BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:18 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
ANDREW E36, wierz lub nie, ale wole jechać do Niemiec ogladać 10-15 latka z przebiegiem pod 300 000 km niż 150 000 km. Chodzi mi o auta z dużymi silnikami które teoretycznie mogą mieć ogromną żywotność. Dlaczego? Wole samochód który śmigał w trasach, od wiecznie niedogrzanego i intensywnie używanego na krótkich miejskich odcinkach.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
stones1 napisał(a):
ANDREW E36, wierz lub nie, ale wole jechać do Niemiec ogladać 10-15 latka z przebiegiem pod 300 000 km niż 150 000 km. Chodzi mi o auta z dużymi silnikami które teoretycznie mogą mieć ogromną żywotność. Dlaczego? Wole samochód który śmigał w trasach, od wiecznie niedogrzanego i intensywnie używanego na krótkich miejskich odcinkach.

Proste że tak, też wolę 300 000 na blacie i żeby to byłprawdziwy przelot niż 150 000km i nie wiesz jak to ugryźć :wstyd:

Ale niestety takie podejście należy chyba do mniejszości w tym kraju...

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:24 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ale ja nadal czegoś tutaj nie rozumiem.

Przecież to jest logiczne i proste jak drut że cofanie licznika to przestępstwo.

Licznik poto jest żeby wskazywał przebieg. Przebieg ma wskazywać nie poto żeby ładnie wyglądało tylko po to żeby było wiadomo ile auto ma przelatane.

To tak jakbyś kupował 328, miałbyś przebity VIN na 328, miałbyś w dowodzie 328 a silnik miałbyś z 320. To jest dokładnie to samo.

I co, fajnie mieć wpisane 328 a mieć 320 bo fajniej wygląda?

Ostatnio edytowano 18 stycznia 2009, 01:25 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
Misek napisał(a):
Kyo dowody były i większość osób wie o kim mowa i o jakim aucie. Temat został skasowany, a wypowiedź jednego użytkownika, która była dowodem również.

Czyżby mnie coś ominęło?

http://www.allegro.pl/item527131421_bmw ... lu_18.html

Tytuł:
stones1 napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
stones1 napisał(a):
Oszustwa, złodziejstwa, nie da się usprawiedliwić.

Jeszcze zrozumiem ludzi, którzy NAPRAWDĘ nie mają co jeść, gdzie się podziać... wówczas to jest instynkt przetrwania, może nie trzeba usprawiedliwiać, ale można zrozumieć jakoś czemu ktoś tak robi, ale nie żądza dorobienia się nie wiadomo jakiego bogactwa, dobrobytu itd...

Najgorsze, że "wszyscy" kręcą, to i "ja też muszę, bo nie sprzedam".

Jeden napędza drugiego :/

Nie mam zamiaru nawet próbować tego "zrozumieć" . Moją rodzine okradano przez 10 lat. Po tym doświadczeniu mam jasne poglądy.

Co do przebiegów - moje 272 000 km w C140 to fetysz. Uwielbiam zderzenie stanu licznika ze stanem auta :) . Cofanie dla poprawy samopoczucia moge porówać wyłącznie do liftingu starego pudła. Co to da?

Mam na myśli ludzi, którzy kradną mleko i chleb. Wątpię, by Ci ktoś kradł przez 10 lat mleko i chleb.

W moim KULTOWYM M40 moje coraz bliższe 400 to też fetysz, więc doskonale Cię rozumiem.

Andrew, możemy mojego trupa jeszcze raz wrzucić, łącznie z foto licznika :) i wystawić od złotówki, bo wtedy zrobiłem błąd, że dałem na forum i wysoką cenę, może dlatego...

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:27 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Misek, czyje to auto jest?

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:29 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
Misek, czyje to auto jest?

Z dyskusji jaka dzisiaj na forum była wynika że to 7 kaamilalfa, które potem należało do qbaA6. Dixi dzwonił do kolesia który sprzedaje i dowiedział się że on z takim przebiegiem kupił. Natomiast jeden użytkownik stwierdził w temacie który został usunięty że qbaA6 cofną 7 z 400 tys przez sprzedażą. To był ten dowód w temacie, który ktoś skasował.

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:32 
Administrator

To że ktoś coś gdzieś powiedział to dla mnie nie jest dowód.

