy toyote avensis z 2002r. ktróra zaczeła normalnie rdzewieć :niepewny: i to na dachu :wstyd: przy czym moje BMW 4 lata starsze każdą śróbke pod spodem ma białą. teraz wybraliśmy z moim tata szwedzką produkcjie i na prawde solidnie zrobione są samochody marki VOLVO tudzież SAAB.tak czy siak nie ma na pewno żadnej przepaści między tymi samochodami poprostu mają one rówzną charakterystyke która komuś pasuje bardziej lub mniej.

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 02:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
wipeer, Volvo to już teraz Ford... niestety :(

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 08:32 
Uzależniony od forum :)

dokładnie wszystko co na F to schit i jeszcze FOPEL

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 08:40 

esiue30 napisał(a):
schit

shit :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 09:08 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
O Jezusie Nazareński :zdziwko: Widzę że Panowie Stones i Frank się strasznie poczuli chociaż moja wypowiedź nie była kierowana do nich. Przykro mi ale cały świat się wokoł was nie kręci. Ja mam swoje zdanie i nie muszę powtarzac czegoś bo ktoś tak napisał na forum a jak ma 512312312 postów to się nie myli.

Jeździłem wieloma samochodami i jakoś problemów z ruszaniem niemiałem... Widocznie mam niesamowity talent :] Nie jestem też ślepo zapatrzony w BMW i potrafię dostrzec i doecenic także inne "wynalazki" motoryzacji.

Aaaa chwila przypomniałem sobie ! Kiedyś jak byłem na Krecie wziąłem Suzuki Wagona z wypożyczali i rzeczywiście ruszyc się tym bez szarpania nie dało... Ale ten smaochód był katowany jak sztrucle z placu w Toruniu :/ Jakiś czas temu jeździłem bliźniaczym Oplem Agila i tam sprzęgło pracowało bez zarzutu.

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 11:53 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Bobby_Valentino napisał(a):
O Jezusie Nazareński :zdziwko: Widzę że Panowie Stones i Frank się strasznie poczuli chociaż moja wypowiedź nie była kierowana do nich. Przykro mi ale cały świat się wokoł was nie kręci. Ja mam swoje zdanie i nie muszę powtarzac czegoś bo ktoś tak napisał na forum a jak ma 512312312 postów to się nie myli.

ojej...to juz nie mozna skomentowac jakiegos posta na forum, jesli nie jest kierowany bezposrednio do osoby komentujacej ? :( straszne !!

wybacz, ale to nie Ty tu ustalasz reguły. NIe spodobało mi sie , jak sobie robisz jaja z MIchała i tyle.

I oczywiscie, nie masz 512312312 postów, bo na swoim pierwszym koncie masz bana i teraz musisz udawac Plażowego Playboya.

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 12:14 

Frank napisał(a):
I oczywiscie, nie masz 512312312 postów, bo na swoim pierwszym koncie masz bana i teraz musisz udawac Plażowego Playboya.

To już nie można skomentowac posta moderatora żeby nie wyciągał on jakiś brudów z przeszłości z racji braku innych argumentów ? Udawac ? Ja tu nikogo nie udaje :) Ja poprostu jestem Plażowym Plejbojem :] To że ty na forum kogoś udajesz to nie znaczy że inni tak robią, nie mierz wszytskich swoją miarą. A odwoływanie się do zabanowanego konta jest baaaaaaardzo słabe... Widzę że wyznacznik ilości postów to dla Ciebie wyznacznik tego co ktoś sobą reprezentuje i jego wiedzy. Ciekawe.

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 12:30 
Przyjaciel forum

ostra zadym :niepewny:
GP-T1000 napisał(a):
wipeer, Volvo to już teraz Ford... niestety
wiem że kupił go ford ale myśle ze volvo żyje w jako takiej autonomi.wiekszość podzespołów pohodzą ze szwecji i niemiec(sygnatura).
esiue30 napisał(a):
powiem Ci że ople to wbrew pozorom nie jest aż taka zła marka. miałem z nią troche do czynienia i jest dla mnie o lata śweitlne bardziej rozwinięty technologicznie niż wszystkie na F. mielismy kiedyś astre 1 1,6 8V 75KM która miała 450tyś km i śmigała bez zarzutu(paliła 7l gazu na 100km/h :przestraszony: ) tyle że tym samochodem nie dało sie wyprzedzać :rotfl: ale na dwójce szła ponad 100km/h :hyhy: a V-max 160km/h po połowie godziny rozpędzania :P :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 12:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 320dA
To już nie można skomentowac posta moderatora żeby nie wyciągał on jakiś brudów z przeszłości z racji braku innych argumentów ? Udawac ? Ja tu nikogo nie udaje Ja poprostu jestem Plażowym Plejbojem To że ty na forum kogoś udajesz to nie znaczy że inni tak robią, nie mierz wszytskich swoją miarą. A odwoływanie się do zabanowanego konta jest baaaaaaardzo słabe... Widzę że wyznacznik ilości postów to dla Ciebie wyznacznik tego co ktoś sobą reprezentuje i jego wiedzy. Ciekawe.

