BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 14:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 grudnia 2008, 08:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Audi 80 B4Q VR5T
Kod silnika: AZX
aaaa, ESIU, jeszcze jedno, faktycznie jest tak, że więkoszość ludzi mówi że to shit chiński czy coś - to są Ci którzy tego nie użytkowali, drudzy się podają na to że to ma TUV niemiecki, produkowane w Niemczech czy coś tam, że niby filia w Berlinie a produkcja w Austrii, bla bla bla, podobno są to niemieckiej produkcji amory ale ile w tym prawdy to nie wiem, musze looknąć na te papiery z TUV może tam coś będzie pisać. Znam dwóch gości którzy jeżdżą na tym już ponad rok i nic sie nie dzieje także trzeba być dobrej myśli :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 08:07 
Pierwsze kroki

zrobiłem na tym gwincie około 25tys km i wszystko ok ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 22:23 
Forumowicz

Moje BMW: E92 335i
Kod silnika: N54
To może ja się też podłącze. Jeździłem na tym gwincie Golfem 3 przez ok 2 lata, zrobiłem 70 tys km, nic się nie działo. W E30 miałem KIT 60/40 i też ok 70 tys km przez dwa lata to samo, nic się nie działo. E36 sam osobiście nie użytkowałem tego gwintu tak długo jak w tych poprzednich autach. Ale porównując gwinty lepszych marek nie ma aż tak dużej różnicy w użytkowaniu na codzień jak różnica cenowa, więc wydaje mi się że przy naszych drogach nie ma sensu aż tyle przepłacać. Zawiasy które ja sprzedaję mają zawsze gwarancje na dwa lata bez limitu kilometrów, więc to chyba dosyć dobry układ

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 22:25 
Forumowicz

Moje BMW: E92 335i
Kod silnika: N54
To może ja się też podłącze. Jeździłem na tym gwincie Golfem 3 przez ok 2 lata, zrobiłem 70 tys km, nic się nie działo. W E30 miałem KIT 60/40 i też ok 70 tys km przez dwa lata to samo, nic się nie działo. E36 sam osobiście nie użytkowałem tego gwintu tak długo jak w tych poprzednich autach. Ale porównując gwinty lepszych marek nie ma aż tak dużej różnicy w użytkowaniu na codzień jak różnica cenowa, więc wydaje mi się że przy naszych drogach nie ma sensu aż tyle przepłacać. Zawiasy które ja sprzedaję mają zawsze gwarancje na dwa lata bez limitu kilometrów, więc to chyba dosyć dobry układ

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2008, 08:59 
Forumowicz

full obiżenie jest u mnie...zrobilem jakies 20-25tys km...nic sie nie dzieje...glownie miasto i niezbyt dobre drogi...co do wysokosci to od progu przy przednim kole do ziemi mam 8cm (kolo 17" 8J 215/40)

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2009, 19:24 
Przyjaciel forum

rafal-LUBIN napisał(a):
(kolo 17" 8J 215/40)

co masz taki dziwnie niski profil ? ;> nie jest to za duża procentowa różnica od oryginału ? nie kłamie licznik ? ale w ogóle ku#@&, na takim profilu przerąbane gdzieś wjechać do dziury :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, 09:57 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
racesupport napisał(a):
rafal-LUBIN napisał(a):
(kolo 17" 8J 215/40)

co masz taki dziwnie niski profil ? ;> nie jest to za duża procentowa różnica od oryginału ? nie kłamie licznik ? ale w ogóle ku#@&, na takim profilu przerąbane gdzieś wjechać do dziury :D

przy takim profilu licznik ładnie cie przekłamuje :P :P
do 17" prawidłowy profil to 50 ;) ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2009, 12:11 
Przyjaciel forum

ja mam 215/45/17 :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1