Krolik_Bugs napisał(a):
Krolik_Bugs napisał/a:
E38 nie jest juz autem prestizowym i te przerobki na pewno nie sa robione z tego powodu. A E32 nie jest jeszcze klasykiem zeby go nie ruszac. Mysle ze powodem jest chec odroznienia sie od masy. Lampy E38 pasuja do designu E32. Jesli do tego jest to zrobione pozadnie to czemu nie. Ja jestem za!
To powody dlaczego mi sie to podoba.
Cene podalem, podobnie jak VIN jako ciekawostke.
Mysle ze gosciu ktory zamowil to M5 uwazal ze w 1995r E34 wygladalo juz prehistorycznie (ja nawet dzisiaj tak nie uwazam) obok E36 i E38. Co z tego ze ty uwazasz ze wydac tyle kasy na lampy od E38 to idiotyzm.
Ty chciales kiedys wydac kupe kasy na kompresor do padaczkowatego M40, dla niektorych to tez idiotyzm i maja prawo tak uwazac. Ale ich wypowiedzi wykasowales
Kazdy wydaje swoja kase tak jak mu sie podoba. I powinien miec gdzies co mysla o tym inni.
A poza tym Fryderyku jakis taki nerwowy jestes, powinienes przesiasc sie do Golfa lub Passata TDi

To zart, nie bierz tego na serio.
Fryderyk napisał(a):
A E34 z lampami E38 przypomina mi... takie E36 z zespołem Downa
Ten M5 moze troszke, na tym czarnym kombi wyglada to lepiej.
Fryderyk napisał(a):
Maskę od E46 da się do E36 założyć. Też mało operacja nie kosztuje, ale co z tego, jak wygląda ochydnie.
W 90% przypadkow tak. Jeszcze gorsze sa przerobki E32 na E65. Lub ten jeden rodzynek E30 z przodem E46 i tylem E60. To dopiero masakra.
Fryderyk napisał(a):
Do E34 pewnie też by się dało przełożyć lampy z opla vectry, tył od tico, a w środku fotele i zegary z malucha.
Ale nie sa to samochody z podobnym designem i tego samego producenta. Poza tym w 1995r w gamie BMW tylko E34 mialo lampy nie zasloniete szybka. Mysle ze to byl powod do przerobki.