BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Lusterko wsteczne fotochrom - plamy
PostNapisane: 11 lipca 2008, 17:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E61
Witam!!
Mam pytanie dotyczace lusterka fotochromatycznego wewnetrznego w mojej e39.
robily mi sie plamy na lusterku ktore nawet jak lusterko sie zciemnia to sa jasne.
Jak je rozebralem to okazalo sieze tam sa dwie szyby ze soba sklejone i najwyrazniej sie rozkleily. Czy mozna cos na to poradzic??
Czy musze odrazu kupowac nowe lusterko czy ewentualnie da sie je uratowac albo kupic sama szybe??
Pomozcie prosze
Cytuj:
[model???] e39 lusterko wsteczne fotochrom
plamy na lusterku wstecznym

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 14 lipca 2008, 23:31 przez music-man, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 17:03 
Pierwsze kroki

Witam!
Niestety nie pomoge w temacie, ale mam pytanie, czy jak rozebrales lusterko to masz tam podlaczenie przez 3 przewody czy przez 2??
Kupilem ostatnio lusterko wsteczne ze sciamnieniem, do swojego e32 i ma 3 przewody i nie wiem, jak zabrac sie do tego tematu!
Pozdrawiam

Tytuł: [E39] Lusterko wsteczne fotochrom - plamy
PostNapisane: 18 listopada 2008, 09:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E61
Witam!!
Ja jesli chodzi o moje lusterko to juz wiem co sie stalo poprostu rozchermetyzowalo sie od temperatury i wylal sie taki plyn ktory jest miedzy dwoma szklami ktory to wlasnie powoduje sciemnianie pod wplywem impulsu elektrycznego.
Natomiast jesli chodzi o twoje lusterko to ja raz kupilem lusterko do e39 jednak z sensorem na szybce czyli z taka kropka natomiast moje oryginalne ma sensor w obudowie.
No i niestety oprocze tego ze roznily sie one miejscem umieszczenia sensora to jeszc ze posiadaja calkiem inny uklad elektroniczny w srodku.
jesli chodzi o podlaczenie to moje posiadalo jedna wtyczke z kilkoma kabelkami natomiast tamto mialo dwie wtyczki, a ze jedna mi pasowala do gniazdka w aucie to podlaczylem i tak oto bylem w plwecy 200 pln poniewaz tamto dokupione spalilo sie w sekunde wiec jesli kupiles lusterko i jest ono choc troche inne niz to ktore miales oryginalnie to nawet nie probuj podlaczac tylko najlepiej jedz do kogos kto sie na tym zna i ma schematy.
Dodam jeszcze ze tak i do twojego jak i do mojego modelu czesci sa naprawde tanie i nie oplaca sie kombinowac na allegro czy gdziekolwiek indziej bo np do mojego auta oryginalne lusterko z zalozeniem kosztuje 300 pln wiec do twojego moze byc tansze.
Ja juz probowalem zaoszczedzic i nie polecam.
Pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1