BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 03:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2009, 18:12 
Częsty bywalec

a masz dostep do takiej benzyny ?i w jakiej ilosci ? ja nie mam, cały tabor ciezki jezdzi jednak na ON , moze to i nie pochwale - ale póki jest taka mozliwosc - ja z niej kozystac bede , bo jak nie ja - to ktos inny . Kradziona ? tez mam co do tego odmienne zdanie , bo samochód am normę , ale od kierowcy zalezy ile mu tak naprawde spali ,a pracodawca nie wypłaca oszczednosci to też kierowcy ja sprzedają .... ale to moje zdanie ktos inny moze miec inne !!

wiec wracajmy do tematu kto montował tzw. "czipa" i le na tym km zrobił i czy cos sie działo ....

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2009, 19:13 
Forumowicz

krzys124 kupowanie kradzionego paliwa po 2 zł to żaden argument.

Ja bardzo lubie diesle, sam mam i sobie chwalę. Mam auto od prawie 6 misiecy i też nic nie wymieniłem, za wyjątkiem oleju. Że tobie się benzyniaki psują to nie wiem, może masz fart do diesli, a pecha do benzyn. Tylko że jak w dieslu padnie:
-turbo
-pompa paliwa
-wtryski
-dwumasowe koło zamachowe
To koszty naprawy lecą w tysiące. W benzynie nie ma tylu wrażliwych i zarazem drogich elementów. Dlatego tez benzyna jest tańsza w eksploatacji przy porównywalnej cenie paliwa.

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2009, 08:45 
Częsty bywalec

mnie sie benzyniaki psują :rotfl: :rotfl: :rotfl: dobre sobie z jednej strony , a z drugiej , wiesz policzyć łatwo napisalem zrednio spzredaje samochodów miesiecznie 7 szt , policz od roku 1994 zatem ile ich mialem w tym diesle i benzyniaki jak procentowo jednak nie wiem , napewno wiecej benzyniaków a mniej diesli , ale czy bedzie to kolosalna róznica ? tego już bym nie był pewien bo diesle lepiej schodziły i schodzą wiec bardziej ich szukam - wiec co mam napisac ? ty napisalez ze mnie sie akurat tak psuły ? zle ... Ty naprzykład juz nie jestes dla mnie zadnym autorytetem bo ile aut w swym zyciu miales 2 - 4 a inni ? mozna by tu tak w koło duskutowac , ale sam przyznasz , ze nie ma sensu turbine kupuje jak by co to za od 800 zł do 1200 żł po regeneracji z roczną gwarancją , kolega w prywatnym szaranie jezdzi juz drugi rokna takiej wozi mi na lawecie auta z niemiec zrobił przez dwa lata na takiej turbinie 60 tys km ... też mi koszt 1000 zł , ale co kto lubi - w benzyniakach ponosilem wieksze ! głupi walek w fordzie eskorcie 1.4 rozrzadu po wielkich poszukiwaniach dostałem za 860 zł dalej juz nie pisze bo to nie ma sensu ....
paliwo to nie argument ? dla mnie tak ! bo jak w poprzednim samochodzie gdie mialem bak 75 litrów to za 150 zł mialem go pełen ! i jechalem na tym prawie 900 km - jak to nie jest argument to dyskusja zbedna .... ;)
Misiek - prosze Cie tez - zastanów sie z kim piszesz - wiec nie wymieniaj mnie co i gdzie sie moze popsuc !! rozmawiasz z handlarzem a on wiecej już napraw pzreprowadzil w swym zyciu niz ty w swym caleym pzreprowadzisz ! i ma kolegów którym tez sie suta psują i miedzy sobą o tym rozmawiamy ... :rotfl: :rotfl: bez urazy tylko proszę .

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 10:29 
Forumowicz

Moje BMW: E60 535d
Garaż: E46 320d (2001)
E46 330d (2004)
Tez mam 320d ze 136konnym "serduchem" i myslalem, ze ten temat podpowie mi, czy warto to "serducho" troche podkrecic, ale widze ze tetmat zszedl na "oszczednosci" :)).
Koledzy, konkretnie... plusy i minusy chiptuningu.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 17:46 
Pierwsze kroki

Mialem dwie 320d 136KM po programach. Zarowno w jednej jak i drugiej znaczna roznica na plus ( dodam, ze motory trzymaly serie ). Zuzycie paliwa w miescie nie zauwazylem roznicy - moze dlatego, ze nie mam lekkiej nogi ;-) , natomiast w trasie spalanie mniejsze. Jak ktos chce to mam gdzies w zasobach soft po modach wiec PW i mozemy sie jakos dogadac. Druga beemke hamowalem z wynikiem 159PS/330Nm jak pamietam.

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 17:54 
Forumowicz

Moje BMW: E60 535d
Garaż: E46 320d (2001)
E46 330d (2004)
prokurator napisał(a):
Mialem dwie 320d 136KM po programach. Zarowno w jednej jak i drugiej znaczna roznica na plus ( dodam, ze motory trzymaly serie ). Zuzycie paliwa w miescie nie zauwazylem roznicy - moze dlatego, ze nie mam lekkiej nogi ;-) , natomiast w trasie spalanie mniejsze. Jak ktos chce to mam gdzies w zasobach soft po modach wiec PW i mozemy sie jakos dogadac. Druga beemke hamowalem z wynikiem 159PS/330Nm jak pamietam.

oby wiecej takich jak prokurator :)
Konkretnie i sensownie :)
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, 18:11 
Pierwsze kroki

to prawda chip w 320d to dobra decyzja!!
jest poprawa i to spora !!!
najlepiej wsadzić nowe kości z dobrym programem !!

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, 21:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 335d
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=56077
Ja tam nie wierze w ten chiptuning.
Skoro jest tak rewelacyjny to moze mi ktos powiedziec czemu inzynierowie z Bmw nie podniesli mocy seryjnie do takiej jaka uzyskujemy po chiptuningu ????

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, 21:25 
Przyjaciel forum

forest napisał(a):
Ja tam nie wierze w ten chiptuning.
Skoro jest tak rewelacyjny to moze mi ktos powiedziec czemu inzynierowie z Bmw nie podniesli mocy seryjnie do takiej jaka uzyskujemy po chiptuningu ????

- normy ekologiczne
- koszt ubezpieczen, w krajach gdzie jest to uzaleznione od mocy silnika
- wymog czestszej wymiany filtrow i oleju
- potencjalne problemy ze skrzynia, sprzeglem, kolem zamachowym, ktorych producent nie chce pokrywac w ramach gwarancji

.... lista jest dluga, wymienilem Ci tylko najwazniejsze powody.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, 21:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 335d
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=56077
No wlasnie potencjalne problemy ze skrzynia , sprzeglem itp. :hyhy:
Znam pare osob ktore mialy chipa i kazdy z nich wymienial sprzeglo

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, 22:51 
Forumowicz

Moje BMW: E36 325 Coupe
Kod silnika: M50TU25
forest napisał(a):
Znam pare osob ktore mialy chipa i kazdy z nich wymienial sprzeglo

A ja mam chipa w samochodzie(dieslu) znanym z nagminnych problemów z dwumasą i sprzęgłem(nie BMW) i żadnych problemów nie mam... Jeżdżę już tak pół roku i nie wyobrażam sobie powrotu do fabrycznego softu... Oczywiście remap zrobiony na hamowni pod ten konkretny silnik, żaden pseudo chip czy power box...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1