KotSylwester napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Sam widzisz, że nic dobrego nie wniesie legalizacja
Przeciez pisałem już wiele powódów, dla których przyniesie porządane efekty. Mam to pisać w każdym poście... Przejżyj poprzednie strony, jak pamięć Ci szwankuje
jiGsaw napisał(a):
będzie to może mniejszy problem niż alkohol, ale większy niż papierosy,
Błędne zrozumienie. Gdzie napisałem że to większy problem niż papierosy? Przecież pisałem NIEJDNOKROTNIE (j.w. zajrzyj na poprzednie strony)
że trawy się nie pali w pracy, podobnie jak nie pije się wódy w pracy. A to że ma więcej substancji smolistych (pisałem DZIŚ - przeczytaj) nie rzutuje, ponieważ trawę pali się okazyjnie a nie 30szt jointów dziennie....
jiGsaw napisał(a):
Mam wrażenie, że jesteś kolejnym palaczem, bo tylko takim, z tego co zauważyłem b. na tym zależy.
Pisałem również (poprzenie strony) że kiedyś spróbowałem i że się zdarzyło. Podobnie jak nie jestem za wprowadzeniem sprzedaży alkoholu po 13tej, mimo że nie piję rano.
jiGsaw, cieszę się że uważasz że palący napierają na legalizację, jak sam widzisz chcą móc kupować sprawadzony towar w sklepie a nie ryzykować trawę z rozpuszczalnikiem od dealera.

Przyjmując, że połowa społeczeństwa to hołota możemy łatwo dojść do wniosku, że rozpowszechniając dostęp do trawki zacznie się masowe jej palenie w szkołach, pubach, na ulicy, na dyskotekach, przy dzieciach, w pracy też na pewno niejednkorotnie się trafi. OGÓLNIE - przy innych ludziach, którzy NIE ŻYCZĄ sobie wdychania tego świństwa. Radosławie - ponownie, jaki procent pijących alkohol zostaje alkoholikami? 1%? Jaki procent palących mj zostaje narkomanami (uzależnionymi od mj lub innego narkotyku zabronionego, który skosztowali na skutek zachęty po mj)? Wydaje mi się, że wyraźnie więcej niż w przypadku alkoholu. Proszę Cię, nie porównuj silnych lub nawet średnich uzależnień do picia kawy, grzebania przy samochodzie itp., bo obiektywnie, jest to niepoważne.
BTW. W rodzinie miałem przykład alkoholika, który pił TYLKO piwo, więc różnie może być. Według mnie, wiele osób, pijąc codziennie kilka piw może zostać alkoholikami na przełomie roku, dwóch.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...