Kolego zakoncz swoj udzial w tej dyskusji, bo to sie robi zenujace. Na forum nie liczy sie ilosc postow, tylko wiedza i kultura, ktorej tobie najwidoczniej brakuje. To ze masz bana na jedym koncie, i musisz pisac z drugiego tez nienajlepiej o tobie swiadczy. Pozatym troche szacunku do innych forumowiczow, zwlaszcza do Franka, ktorego wiedza nt. BMW jest naprawde imponujaca, i jest to ktos z kim mozna naprawde ciekawe dyskusje prowadzic, i wiele ciekawych rzeczy sie dowiedziec.

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 13:46 
wipeer napisał(a):
esiue30 napisał(a):
powiem Ci że ople to wbrew pozorom nie jest aż taka zła marka.

Wszystko zależy na jaki egzemplarz trafimy. Pół roku miałem Cougara i auto było świetne. Jakbym nie miał pojęcia o markach nigdy nie powiedziałbym, że to Ford. Wykonanie, prowadzenie- byłem zaskoczony.

Co do Opla. Na razie muszę poruszać się Astrą ll 2,0DTI 101KM w kombi, zawsze jak do niego wsiadam to mnie krew zalewa. Zero przyjemności z jazdy, słabe prowadzenie, niczym to auto nie zachwyca. Z drugiej strony monety.. do handlu Brat ma Astrę II w cabrio. W niczym nie przypomina mojej Astry. Szytwna, miło się jeździ, chociaż pod maską tylko 1,8i.

Zmierzam do tego, że auto aucie nie równe. Nawet teoretycznie te same modele mogą w praktyce posiadać wiele różnic pod kilkoma względami.

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 14:26 
Przyjaciel forum

rybik napisał(a):
Zero przyjemności z jazdy, słabe prowadzenie, niczym to auto nie zachwyca.
hehe ja wcale nie powiedziałem że to auto mnie zachwycało nie lubiłem nim jeżdzic bo ono zwyczajnie nie jechało...ale jako taki zwyczajny środek transportu z ptk A do B sie sprawdzał- tani i niezawodny.

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 15:00 

///M_ichał pouczac to ty możesz kolegów w piaskownicy.

Rybik napisał(a):
Co do Opla. Na razie muszę poruszać się Astrą ll 2,0DTI 101KM w kombi, zawsze jak do niego wsiadam to mnie krew zalewa. Zero przyjemności z jazdy, słabe prowadzenie, niczym to auto nie zachwyca. Z drugiej strony monety.. do handlu Brat ma Astrę II w cabrio. W niczym nie przypomina mojej Astry. Szytwna, miło się jeździ, chociaż pod maską tylko 1,8i.

Zmierzam do tego, że auto aucie nie równe. Nawet teoretycznie te same modele mogą w praktyce posiadać wiele różnic pod kilkoma względami.

Dobrze prawisz kolego :) Różnice między poszczególnymi samochodami mogą byc bardzo duże chociaż to ten sam model. Moja mama śmiga Astronem i jest to naprawdę bardzo przyjemny samochodzik :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 15:29 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
///M_ichał pouczac to ty możesz kolegów w piaskownicy.