Są jakieś zdjęcia potwierdzające że to kuba cofnął, np ogłoszenia z allegro czy z czegoś takiego?
Albo zdjęcie umowy kupna z widocznym przebiegiem - to było by najlepsze, wtedy by jasno było wiadomo kto i kiedy.

Wstyd i tyle.

Ostatnio edytowano 18 stycznia 2009, 01:34 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:34 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Fryderyk napisał(a):

Mam na myśli ludzi, którzy kradną mleko i chleb. Wątpię, by Ci ktoś kradł przez 10 lat mleko i chleb.

No i co to ma udowodnić ? Uważasz że właściciele komisów i firm zajmujących się "korektami liczników" robią to ponieważ ich rodziny są głodne? Z doświadczenia wiem że uczciwa praca nie pozwala na przymieranie głodem. Owszem można nie mieć czasu zjeść, ale z pieniędzmi na chleb nie ma problemu. Gdy ktoś chce wybrać łatwiejszą drogę , musi liczyć się z jednoznaczną oceną.

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Misek napisał(a):
Dixi dzwonił do kolesia który sprzedaje i dowiedział się że on z takim przebiegiem kupił.

toć koleś się nie przyzna że cofnął licznik...

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Nie, ale jako ciekawostkę powiem, że na zaznajomionym komisie skręcili teczwórkę z 970tys na 270tys :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:40 
Przyjaciel forum

biały napisał(a):
Misek napisał(a):
Dixi dzwonił do kolesia który sprzedaje i dowiedział się że on z takim przebiegiem kupił.

dokładnie, pewnie handlarz i dlatego się tak tłumaczy...

Tak czy siak potepiamy taki zachowania :krzeslem:

U nas na forum to jak w Erze... Tylko tutaj takie rzeczy :]

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:41 
Forumowicz

biały napisał(a):
Misek napisał(a):

Kto cofną ten cofną. Tylko dlaczego nikt o tym nie mówi. Nawet jeśli to gość co teraz sprzedaje jest winien to zostawienie tamtego tematu ostrzegało by ewentualnych kupców. Tymczasem wszystko zostało skasowane...

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
jiGsaw napisał(a):
Nie, ale jako ciekawostkę powiem, że na zaznajomionym komisie skręcili teczwórkę z 970tys na 270tys :rotfl:
Zauważcie, że prawie wszystkie T4 na giełdzie czy nawet na allegro mają 250-300tyś bez różnicy z którego są roku :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:43 
Przyjaciel forum

Misek napisał(a):
Kto cofną ten cofną. Tylko dlaczego nikt o tym nie mówi. Nawet jeśli to gość co teraz sprzedaje jest winien to zostawienie tamtego tematu ostrzegało by ewentualnych kupców. Tymczasem wszystko zostało skasowane...

Widocznie temat był inny, a o przebiegu zrobił się zbędny off topic przy okazji... Trzeba dbać o porządek na forum...

Moderatorzy to też ludzie, nie utrudniajmy im pracy...

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Misek napisał(a):

zostało przesunięte do Kosza w dziale Moderatorów ponieważ w temacie były bezpodstawne oskarżenia ... nie wiadomo kto cofnął a wszystko poszło na userów forum...

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:46 
stones1, nie!

nie zrozumiałeś mnie!

Na pewno nie mówię, że ktoś, kogo stać na wynajęcie placu na komis nie stać na chleb!!

Jedynie mówię o naprawdę bezdomnych, ludzi, którzy kradną zepsute zsiadłe mleko ze sklepu itd. żeby przetrwać.

Ale właśnie nie w świecie motoryzacji!! Tutaj raczej kogo stać na lanie PB czy ON, czy nawet durnego LPG czy orenżady, stać na chleb i mleko :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2009, 01:47 
Administrator

Panowie, powiem tylko jedno słowo.

Wstyd.

Temat zamykam.
Rozwiążcie to między sobą. Nie chcę aby moje forum miało coś wspólnego z cofaniem licznikow i osobami w to zamieszanymi, czy też z bezpodstawnym pomawianiem o ten czyn.
Skoro są podejrzenia że auto ma cofnięty licznik, proszę umieścić informację w temacie 'nie polecane', tak aby potencjalny kupiec miał możliwość dowiedzenia się, nie widzę innego uczciwego wyjścia z tej sytuacji.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1