Bobby_Valentino koniecznie chcesz zrobić z siebie chama ? :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 19:36 
Administrator

To już nie można skomentowac posta moderatora żeby nie wyciągał on jakiś brudów z przeszłości z racji braku innych argumentów ? Udawac ? Ja tu nikogo nie udaje :) Ja poprostu jestem Plażowym Plejbojem :] To że ty na forum kogoś udajesz to nie znaczy że inni tak robią, nie mierz wszytskich swoją miarą. A odwoływanie się do zabanowanego konta jest baaaaaaardzo słabe... Widzę że wyznacznik ilości postów to dla Ciebie wyznacznik tego co ktoś sobą reprezentuje i jego wiedzy. Ciekawe.

posłuchaj chlopczyku z plazy -
1) nie jestem moderatorem tego forum

2) nie wyciagam zadnych brudow. tylko STWIERDZAM FAKTY

3) mam gdzies czy bardziej sie utozsamiasz ze swoim poprzednim czy obecnym wcieleniem , niemniej motyw playboja pojawił sie po banie, wiec wydało mi sie to zabawne

4) czy kogos udaje czy nie, mozesz zawsze sprawdzic osobiscie. Chcesz sie spotkac to wal na PW

5) nie ilosc postow jest dla mnie wyznacznikiem wiedzy, lecz ich tresc.

za kazde nastepne OT bedzie nagroda. Jesli nie zmienisz tonu to niedługo bedziesz zmuszony pojawic sie na tym forum jako np ŻIGOLO z PIEKARNI .

Tytuł:
PostNapisane: 13 września 2008, 19:45 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
ja bym proponował na nowy nick: tandetny satyr :orany:

Bobby nie przejmuj się, mnie Lesio już dawno temu nazwał Starym Trupem :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, 11:22 
Administrator

Kornelio napisał(a):
esiue30 napisał(a):
schit

shit :)

skoro juz jestesmy przy precyzji i poprawianiu kogos-

mam takie pytanko- dlaczego masz w opisie MOJE BMW- seria 7 oraz zdjecie jakiejs E38 z ebay, skoro tak naprawde zadnego E38 ani serii siedem nie posiadasz ?

Chcesz na siłę unifikować się z bractwem BMW czy tez leczysz sobie kompleksy z powodu swojego auta, ktore realnie posiadasz, czyli astra II 1.8 ??

Przeciez to zaden wstyd napisac jakie sie ma auto, po co ta śmieszna konfabulacja ?

Nie jest to złośliwe pytanie, jedynie STWIERDZAM fakty .

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, 09:10 
Ople rządzą :cwaniak:

Na zachodzie Golfów jest znacznie więcej. Sprzedaje ich się tam całe mnóstwo, w ogóle w całej europie prawie, bo są lepsze od Astr. Wyjątkiem jest Polska. Tutaj Astra wiedzie prym. Na temat Astry II i III się nie wypowiadam, ale I, to największa kaszanka. Corsa to samo. Nieporozumienie.

rybik napisał(a):
Zero przyjemności z jazdy, słabe prowadzenie

Niestety, belka skrętna to nie to samo, co niezależny zawias np. w Focusie :)

A Francuzi kiedyś fajne klekoty robili.

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, 09:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Swoją drogą Valentino ma trochę racji. Michał rzuca określeniami, gówno to, gówno tamto, nie da się ruszać, gdy tymczasem nie ma prawa jazdy i problem leży w jego umiejętnościach. Ja również nie miałem w żadnym samochodzie problemów z ruszaniem. Na początku tylko nie mogłem wyczuć grande punto, po przesiadce ze zwykłego na kursach. Rozumiem, że w obliczu BMW ciężko pochwalić inną markę, bo z reguły są gorsze, ale trochę obiektywizmu nie zaszkodzi. A wygoda ruszania w BMW to najczęściej mocny silnik i wysoki moment obrotowy w porównaniu do wozidełek. W prawie każdym samochodzie ze sprawnym sprzęgłem, skrzynią i silnikiem ruszanie komuś, co to potrafi, nie powinno sprawiać problemu, kwestia przyzwyczajenia.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, 15:18 

..::CZARNY::.. napisał(a):
Na zachodzie Golfów jest znacznie więcej. Sprzedaje ich się tam całe mnóstwo, w ogóle w całej europie prawie, bo są lepsze od Astr. Wyjątkiem jest Polska. Tutaj Astra wiedzie prym. Na temat Astry II i III się nie wypowiadam, ale I, to największa kaszanka. Corsa to samo. Nieporozumienie..

Ja wolę Astrę od Golfa bo nie jest akim burakowozem :)

..::CZARNY::.. napisał(a):
Niestety, belka skrętna to nie to samo, co niezależny zawias np. w Focusie :)

No niestety tylny zawias w Astronie to porażka :/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1